• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۵۱۹۵
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۷
اجتماعی

حوادث سیل دیشب نگران کننده است

دادستان کل کشور گفت: گزارش هایی درخصوص حوادث سیل شب گذشته دریافت کرده ایم که نگران کننده و قابل توجه است.

{$sepehr_old_video_95195}
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دادستانی به عنوان مدعی العموم قصد ندارد درخصوص حوادث جانی سیل دیشب و سیلاب چند ماه پیش تهران و استان های شمالی ورود کند، افزود: من به خانواده افراد آسیب دیده در سیل دیشب تسلیت می گویم و فکر می کنم در اینگونه موارد بخش های مسئولان خدمات شهری و متولیان بخش های آب و وزارت نیرو در کشور وظایفی به عهده دارند که حتما نوع مدیریتی که در اینگونه موارد انجام می شود قابل بحث و بررسی است.
وی با اشاره به اینکه در اینگونه موارد نباید انفعالی و عکس العملی برخورد کرد، گفت: اینکه سیلی در یک جایی اتفاق بیفتد چه هواشناسی اعلام کند و چه نکند اما ما شاهد این باشیم که تلفات جانی، مالی و خسارات سنگین رخ دهد بسیار نگران کننده است و درخصوص سیل شب گذشته هم گزارش های نگران کننده دریافت کرده ایم.
دادستان کل کشور افزود: درخصوص حادثه سیلابی که چندی پیش در شمال کشور اتفاق افتاد سازمان بازرسی کل کشور گزارشی آماده کرده که این گزارش حاوی نکاتی قابل پیگیری است و بخشی از آن قابلیت پیگیری قضایی دارد.
رئیسی گفت: در برخی موارد هم پیگیری های مدیریتی و اجرایی باید صورت گیرد و به نظر من این گزارش باید حتما در سطح دولت مطرح شود تا بتواند ساز و کارهایی را برای پیشگیری درخصوص موارد احتمالی آینده پیدا کند.
وی افزود: مهمتر از این موارد این است که چرا این حوادث واقع شد و اگر بررسی وقوع این حوادث به درستی صورت گیرد حتما می تواند برای حوادث آینده سبقه پیشگیرانه داشته باشد و ما هم پیگیر این موضوعات هستیم.
چاه‌های غیرمجاز؛ اولویت ویژه بررسی قضایی
دادستان کل کشور: شکایاتی از طرف وزارت نیرو در خصوص حفر چاه‌های غیرمجاز به ما واصل شده است که در همین راستا پرونده های خاص این‌گونه موارد را به طور ویژه در اولویت بررسی قرار خواهیم داد.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیمی رئیسی پس از نشست بررسی و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز افزود: قانونگذار اختیارات بسیار خوبی را به وزارت نیرو در این رابطه داده است و ما هم سعی می کنیم فرآیند رسیدگی‌های قضائی در این خصوص را تسریع بخشیم. 
وی گفت: در همین ارتباط از همکاران قضائی و به ویژه دادستان‌های سراسر کشور می خواهم فرآیند دادسری این‌گونه پرونده ها را کوتاه کنند و شعبات تخصصی را که بتواند کار را با حساسیت ویژه دنبال کند تشکیل دهند. 
مسئولان موضوع آب را تهدید جدی بدانند
دادستان کل کشور موضوع آب را تهدیدی جدی برای حیات ملت خواند و گفت: همه مسئولان به ویژه دولت،‌ نیروی انتظامی و شورای عالی آب در این خصوص به وظایف خود عمل کنند. 
رئیسی گفت: قانون در این باره هیچ ضعفی ندارد و ممکن است برخی موارد قانونی نیاز به اصلاح داشته باشند. 
وی افزود: بر اساس گزارش های وزارت نیرو، نشست زمین در برخی مناطق استان تهران تا 17 سانتیمتر بوده که بسیار نگران کننده است. 
رئیسی گفت: ما از وزارت نیرو اقدامی پیگیرانه و قاطعانه را در این خصوص خواستاریم و درخواست ما این است که رسیدگی به پرونده های خاصی را که از سوی برخی افراد پرنفوذ منجر به حفر چاه غیرمجاز شده است در اولویت قرار دهند.
وی افزود: برخی برداشت‌های غیرمجاز آب خسارت بیشتری به صنعت ، کشاورزی و آب شرب وارد می کند که این‌گونه موارد هم باید در اولویت قرار گیرد.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه تنها مقام مجاز تصمیم گیر در بحث مجوز حفر چاه وزارت نیرو است گفت: همان‌طور که در بحث زمین خواری و تغییر کاربری‌ها نظر کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برای ما اهمیت دارد در بخش چاه‌های غیرمجاز هم ما فقط نظر کارشناسان وزارت نیرو را صائب می دانیم. 
از این پس نباید شاهد حفر هیچ چاه غیرمجازی باشیم 
دادستان کل کشورگفت: از این پس به هیچ عنوان نباید شاهد حفر چاه غیرمجاز در کشور باشیم و هیچ عذری از ناحیه مدیران و مسئولان در این خصوص پذیرفته نیست.  
