• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۹۴۸۶
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۸
علمی و فرهنگی » معارف

شرط قبولی زیارت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) از راه دور!

ماه ذی‌القعده ماهی ارزشمند است که ابتدایی‌ترین روز این ماه ولادت حضرت «فاطمه معصومه (ع)» و در یازدهمین روز نیز ولادت «امام رضا (ع)» را داریم که به آن دهه کرامت نیز گفته می‌شود.

به گزارش وب گردی خبرگزاری صدا وسیما؛ ماه ذی‌القعده ماهی ارزشمند است که جزو چهار ماه حرام محسوب می‌شود، حرام به معنای ماهی با حرمت تعبیر شده است که از نظر حقوقی نیز شرایط خاصی دارد، ابتدایی‌ترین روز این ماه ولادت حضرت «فاطمه معصومه (ع)» و در یازدهمین روز نیز ولادت «امام رضا (ع)» را داریم که به آن دهه کرامت نیز گفته می‌شود.

شرط قبولی زیارت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) از راه دور
محمد محبی کارشناس قرآنی دهه کرامت را که در دل ماه ذلقعده قرار گرفته مورد بررسی قرار داد و افزود: دهه کرامت در دل ماه ذی القعده قرار گرفته از این رو جایگاه و حرمت ویژه‌ای دارد عمل نیک در این ماه بسیار ارزشمند است، با توجه به اینکه ولادت «ائمه معصومین (ع)» در این ماه بسیار ارزشمند محسوب می‌شود، زیرا با نام ماه فرزندان حضرت «موسی بن جعفر (ع)» برگزیده شده است.

محبی به کرامت که یکی از خصیصه‌های فرزندان «موسی بن جعفر (ع)» است اشاره و تاکید کرد: کرامت از خصیصه‌های همه «ائمه معصومین (ع)» است، اما این خصیصه در «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (ع)» که در ایران حضور دارند بسیار پررنگ‌تر نمود کرده است.
این کارشناس علوم قرآنی به جایگاه و ارزش حضرت «فاطمه معصومه (س)» اشاره و تصریح کرد: حضرت «فاطمه معصومه (س)» یکی از بانوان بسیار با منزلت اسلام محسوب می‌شوند به حدی که برادر بزرگوارشان «امام رضا (ع)» پس از وفات ایشان زیارت نامه‌های مختص ایشان را بیان فرمودند، در عین حال سفارش فراوانی را پیرامون زیارت خواهر گرامی شان حضرت «فاطمه معصومه (س)» داشتند، در روایات آمده «امام رضا (ع)» پس از شنیدن خبر رحلت حضرت «فاطمه معصومه (س)» فرمودند: هر کس خواهرم را در قم زیارت کند گویی مرا زیارت کرده این مهم نشان می‌دهد که جایگاه و ارزش حضرت «فاطمه معصومه (س)» تا چه حد است که یک امام معصوم سفارش فراوانی پیرامون زیارت ایشان کرده است.
محبی به ماه ذی القعده اشاره و تاکید کرد: نام ماه ذی القعده در قرآن نیز بیان شده است البته خداوند خود در سوره‌ای از قرآن می‌فرماید: سال دوازده ماه دارد که چهار ماه آن حرام است برخی این دوازده ماه را به دوازده «امام معصوم (ع)» و چهار ماه را به چهار تن از این که نام آن‌ها با علی آغاز می‌شود متعلق دانستند، این چهار تن عبارتند از «علی بن ابی طالب (ع)»، «علی بن الحسین العابدین (ع)»، «علی بن موسی رضا (ع)» و «علی بن هادی (ع)».

وی پیرامون بهترین رویکرد مومنان در دهه کرامت بیان کرد: زیارت «ائمه معصومین (ع)» خصوصاً «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (ع)» در این دهه بسیار مورد تاکید است، اما به علت وجود بیماری کرونا هم اکنون تاکیدی پیرامون حرکت حضور در حرم این بزرگواران وجود ندارد.

این کارشناس علوم قرآنی شیوه زیارت و عرض ارادت خدمت حضرت «فاطمه معصومه (ع)» و «امام رضا (ع)» را مطرح و بیان کرد: زیارت همواره نمی‌تواند به صورت حضوری باشد خصوصاً در شرایطی که همچنان خطر شیوع بیماری کرونا وجود دارد لذا می‌توان از راه دور نیز ارادت خود را به این خواهر و برادر بزرگوار ارائه کرد. «ائمه معصومین (ع)» در قلب ما جای دارند، ولی زیارت تقرب و تمسک به امامان معصوم را طلب می‌کند به عبارت دیگر نزدیکی از طریق قلب لذا با تمام وجود امکان زیارت حرم‌های «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (ع)» امکان پذیر است.

