دلالان تحريم به فكر شغل ديگري باشند
رييس جمهور با بيان اينکه درپي توافق هسته اي ، دلالان تحريم بايد از هم اكنون به فكر شغل ديگري باشند، گفت: روزی که فقر و بیکاری نباشد ، روز عزت ایران و اسلام است.
{$sepehr_old_video_81336}
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای روحانی در جشن بزرگ کارگری در سالن 12 هزار نفری مجموعه آزادی، با بیان اینکه کار و کارگر، نماد نوآوری ، سازندگی ، توسعه و تعالی است، افزود: برای من حضور در جمع ستون توسعه کشور یعنی کارگران عزیز و پرتلاش در این ایام و روزهایی که به نام روز و هفته کارگر است بسی جای خوشوقتی است.
وی گفت :روز کار و کارگر تنها به عنوان نماد یک قشر زحمتکش و پرتلاش نیست کار و کارگر نماد نوآوری ،سازندگی ، توسعه و تعالی کشور عزیز ما ایران است .
رئیس جمهور گفت: خوشبختانه امسال ایام بزرگداشت کارگران مصادف است با ایام میلاد با سعادت مولای متقیان حضرت علی (ع) که مرد جهاد و شجاعت بود، مرد ایمان و معنویت ، علم و دانش ، یتیم نوازی کودکان و دستگیری بینوایان و مرد کار بود .
آقای روحانی افزود : امیر المومنین علی(ع ) با آن عظمت و مقامش که هیچ انسانی در روی زمین بعد از پیامبر عظیم الشان اسلام به مقام و منزلت وی نمی رسد و همواره به عنوان الگویی نه تنها برای ما مسلمانان که برای همه آزادمردان جهان است ؛ همواره کار و تلاش و کوشش را به عنوان راه و فخر زندگی خود می دانست.
روزی که در این کشور بیکاری نباشد ، روز عزت ایران و اسلام است
رئیس جمهور گفت: آن همه زمین های اطراف مدینه که با دست مبارک امیرالمومنین (ع) احیا و آن همه چاه ها که به دست ایشان حفر شد و وقتی آب چاه جاری می شد امام نماز شکر به جای می آورد ، شکر خداوند می کرد و آب آن چاه را برای فقرا و بینوایان وقف می نمود؛ و هنوز هم بعد از قرن ها در اطراف مدینه همان چاه ها وجود دارد و از آب آن چاه ها نخلستان ها بهره مند می شوند.
آقای روحانی افزود: امیرالمومنین (ع) مسیر تقوا ، ایمان ، جهاد و کار را به ما آموخت ، مگر جهاد غیر از کار است و مگر کار غیر از جهاد است؟
رئیس جمهور گفت: آن که صبح دنبال کار و تلاش است تا نان حلال به خانه بیاورد و زندگی خود و خانواده اش را با عزت اداره کند او جهاد در راه خدا کرده است و ثوابی همانند ثواب مجاهد دارد.
بار تولید کشور بر شانه های کارگران است
آقای روحانی خطاب به کارگران افزود: بار تولید کشور بر شانه های شماست و شما جایگاهی دارید که رسول اکرم (ص) پیامبر عظیم الشان اسلام، دست کارگر را به خاطر کار و تلاش در مسیر بدست آوردن نان حلال می بوسید ، ما دیگر در چه حدی هستیم که بگوییم دست کارگران را می بوسیم، ایشان که اشرف مخلوقات جهان بود.
رئیس جمهور با بیان این که ما نیاز به توسعه داریم گفت: توسعه یک هدف بسیار بلند و والا برای همه کشورهاست و ما ایران توسعه یافته را می خواهیم.
آقای روحانی افزود: چشم انداز 20 ساله ابلاغی مقام معظم رهبری در 11 سال پیش به ما می گوید ایران ظرف 20 سال باید کشوری توسعه یافته باشد و این هدف بلندی است که همه باید آن را دنبال کنیم.
رئیس جمهور گفت: چگونه توسعه حاصل می شود ، چگونه ما می توانیم پرچم عزت ایران و اسلام را در جهان بالا ببریم؟ آن روزی که در این کشور بیکاری نباشد آن روز ، روز عزت ایران و اسلام است.
توسعه کشور در سایه همکاری کارگر، کار آفرین و دولت رقم می خورد
رئیس جمهور گفت: در جامعه ای که سه چهار میلیون جوان بیکار دارد، پدر و مادر که به جوان بیکار نگاه می کنند خجالت می کشند و جوان نیز شرمنده است.
آقای روحانی افزود: عزت خانواده ایرانی زمانی است که فرزندان این مرز و بوم در سرکار و فعالیت و زندگی آبرومندانه باشند.