وی گفت: تشخیص مجاز بودن و غیرمجاز بودن چاه به عهده وزارت نیرو و کارشناسان این وزارتخانه است و حتماً برای ما در دستگاه قضائی نظر این کارشناسان صائب است. 
رئیسی گفت: همه اجزای نظام باید در خصوص برخورد با تخلفات مسئله آب قاطعانه برخورد کنند و ما با نزولات آسمانی و تحقق مدیریت آب مشکلات این بخش را می توانیم حل کنیم. 
وجود۳۰۰ هزار چاه غیرمجاز بسیار نگران کننده است
دادستان کل کشور وجود ۳۰۰ هزار چاه غیرمجاز در کشور را بسیار نگران کننده خواند و گفت: در استان فارس که سفر کرده بودم به باغ‌شهرهایی برخوردیم که چاه‌های غیرمجاز بسیار زیادی حفر کرده بودند و در استان تهران هم بیش از 34 هزار چاه غیرمجاز وجود دارد که آماری بسیار نگران کننده است.
حجت الاسلام والسلمین سیدابراهیم رئیسی افزود: مقام معظم رهبری در اسفند سال گذشته درجلسه با مسئولان اجرایی و بخش های مختلف کشور در بحث آب وخاک بر حفاظت از خاک ها، زمین ها ، جنگل ها، منابع طبیعی و ذخایر منابع ملی و منابع آبی تاکید فراوان داشتند.
وی با اشاره به اینکه باتوجه به محدودیت های موجود باید مسئله آب و حفظ منابع آبی درکشور با حساسیت فوق العاده دنبال شود، گفت: 300 هزار چاه غیر مجاز در کشور آمار بسیار نگران کننده ای است و این تعداد چاه غیرمجاز تقریبا معادل چاه های مجاز است.
دادستان کل کشور افزود: دربرخی جاها 60 تا 80 درصد از آب های زیرزمینی برای بخش‌های کشاورزی، صنعت و شرب برداشت می شود و در این گونه موارد چاه های غیرمجاز تهدید جدی دیگری برای منابع آبی است.
وی گفت: مسئولان مربوطه باید از دادن هرگونه خدماتی از جمله برق و سوخت به چاه های غیرمجاز خودداری کنند.
ضرورت اقدامات قاطعانه برای برخورد با حفرکنندگان 
رئیسی نشست زمین در استان تهران و دیگر استانها را بسیار تهدیدکننده خواند وگفت: درهمین خصوص اتخاذ اقدامات قاطعانه برای برخورد با حفرکنندگان و مالکان چاه های غیرمجاز بسیار ضروری است.
وی افزود: وزارت نیرو در این گونه موارد پیگیری های زیادی انجام داده است اما کارهای صورت گرفته به هیچ عنوان کافی نیست.
دادستان کل کشور گفت: طبق قانون نباید اجازه داد چاه غیرمجاز، حفر شود و اگر دستگاه حفاری در این زمینه حفر کرد طبق قانون وزارت نیرو می تواند آن دستگاه را تا 6 ماه توقیف کند.
معاون دادستان تهران: 10 هزار هکتار اراضی دولتی فاقد سند مالکیت  
رئیس دادسرای مبارزه با زمین خواری تهران با اشاره به اینکه برای بیش از 10 هزار هکتار از اراضی با ارزش ملی و منابع طبیعی در اراضی دامنه جنوبی ارتفاعات شمال تهران به نام دولت، سند مالکیت صادر نشده است از دولت خواست درباره اخذ اسناد مالکیت این اراضی اقدام کند.
مرتضی تورک افزود:‌ به سبب خوش آب و هوا بودن این اراضی امکان سوء استفاده زمین خواران بسیار زیاد است و دولت باید برای  تثبیت مالکیت خود بر این اراضی اقدام کند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران  گفت‌: اداره کل ثبت اسناد و املاک تهران اعلام آمادگی کرده است مراحل ثبت این اراضی طی شود .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نخستین عمل جراحی لیزری با یوروتسکوپ فعال‌شده در بیمارستان خدابنده
همه برندگان جشنواره تئاتر مازندران
آغاز برداشت هندوانه پاییزه در شهرستان بندرلنگه
فرآوری محصولات کشاورزی در خراسان جنوبی نیازمند ورود سرمایه گذار است
ایمن‌سازی محور اردل – شهرکرد در محدوده تنگ درکش ورکش
سند آمایش مبنای اقدامات توسعه‌ای شهرستان‌ها
حادثه برای هواپیمای تفریحی در نوشهر
تخلیه ششمین شناور حامل گندم در بندرشهید رجایی
تمدید مهلت ارسال آثار به رویداد ملی «هما»
وزیر ارتباطات: گزارش عملکرد اپراتور‌ها باید برای مردم راهگشا باشد
تاکید بر حفظ سلامت کارکنان در شرایط آلودگی هوا
توزیع شیر در مدارس وعده‌ای که هنوز اجرایی نشده است
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و یکم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نشان برنز پیشکسوت خراسان شمالی در مسابقات دو و میدانی قهرمانی آسیا
معرفی برترین‌های جشنواره صنایع دستی خلاق ۳ در اصفهان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
فرهنگ ما، یاوری است
پایداری جو تا پایان هفته و رگبار پراکنده از شنبه
ایران قهرمان رقابت های کشور‌های اسلامی با حضور فوتسالیست اصفهانی
رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی و فرهنگی خراسان شمالی 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)