• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۵۰۳۲
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

جنگ نظامی تمام شده، اما جنگ سایبری و شناختی ادامه دارد

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانه‌ای ادامه دارد.

جنگ نظامی تمام شده، اما جنگ سایبری و شناختی ادامه دارد

‌به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سید محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در اولین نشست شورای فضای مجازی استان اصفهان که با حضور استاندار و مقامات استانی برگزار شد، با بیان اینکه راه حل مشکلات کشور همچون عدالت آموزشی، دسترسی به بازار، خدمات دولتی و … در خود مشکل نیست، بلکه این مشکلات را می‌توان با کمک فضای مجازی و ارائه خدمات فضای مجازی حل کرد؛ گفت: چالش‌های فضای مجازی در فضای مجازی نیست، بلکه در فضای سنتی است؛ مثلاً اگر فضای سنتی مناسبی برای اوقات فراغت مردم داشتیم، تا این اندازه چالش حضور مردم در این فضا را برای سپری کردن اوقات فراغتشان نداشتیم؛ بنابراین هر چقدر فضای سنتی توسعه یابد، به فضای مجازی کمک شده است.

در فضای مجازی تنها ۱۰ کشور داریم

وی با اشاره به این که برخلاف فضای سنتی که کشور‌ها در آن تعریف و هویت دارند، در فضای مجازی تنها چند کشور داریم، افزود: در فضای مجازی حدود ده کشور داریم و بقیه کشور‌ها وجود خارجی ندارند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: در واقع کشور‌هایی که توانستند ظرفیت سرزمینی و میراث تاریخی خود را حفظ کنند، در فضای مجازی کم هستند و خوشبختانه ایران نیز در این فضا با زحمت‌هایی که در حوزه اقتصاد دیجیتال و سایر حوزه‌ها کشیده شده، ظرفیت خوبی ایجاد شده که این ظرفیت، وابسته نیست و هویت دارد.

آقامیری با بیان این که در نقطه حساس تاریخی هستیم که شکل دهنده آینده ایران است؛ تصریح کرد: در شبکه ملی اطلاعات ۴ لایه تعریف شده که لایه اول، لایه زیرساخت و خدمات پایه است که عمده آن برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که خوشبختانه در این حوزه در شرایط خوبی هستیم و در واقع باید زیرساخت خوب داشته باشیم تا بتوانیم خدماتی که مردم نیاز دارند را به صورت پایدار تأمین کنیم.

تداوم خدمات و افزایش تاب‌آوری در مردم

وی با اشاره به این که هر چه قدر بتوانیم نیازمندی‌های این حوزه را به صورت بومی برطرف کنیم، در شرایط بحران مانند جنگ می‌توانیم خدمت رسانی به مردم را تضمین کنیم؛ اظهار داشت: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اقتصاد دیجیتال نقشی مهم و تأثیرگذاری ایفا کرد و به مردم با تداوم ارائه خدمات، آرامش داد و این بسیار ارزشمند است؛ در واقع تداوم ارائه خدمات توسط کسب و کار‌های حوزه اقتصاد دیجیتال، تاب‌آوری مردم را در جنگ افزایش داد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی همچنین با بیان این که لایه دوم، خدمات کاربردی است؛ گفت: باید این لایه توسعه یابد و بخش اصلی اقتصاد دیجیتال در این لایه تعریف می‌شود. یکی از دلایل حرکت به سمت استان‌ها در این لایه به این دلیل بود تا از مزیت‌ها و نقاط قوت هر استان برای توسعه آن بتوان استفاده کرد که این اتفاق باعث ایجاد تنوع ارائه خدمت و اشتغالزایی می‌شود.

آقامیری در خصوص لایه سوم نیز افزود: لایه محتوا نسبت به سایر لایه‌ها بسیار مهم است و اگر بهترین زیرساخت و خدمات کاربردی هم داشته باشیم، صرفاً بهترین جاده را داریم، اما محتوا در واقع ماشینی است که در آن تردد می‌کند، بنابراین بسیار اهمیت دارد.

