• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۷۰۸۵
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۶
بین الملل » آمریکا

گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است

پس از آن‌که نیرو‌های شبه‌نظامی شهر محاصره‌شده و گرفتار قحطی «الفاشر» در دارفور را تصرف کردند، دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه هشدار داد که جنگ در سودان «به‌طور فزاینده‌ای از کنترل خارج شده» است.

گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، خواستار آتش‌بس فوری در جنگ دو ساله اخیر سودان شد؛ جنگی که به یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان تبدیل شده است.

گوترش گفت: «صد‌ها هزار غیرنظامی در این محاصره گرفتار شده‌اند. مردم از سوءتغذیه، بیماری و خشونت جان می‌بازند.» او به «گزارش‌های معتبر درباره اعدام‌های گسترده پس از ورود نیرو‌های پشتیبانی سریع (RSF) به شهر» اشاره کرد.

بر اساس گزارش‌ها، نیرو‌های پشتیبانی سریع بیش از ۴۵۰ نفر را در یک بیمارستان کشته‌اند و در جریان تصرف شهر، اقدام به قتل‌های قومی‌محور و تعرض جنسی به غیرنظامیان کرده‌اند. این نیرو‌ها به مدت ۱۸ ماه الفاشر را در محاصره نگه داشته بودند و بیشتر منابع غذایی و اقلام ضروری برای ده‌ها هزار نفر را قطع کرده بودند.

نیرو‌های این گروه ارتکاب این جنایات را رد کرده‌اند، اما شهادت‌های فراریان، ویدئو‌های منتشرشده در فضای مجازی و تصاویر ماهواره‌ای، حکایتی آخرالزمانی از حمله آنها ارائه می‌دهند. به دلیل ضعف ارتباطات در منطقه، دامنه کامل خشونت‌ها هنوز مشخص نیست.

جنگ میان نیرو‌های پشتیبانی سریع و ارتش سودان از آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد. طبق آمار سازمان ملل، بیش از ۴۰‌هزار نفر کشته شده‌اند، اما گروه‌های امدادی می‌گویند که شمار واقعی قربانیان ممکن است چندین برابر بیشتر باشد.

این درگیری‌ها بیش از ۱۴ میلیون نفر را آواره کرده و موجب شیوع بیماری‌ها شده است. دو منطقه از سودان درگیر قحطی هستند و خطر گسترش آن وجود دارد.

گوترش در پاسخ به این سوال که آیا نیرو‌های حافظ صلح بین‌المللی باید وارد سودان شوند، گفت: «مهم است که تمام جامعه جهانی و کسانی که در ارتباط با سودان نفوذ دارند، گرد هم آیند تا این جنگ را متوقف کنند.»

او همچنین تاکید کرد که باید «از ورود سلاح‌های بیشتر به سودان جلوگیری شود» و افزود: «ما باید سازوکار‌هایی برای پاسخ‌گویی ایجاد کنیم، زیرا جنایاتی که در حال وقوع هستند، بسیار وحشتناک‌اند.»

طبق گزارش شبکه پزشکان سودان، در حمله پهپادی نیرو‌های پشتیبانی سریع به بیمارستان کودکان در شهر کرنوی در دارفور شمالی، هفت نفر از جمله کودکان کشته شدند و پنج نفر دیگر، از جمله دو کودک، به‌شدت زخمی شدند.

طبق اعلام سازمان بین‌المللی مهاجرت وابسته به سازمان ملل، از زمان تصرف الفاشر توسط این گروه، نزدیک به ۷۱ هزار نفر آواره شده‌اند. به گفته شورای پناهندگان نروژ که اردوگاه آوارگان را اداره می‌کند، چند هزار نفر توانسته‌اند خود را به نزدیک‌ترین اردوگاه در طویله، در ۶۵ کیلومتری الفاشر برسانند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین نکوداشت سردار شهید رضا شکری پور
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد
نیرو‌های مسلح باوجود خطر، پای لانچر‌های پرتاب موشک ایستادند
شهسواری: بازی با اوگاندا دشوارتر از انتظار بود
آغازعملیات مرمت حمام تاریخی کوی خورد قمصر
مله؛ محصولی منحصر‌به‌فرد از خراسان جنوبی در آستانه ثبت جهانی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ عبدلی: خوشحالم نخستین طلایی ایران شدم
طرح دوم مسیر چشمه‌چاهی سیروان- ورمیان در انتظار تامین اعتبار
رشد شاخص‌های عملکرد اقتصادی مناطق آزاد در هفت ماه گذشته
خام فروشی در زنجیره فولاد
آغاز آموزش رانندگان عمومی حمل و نقل در اصفهان
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
کشف زمین خواری ۱۱ میلیاردی در فریدن
ادامه تلاش ها برای نجات کوهنورد گیلانی
اجرای طرح «اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی» در زنجان
انتشار اطلاعات شخصی زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان سایبری
بزرگداشت شهید رویداد تسخیر لانه جاسوسی در شاهرود
عرضه مکمل‌های سوخت در جایگاه‌های ایلام، ممنوع!
معرفی نفرات برتر رقابت‌های جودو و دفاع شخصی انتخابی گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
نشست سران قوا برگزار شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)