رئیس جمهور گفت: ما به جمهوری اسلامی ایران و اسلام مان افتخار می کنیم اما عزت اسلام روزی است که در این کشور فقیر نباشد.
آقای روحانی افزود: عزت ایران و اسلام با همت و تلاش همه ما حاصل می شود.
رئیس جمهور گفت: همه باید در صفی واحد قرار بگیریم زیرا در یک مسیر سه جانبه شامل کارگر، کار آفرین و دولت و هماهنگی بین آنها می توانیم توسعه کشور را رقم بزنیم.
آقای روحانی افزود: مهمترین ستون توسعه کشور کار و کارگر است اما بدون کارآفرین فضای کار بوجود نمی آید.
رئیس جمهور با بیان این که رشد اقتصادی کشور در سال 1391 منهای 8ر6 بوده است، گفت: رشد منفی به معنای قفل زدن در مسیر کار و توسعه کشور است.
آقای روحانی افزود: در سال92 هم رشد اقتصادی منهای 9ر1 بود اما با همت کارگران و حمایت های مردم و مقام معظم رهبری افتخار می کنیم که در سال 93 رشد کشور مثبت بود.
با شعار ، توسعه در کشور بوجود نمی آید
رئیس جمهور گفت : همه باید دست به دست هم بدهیم و با شعار نمی توانیم در این کشور توسعه ایجاد کنیم .
آقای روحانی افزود : انشاءالله این روند مثبت را ادامه می دهیم زیرا بدون رشد مثبت، ایجاد اشتغال برای بیکاران امکانپذیر نیست .
وی افزود : ما دو هدف مهم داریم نخست صیانت از کارگران و بارها به وزیر کار گفته ام همه توان را بکار بگیرید تا کارگری بیکار نشود؛ این درد و غم بر دل همه ماست که یک نفر شب به خانه برود و در برابر زن و فرزندانش شرمنده باشد. این رسالت و وظیفه ماست و باید از اشتغال کارگران و ادامه فعالیت انان صیانت کنیم .
آقای روحانی اضافه کرد : هدف دوم دولت دراین بخش این است که برای کسانی که تا الان فرصت شغلی نیافتند فرصت شغلی ایجاد کنیم ؛ چگونه ما می توانیم میلیون ها بیکار را در صحنه کار و فعالیت قرار دهیم؟
باید تولید رشد کند و اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کند و باید روی پای خود بایستیم ، سرمایه در این کشور روی زمین مستقر و فناوری نوین بتواند به برند تجاری تبدیل شود و علم به تجارت و اقتصاد تولید شود .
رئیس جمهور افزود : در سالی که سال همدلی است باید همدلانه در کنار یکدیگر فضای کار و اشتغال و توسعه و تولید را افزایش دهیم البته برای رشد تولید نیاز به اخلاق ، فرهنگ کار و وجدان کاری داریم و در این تردیدی نیست ولی در کنار آن نیاز به فناوری نو ، مدیریت کارامد ، سرمایه گذاری و حضور کارافرینان در کشور داریم.
آقای روحانی گفت : دولت یازدهم در طول این مدت تلاش کرده است تا قدرت خرید مردم به صورت گذشته کاهش پیدا نکند و مهار تورم را در دستور کار خود داشته است .
بیمه درمانی سال به سال تمدید خواهد شد
رئیس جمهور گفت: در دو سال گذشته برای اولین بار در دولت یازدهم افزایش حقوق کارگران بر مقدار متوسط تورم سالانه پیشی گرفته است.
آقای روحانی افزود: اگر رشد تورم ما 15 درصد بوده ، حقوق کارگران 17 درصد اضافه شده است.
وی گفت: به وزیر محترم تعاون تاکید می کنم که برای بازنشستگان و کمک به آنها فکر جدی شود، آنها در تنگدستی هستند و همچنین برای حل معضلات کارگران قدمهای جدی تری برداشته شود.
آقای روحانی افزود: متشکریم از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که توانست برنامه دولت را در سال 93 اجرایی و عملیاتی کند .
وی گفت: برای اولین بار هشت و نیم میلیون نفر از افرادی که دفترچه بیمه درمان نداشتند ، امروز دارای دفترچه بیمه درمانی هستند و این قولی بود که در انتخابات به ملت ایران داده بودم که هیچ ایرانی نباشد مگر آنکه دفترچه بیمه درمانی داشته باشدو از مشکلات بهداشت، سلامت و درمان کاسته شود و به این دو وعده در سال 93 عمل کردیم و ادامه خواهیم داد.
آقای روحانی اضافه کرد: همه هشت و نیم میلیون نفری که بیمه درمانی شدند ، مخصوص سال 93 نبوده و این بیمه سال به سال تمدید خواهد شد و نگران تمدید نباشند.