وی خاطرنشان کرد: امروزه با توسعه فناوری، محتوا به طور همزمان به ۵۰ زبان منتشر می‌شود که این البته فرصتی برای ما هم هست که بتوانیم محتوای خودمان را به زبان‌های دیگر تبدیل کرده و میراث دینی، تاریخی و فرهنگ غنی ایرانی را به گوش جهانیان برسانیم؛ بنابراین اگر در این حوزه سرمایه گذاری کنیم، توسعه فرهنگی پایداری خواهیم داشت و می‌توانیم گفتمان سازی کنیم.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که باید قالب محتوای جدید را شناسایی کنیم و دیجیتالی کردن محتواها، کافی نیست، اظهار داشت: اقتصاد محتوا بحث بسیار مهمی در این لایه است و متأسفانه در کشور ما، استفاده از محتوا‌های دیگر کشور‌ها به جای تولید، به دلیل صرفه اقتصادی، اقبال بیشتری دارد، این در حالی است که ما باید به لحاظ محتوایی تولیدکننده باشیم.

آقامیری در خصوص تأثیر هوش مصنوعی در حوزه ارتباطات نیز گفت: هوش مصنوعی به سرعت در حال توسعه و فراگیر شدن است و در آینده، با وجود هوش مصنوعی حتماً رساندن پیام به دسته‌های مختلف مخاطبان سخت‌تر خواهد شد و احتمالاً افراد جامعه صرفاً محدود به ارتباط با هوش مصنوعی می‌شوند که این محدوده ارتباطی رسیدن پیام به جامعه هدف را سخت‌تر می‌کند.

جنگ نظامی تمام شده، اما جنگ سایبری ادامه دارد

دبیر شورای عالی فضای مجازی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به توقف درگیری‌های نظامی، تاکید کرد: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانه‌ای ادامه دارد.

آقامیری گفت: مهمترین عنصری که اقتدار کشور را در دوران جنگ تحمیلی نشان داد، اتحاد و پشتیبانی مردم بود؛ بنابراین دشمن برای مرحله بعد این وحدت را هدف قرار گرفته و با انواع ابزار‌ها به دنبال تأثیرگذاری در این حوزه است و به همین دلیل تحلیل جنگ شناختی بسیار اهمیت دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک در دانشگاه ملی مهارت
تشکیل هیات‌های صلح مددکاری در کلانتری‌های خوزستان
مهاباد نائب قهرمان مسابقات استانی کیک بوکسینگ
اعلام اسامی داوران هفته دهم لیگ برتر فوتبال
علم بدون اخلاق و شفقت به کمال نمی‌رسد
ایران در کنار زلزله زدگان شمال افغانستان
دستگیری پنج سارق در بخش ایلخچی اسکو
حمایت مجلس از پیشنهاد وزارت کار برای عرضه کالا با نرخ ثابت در کالابرگ
معرفی دستاورد‌های انقلاب به جوانان در قالب راهیان پیشرفت در خوزستان
خروش مردم ولایتمدار سراسر استان اردبیل علیه استکبار جهانی
دستگیری عامل چاقو کشی در میامی
۳ تن از کارکنان شهرداری دورود و یک عضو شورای شهر دستگیر شدند
برپایی میز خدمت معدنکاری در سمنان
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم استان
روحیه جهادی و مردمی بسیج ستون استوار امنیت و پیشرفت کشور
اهدای ۱۵ سری جهیزیه به زوج‌های جوان قزوینی 
اهدای ۵۰ واحد خون در شهرستان قیروکارزین
برنامه‌های ویژه هفته مازندران با محوریت گردشگری پایدار و حفظ محیط‌زیست
اجلاسیه مجمع شهر‌های تاریخی، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های یزد
برگزاری رزمایش اورژانس به مناسبت هفته‌ی پدافند غیر عامل در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)