• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۳۱۶۳
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۱
اقتصادی » اقتصاد کلان

ایستاده در مقابل تحریم‌ها

موسسه کوئینسی آمریکا در جدیدترین گزارش خود اعتراف کرده است که مردم ایران برای مقابله با هرکدام از تحریم‌های آمریکایی و اروپایی یک نسخه جدید رونمایی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، به یک سخنرانی معروف در ۷ سال گذشته باز میگردیم، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۸ درتجمع منافقان (مجاهدین خلق) جمله‌ای را می‌گوید که سال‌های سال مورد تمسخر ایرانیان قرار می‌گیرد.

جان بولتون در این نشست می‌گوید، جمهوری اسلامی ایران جشن ۴۰ سالگی اش را نخواهد دید!

از آن سخنرانی ۷ سال گذشته و ایران جشن ۴۷ سالگی خودش را جشن می‌گیرد، اما او، به جرم انتشار مسائل محرمانه سیاست‌های آمریکا در کتابش، حالا در انتظار صدور حکم حبسش است!

از این تهدیدها، سخنرانی‌ها و اقدامات عملی علیه استقلال کشور‌ها به ویژه ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران کم نبوده است. از آغاز موجودیت جمهوری اسلامی ایران جیمی کارتر در سال ۱۹۷۹ میلادی، اولین تحریم‌ها را به مردم ایران تحمیل می‌کند.

منع مراودات و سرمایه گذاری در ایران آغاز این تحریم هاست. جیمی کارتر ناتوانی خودش را به گردن ایران می‌اندازد و ایران را باعث و بانی شکستش در انتخابات می‌داند. سال‌ها بعد هم با گفتن جمله " اگر می‌توانستم با تسلیحاتم ایران را از روی نقشه جهان حذف می‌کردم" کینه هایش را آشکارا بیان می‌کند و در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ در سن ۹۹ سالگی، این آرزو را با خود به گور برد.

ایستاده در مقابل تحریم

بعد از جیمی کارتر، این کلینتون بود که تحریم‌ها را ادامه داد و تا بوش پدر و بوش پسر، آن را ادامه می‌دهد. اقتصاد ایران با چالش‌های زیادی مواجه می‌شود. رچارد پرل مشاور دفاعی پیشین آمریکا راز این تحریم‌ها را بعد از بازنشستگی اش رسانه‌ها بیان می‌کند.

" تحریم برای ما ابزار تغییر حکومت هاست. ما از این ابزار برای سلطه بر کشور‌ها استفاده می‌کنیم"

این اعتراف البته کاملا مشخص است چرا که نمونه هایش را در بسیاری از کشور‌های آسیایی و آفریقایی دیده‌ایم.

ایران هربار یک نسخه برای تحریم می پیچد

اما ایران مقابل تحریم‌ها هربار نسخه‌ای جدید رونمایی می‌کند.. این را موسسه کوئینسی که در آمریکا نیز فعالیت می‌کند در گزارش جدیدش اذعان کرده است. گزارشی که به نحوه مقابله ایران با تحریه‌های چند سال اخیر اشاره کرده و حتی به بعد از جنگ ۱۲ روزه ایران با اسرائیل هم اشاره می‌کند.

کوئینسی در این قسمت از گزارشش، نوشته: ایران از بین دو راه حل جنگ و تسلیم در برابر فشار‌های اقتصادی آمریکا، راه حل سوم یعنی صبر راهبردی و تغییر مسیر در تصمیمات اقتصادی را انتخاب کرده است.

ایستاده در مقابل تحریم

تحریم‌ها با روی کار آمدن اوباما، بیشتر و تبدیل به قانون در ایالات متحده آمریکا می‌شود. تحریم بانکی، تحریم بیمه‌ای و تجاری و نفتی از جمله آن هاست.

اما آن تغییر مسیری که موسسه کوئینسی از آن گفته هربار با هر تحریم، اینجا با خودکفایی در ساخت تجهیزات نفتی آغاز می‌شود و موجودیت تولیدات و اقتصاد را به سمت خودکفایی و دانش ایرانی سوق می‌دهد.

ایران با وجود تحریم ها، دهمین کشور در حوزه تولید فولاد، پنجمین کشور در حوزه فناوری‌های نانوتکنولوژی، هشتمین کشور پرتاب کننده ماهواره‌های فضایی، پانزدهمین کشور تولیدکننده شناور‌های سنگین در دنیا و عضوی از ده کشور برتر تولید کننده واکسن‌های نوترکیب در دنیاست.

