• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۲۳۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۵
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
امروز

سالار سینمای ایران رخ در نقاب خاک کشید

مراسم تشییع استاد فقید محمدعلی کشاورز با حضور جمعی از هنرمندان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دوستداران این هنرمند برجسته در بهشت زهرا برگزار شد و پیکر آن مرحوم با رعایت نکات بهداشتی در قطعه هنرمندان آرام گرفت.

سالار سینمای ایران رخ در نقاب خاک کشیدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، برغم اعلام خانواده مرحوم کشاورز که به دلیل پیشگیری از شیوع بیماری کرونا ، مراسم تشییع به صورت محدود برگزار خواهد شد اما جمع زیادی از اهالی فرهنگ و هنر و مردم در این مراسم البته با رعایت دستورات بهداشتی حضور یافتند.

دیدن آلبوم تصاویر

حوالی ساعت 10، پیکر محمد علی کشاورز به بهشت زهرا (س) رسید و پس از سخنرانی برخی حاضران حوالی ساعت 10 و 45 دقیقه، نماز میت توسط حجت‌الاسلام دعایی بر پیکر این هنرمند قرائت شد.

نوشته هایی با عنوان ”وداع با سالار هنر ایران“ در قطعه هنرمندان نصب شده بود و به دلیل بیماری کرونا ، اغلب حاضران با ماسک حاضر شده‌اند.

آقای حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی نیز از جمله حاضران این مراسم بود.

محمد علی کشاورز غیر قابل تکرار است

آقای امین تارخ بازیگر سینما که در فیلمی چون "مادر" با زنده‌یاد کشاورز همبازی بوده است، در این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: زنده‌یاد محمد علی کشاورز یکی از هنرمندان غیر قابل تکرار است. شاید همه هنرمندان غیر قابل تکرار باشند. اما هستند هنرمندانی که به یک جهت خاص شاید غیر قابل تکرار باشند؛ آن هم نمره‌ای است که در اخلاق، منش و شخصیت، مردم به آنها می‌دهند.
وی گفت: من به عنوان یک همکار از نسل محمد علی کشاورز نیستم و از نسل بعد از ایشان هستم. اما در سه فیلم سینمایی که افتخار همکاری با ایشان را داشتم و در دو مجموعه تلویزیونی، به نظرم خیلی چیزها از ایشان آموختم؛ از جمله نظم، عشقش به بازیگری و رفتار و برخوردهای انسانی که چه روی صحنه، چه پشت صحنه داشت.

سالار سینمای ایران رخ در نقاب خاک کشیدامین تارخ یادآور شد: محمد علی کشاورز در روی صحنه هم برای مدیریت بازیگر مقابل تلاش داشت، پشت صحنه بسیار رفیق بود و رفتار دوستانه داشت. پیشینه گران قدری در بازیگری داشت اما با این حال به تمام جوانان نسل بعد از خودش این اجازه را می‌داد که با او رفاقت داشته باشند. فاصله‌ای بین خودش و جوانان نمی‌دید و نمی‌انداخت و این یکی از خصیه‌های بارز مرحوم کشاورز بود و امیدوارم به نسل امروز بازیگری منتقل شود. چون اعتقاد داشت هر چقدر رفیق‌تر باشی، نتیجه بهتر و کار حرفه‌ای‌تری اتفاق می‌افتد و این ویژگی، یکی از آموخته‌هایی بود که از ایشان داشتم.


محمد علی کشاورز با سه نسل همراه بود

آقای کامران ملکی از اعضای هیات مدیره خانه سینما، که اجرای برنامه را برعهده داشت، گفت: امروز برای بدرقه هنرمندی آمدیم که کسوت و حضور او و بودنش در تلویزیون و سینما هیچ‌گاه از خاطره‌ها نخواهد رفت. امروز برای وداع با هنرمندی آمدیم که هیچ گاه لبخند از روی لبانش محو نشد. هیچ گاه از سختی‌ها شکوه‌ای نداشت و همواره همه طرفدارانش را با آغوش باز استقبال می‌کرد. امروز به دیدار واپسین هنرمندی آمدیم که به ما یاد داد یک هنرمند باید فراجناحی باشد و یک هنرمند به دوران خاصی تعلق ندارد.
وی گفت: استاد محمد علی کشاورز با سه نسل همراه بودند. سه نسل یا ایشان زندگی و از حضور ایشان بهره بردند و مطمئنن دهها و صدها نسل دیگر هم با آثار ایشان زندگی خواهند کرد. ما با پیکر استاد وداع می‌کنیم اما با حضور و آثار ماندگاری ایشان نه. خانم نیلی کشاورز- دختر استاد- تاکید کردند که نمی‌خواهیم مراسمی برگزار شود به دلایل شرایط موجود و نمی‌خواستند مردم در چنین شرایطی در مشقت باشند و قرار هم نبود چنین مراسمی باشد قرار بود یک مراسم ساده وداع باشد با یک هنرمند قطعا اگر شرایط کشور به گونه‌ای دیگر بود، بزرگترین مراسم وداع برای ایشان گرفته می‌شد و به بهترین کیفیت. اما زمانی که آمدیم و دیدم مردم و جمعیت و هنرمندان آمدند ناچار شدیم که به سرعت یک امکانی را فراهم کنیم که حداقل یک تعدادی از بدرقه کنندگان بتوانند بنشینند.