این کارشناس علوم قرآنی حضور قلب را در زیارت عملکردی ارزشمند از سوی مومنان دانست و تصریح کرد: حضور قلب و عرض ارادت قلبی شرط قبولی زیارت محسوب می‌شود چه بسیار افرادی که در حرم «امام رضا (ع)» حضور دارند، اما فکر و ذهن و قلب آنان در خارج از حرم است و برعکس تعداد زیادی هستند که در شهر‌های دور و نزدیک هستند، اما به علت حضور قلبی و توجه ویژه به «ائمه معصومین (ع)» گویی در حضور ایشان بوده و از نزدیک «ائمه معصومین (ع)» را زیارت می‌کنند پس باید توجه داشت که حضور قلب در هنگام زیارت بسیار مهم است حال این زیارت از راه دور باشد و یا از راه نزدیک فرقی ندارد.

در کعبه اگر دل سوی غیرست ترا طاعت همه فسق و کعبه دیرست ترا

ور دل به خدا و ساکن میکده‌ای می‌نوش که عاقبت بخیرست ترا

محبی ارزشمندترین کار در دهه کرامت را توسل و توجه دانست و تاکید کرد: توجه و توسل به «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (س)» بهترین رویکردی است که می‌توان در این دهه در دستور کار قرار داد.

وی به مفاهیم زیارت جامعه کبیره اشاره و تاکید کرد: ما در زیارت جامعه کبیره نیز به خداوند عرض می‌داریم خدایا من این امام بزرگوار که در درگاه تو حرمت ویژه دارد واسطه قرار می‌دهم تا شما از خطای من درگذرید و از امامان و «ائمه معصومین (ع)» آبرومندتر را سراغ ندارم لذا آنان را واسطه قرار داده ام. این بیان نشان می‌دهد که ما می‌توانیم با توسل به «ائمه معصومین (ع)» به درگاه خداوند برویم و حاجات خود را از ایشان طلب کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آذربایجانی‌ها میدان‌داران اصلی آیین بدرقه آقای شهید ایران هستند
تداوم درگیری‌ها بین افغانستان و پاکستان
استقرار ناو «شارل دوگل» فرانسه در خلیج عدن
واکنش تند اردوغان به اقدام کابینه صهیونیستی در به‌رسمیت شناختن ادعای نسل‌کشی ارامنه
افزایش آمار شهدای لبنان در شبانه روز گذشته
دیدار وزیر خارجه قطر با فرستادگان آمریکا در دوحه
تابستان‌های داغ‌تر در انتظار اروپا
لفاظی های تهدیدآمیز نتانیاهو علیه ترکیه و ایران
سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تایلند
هشدار گوترش درباره کمبود شدید بودجه آنروا
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، چهارشنبه دهم تیر
همکاری «متا» با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ایران
قدردانی سفیر ایران در ژنو از روایتگران جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی
ادعای رسانه عبری درباره تعویق اجرای توافق در لبنان
سانحه ریلی در آمریکا
لزوم حمایت از رانندگان در اجرای قانون مبارزه با قاچاق
موج گرما و قطعی برق هزاران خانوار فرانسوی
رسیدگی به ۴۱ هزار پرونده قضایی در مسجدسلیمان
وصول ۲۴۰ هزار میلیارد ریال از درآمد‌های گمرکات خوزستان
هشدار جرم‌انگاری روزنامه‌نگاری در لایحه امنیتی انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب
محدودیت ترافیکی در اطراف مراسم تشییع رهبر شهید اعمال می شود
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
جزئیات بزرگ‌ترین طرح ترافیکی تهران برای مراسم بدرقه رهبر شهید انقلاب
پرداخت مطالبات گندم‌کاران شرط حفظ خودکفایی در تولید گندم
تعیین محل اعتبارات جدید برای پرداخت پول گندم
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات
حذف آلمان از جام جهانی ۲۰۲۶؛ پاراگوئه فاتح شگفتی‌ساز
سردار ابن‌الرضا: نقض آتش‌بس با واکنش متناسب ایران مواجه می‌شود
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران
اولین حضور تیم چادرملوی اردکان در آسیا/ پیام تبریک استاندار به مناسبت صعود تاریخی تیم چادرملوی اردکان
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد
قرارگاه حمزه: یک تیم تجزیه‌طلب در شمال‌غرب منهدم شد
دستور وزیر اقتصاد برای تسریع در بازگشت خدمات پایدار بانکی
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۳ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهره‌برداری از پل مهرگان بندرعباس تا یک ماه آینده  (۱ نظر)
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است  (۱ نظر)
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۱ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
بانوی کرمانشاهی در مسابقه‌های قایقرانی قهرمانی آسیا خوش درخشید  (۱ نظر)
مهلت بررسی و تأیید اطلاعات معاملات زمستان ۱۴۰۴ تا ۱۴ تیر تمدید شد  (۱ نظر)
امنیت؛ از مولفه‌های مثبت در مسیر توسعه و سرمایه‌گذاری استان کرمان است  (۱ نظر)
پویش میزبان زائران عبوری بدرقه پیکر مطهر امام شهید در گلستان  (۱ نظر)