ایستاده در مقابل تحریم

کوئینسی در ادامه گزارشش، معتقد است که تحریم‌ها نتوانست آمریکا و غرب را به اهدافشان یعنی فروپاشی اقتصاد ایران و از بین رفتن جمهوری اسلامی ایران شود.

رشد دو تا سه درصدی اقتصاد ایران در سال های بعد از برجام

جواد صالح اصفهانی، استاد دانشگاه ویرجینیاتک آمریکا هم به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید: جنگ دوازده روزه اسرائیل با ایران، نتیجه عمل نکردن تمام تحریم‌های اقتصادی و هسته‌ای بود. آن ها، چون در تحریم موفق نبودند به سراغ جنگ رفتند.

او در ادامه به وضعیت اقتصادی ایران با وجود تحریم و حتی بعد از خروج آمریکا از برجام اشاره کرده و می‌گوید: اقتصاد ایران بعد از خروج ترامپ از برجام، توانست بازهم به رشد اقتصادی بین ۲ تا ۳ درصدی برسد. شاید مردم کشور فکر کنند وضعیت خوب نیست، اما آمار‌ها چیز دیگری می‌گویند و وضعیت آنقدر‌ها هم بدنیست بلکه بانک جهانی ایران را با رشد اقتصادی تحلیل می‌کند.

سال ۲۰۲۴ مجددا ترامپ رئیس جمهور آمریکا شده و با جنگ روانی به سراغ کشور‌های مختلف می‌رود. ایران را باز مورد تحریم‌ها قرار داده و در جنگ دوازده روزه و بمباران سایت‌های هسته‌ای، فرمانده عملیاتی اسرائیل می‌شود.

تحریم افراد و نهادها، فشار بر تجار طرف معامله با ایران، لفاظی‌ها و توهین‌های مختلف به مردم و فعال سازی مکانیزم ماشه از طریق فشار به اروپایی‌ها از جمله اقدامات او برای متوقف کردن ایران در عرصه‌های مختلف است.

اما کوئینسی این درگیری‌ها با ایران را تنش‌های ایجاد شده در منطقه نامیده خلاصه وار از فعالیت‌های ایران به هنگام تحریم‌های اقتصادی می‌گوید و به نکته‌ای ویژه درباره ایران اشاره می‌کند.

ایستاده در مقابل تحریم

" قدرت نهایی و بی انتهای جمهوری اسلامی ایران، مردم آن هستند. "

مردم که از فشار‌های اقتصادی با علم به استقلال و توانایی‌های داخلی عبور می‌کنند. تعبیری که رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود به آن اشاره می‌کند اینجاست ایشان می‌فرمایند. "ایران دارای ظرفیت‌های بسیاری است. آمریکا و متحدانش می‌خواهند ایران را ببلعند و مردم جمهوری اسلامی ایران این اجازه را نمی‌دهند."

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

گزارش از نرگس معززی - خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احتمال بازگشت وبا به انگلیس پس از ۱۲۵ سال
آغاز ۲۸ مین دوره مسابقات قهرمانی هاپکیدو کشور جام فجر انتخابی تیم ملی در رشت
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
کلنگ‌زنی ۴۲ میلیارد تومان پروژه با حضور معاون عمرانی استاندار
اعزام کاروان دانشجویان دانشگاه ملی مهارت به اردوی زیارتی راهیان نور
سفر معاون وزیر ارتباطات به برخوار و بررسی مشکلات ارتباطی شهرستان
تساوی سپیدرود و شکست بندرآستارا در تقابل با حریفان در لیگ دسته دوم فوتبال
ابراز خوشحالی مردم استان از بارش باران
برگزاری سیزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله خوشوقت در تهران
تقدیر نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گلستان از مردم برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
از ظهر شنبه: صدور هشدار دریایی سطح نارنجی
توزیع جهیزیه و تانکر آب در سرخه
برگزاری نشست نظارتی انتخابات شوراهای شهر و‌ روستا
حضور باشکوه مردم در جشن انقلاب؛ پاسخی محکم به جریان‌های بدخواه ایران
تقدیر مردم و خانواده‌های شهدا از حضور حماسی ملت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید ایران و ترکیه بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی
الحاق یک دستگاه آمبولانس‌ به بیمارستان رازی ماهنشان
گرامیداشت یاد و نام شهدای فجرآفرین در گنبدکاووس
تداوم تندباد و بارش پراکنده در اصفهان
۲۲ بهمن تجلی گاه خروش و غیرت مردم کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)