آقای سعید خال مدیرعامل بهشت زهرا هم با خواندن یک قطعه شعر از حافظ و گرامی داشت مقدم مهمانان در سخنانی کوتاه گفت: " قلندران حقیقت به نیم جو نخرند قبای اطلس آن کس که از هنر عاریست" امروز گرد هم آمدیم برای بدرقه بزرگی از هنر ایران، ستاره تابناک سینمای ایران، استاد نه تنها هنرمند که انسان دار و متواضع بود.
او در بخش پایانی سخنانش از مردم که در این شرایط سخت با رعایت نکات بهداشتی حاضر شدند،قدردانی کرد.

محمدعلی کشاورز از بازیگران و چهره های ماندگار و پیشکسوت سینمای ایران در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان متولد شد.
این هنرمند که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقش‌های گوناگون حضور داشت. کشاورز در بیش از 100 فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی و چندین تئاتر و تله‌تئاتر ایفای نقش کرده بود.
این هنرمند ایفاگر نقش‌های ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آنها می‌توان به فیلم‌های «خشت وآینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمال‌الملک»، «مردی که موش شد»، «کفش‌های میرزا نوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» و مجموعه‌های «هزاردستان»، «افسانه سلطان وشبان»، «سربداران»، «گرگ‌ها»، «پدرسالار» و «روشن‌تر از خاموشی» اشاره کرد.
وی باور داشت، صدای زنده یاد احمد رسول زاده (دوبلور) که در بسیاری از فیلم‌ها به جای او صحبت کرده بسیار شبیه او است و موقعی که با او صحبت می‌کرد احساس این را داشته که با خودش صحبت می‌کند.

استاد محمد علی کشاورز 25 خرداد ماه پس از طی دوره بیماری ریوی و کلیوی ، در سن 90 سالگی درگذشت.

بیشتر بخوانید....

آ‎غاز مراسم تشییع پیکر مرحوم محمدعلی کشاورز

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ای کاش شرائط کرونایی نبود ازمقابل مسجدبلال تشیع می شد.شرکت می کردم
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح‌های گسترده ایمنی جاده‌ای در محور ارومیه–تبریز
تولید لباس کار به روش بدون کارخانه
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی و صهیونیستی در بردسکن
گرامیداشت چهلمین روز شهات رضا نوری
«تسبیح سحر» از حرم بانوی کرامت مهمان خانه‌های مردم می‌شود
اطلاعیه برق قائم‌شهر برای قطعی فردا شنبه
کتاب «معلمی و آداب زندگی» اثری برای کنشگران تعلیم و تربیت
مسئولان مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان را پیگیری کنند
پیروزی میزبانان در دور رفت مرحله نیمه پایانی سوپر لیگ گلف
تأکید بر تحقق ۱۰۰ درصدی مصوبات سفر رئیس‌جمهور
برگزاری مانور یاوران انقلاب در میناب
دستگیری عوامل سرقت دو شماره کانکس در عملیات ماموران کلانتری ۲۲
روایت یک پهلوان مردمی در «آخرین زنگیِ زمانه»
پایان عملیات ساخت پل منطقه مال جونکی مسجدسلیمان
دشمن در پی انتقال میدان تقابل از حوزه نظامی به معیشت مردم است
نام نویسی بیش از ۸ هزار نمایندگی در انتخابات شورا‌های روستایی هرمزگان
عدالت مالیاتی با ساماندهی معافیت‌ها
جشنواره ورزشی، فرهنگی و هنری اجتماعات نخبگان استان قم
تسهیلات ۸۵ درصدی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خانگی
مهم ترین خبرهای ورزشی فارس، امروز اول اسفند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)