وی افزود: ما باید به سمت دفترچه تامین اجتماعی برای زندگی مردم در دوران کهولت و بازنشستگی باشیم.
آقای روحانی گفت: دولت برای بهداشت و درمان، آموزش و رفاه اجتماعی بودجه بسیار سنگینی مصرف می کند .
وی افزود: به حول قوه الهی با فضای بهتری که امسال برای کار و فعالیت به وجود خواهد آمد ما در زمینه رفاه قدمهای نو و جدی برخواهیم داشت.
حل پرونده هسته ای اولین گام برای حل مشکلات اساسی
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات مطرح شده در مراسم جشن بزرگ کارگری گفت : اگر سهام عدالت به کارگرانی نرسیده است امروز دستور می دهیم که وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مجدانه این موضوع را دنبال کند .
آقای روحانی افزود:مردان ، زنان ،کارگران فداکار و سختکوش بدانید که برای حل معضلات باید فضایی در کشور درست کنیم که تکنولوژی و سرمایه داخلی و خارجی جذب شود .
وی افزود :برخی فکر می کنند که در مذاکرات هسته ای دولت فقط به دنبال حل پرونده هسته ای است اما باید بدانند حل این موضوع اولین گام حل مشکلات اساسی است .
آقای روحانی ادامه داد : دشمنان ما در این مذاکرات به ما تهمت زدند و در کنار آن ساز وکارهای غلطی را ایجاد کردند تا نظام بانکی کشورمان فلج شود و سرمایه ای وارد کشور نشود .
وی گفت: ما دو سازوکار را در پیش گرفته ایم اول رفع اتهامات دشمنان مان و باید ثابت کنیم که دشمنان ایران به دنیا دروغ گفته اند که ایران به دنبال انرژی مخرب هسته ای است بلکه ایران به دنبال انرژی صلح آمیز هسته ای است و دوم اینکه باید مشکلاتی را که دشمنان ما به وجود آورده اند برداریم.
دلالان تحريم به فكر شغل ديگري باشند
رئيس جمهور گفت :با توافقات نهايي که در تير ماه حاصل خواهد شد شرايط توليد در ايران به مراتب بهتر خواهد شد و دلالان تحريم بايد از هم اكنون به فكر شغل ديگري باشند.
آقاي روحاني افزود: ما به حول قوه الهي با هدايت مقام معظم رهبري و با حمايت ملت ايران راه تعامل سازنده با جهان را ادامه خواهيم داد.
رئيس جمهور گفت: كسي در دنيا نمي تواند فشار و تحريم بر ايران را در ماه ها و سال هاي آينده ادامه دهد.
آقاي روحاني با بيان اين كه سازمان تحريم در حال فروريزي کامل است افزود: 1+5 به خوبي بداند كه دولت و ملت در كنار هم و پشتيبان هم هستند مخصوصاً در سال همدلي و همزباني ، همه ما براي توسعه اين كشور بايد تلاش كنيم و بار شما (كارگران) سنگين تر است.
بايد بين زنان و مردان فرصت هاي شغلي برابر باشد
وي تصريح کرد: مبادا به ذهن شما بيايد كه دولتمردان امروز شما ، كارگران ، معضلات كارگران ، فضاي کار و معضلات فضاي کار را فراموش كرده اند هرگز و هرگز.
رئيس جمهور گفت: ما به مشكلات شما آگاهيم و براي رفع مشكلات شما از خداوند مدد مي جوييم و مي دانيم آن روزي در اين كشور ، عزت اسلام است كه همه كارآفرينان ، سرمايه ، مديريت و توان خود را براي اشتغال به کار گيرند و تمام كارگران براي عظمت ايران و اسلام تلاش كنند.
آقاي روحاني افزود: عظمت اسلام در سايه كار و تلاش همانند تلاش مولاي متقيان علي (ع) است.
رئيس جمهور گفت: باز هم مي خواهم به آقاي وزير كار تاكيد كنم که نبايد بين زنان و مردان امتياز باشد و فرصت هاي شغلي برابر را بايد به وجود بياوريم.
آقاي روحاني افزود: آنهايي که در محيط كار بسيار سخت و زيان آور كار مي کنند و سختي و مرارت مي کشند براي بازنشستگي زودهنگام آنها همان طور كه گفته شد، تلاش كنيد.
رئيس جمهور گفت: دولت از اين مسير حمايت خواهد كرد ؛ كارگران عزيز ما ستون اقتصاد و سياست جامعه اند و پشتوانه بزرگ اسلام ، جمهوري اسلامي ايران و دولتي هستند كه خادم آنهاست.
آقاي روحاني افزود: ما هم افتخار مي کنيم كه بتوانيم بيش از گذشته به ملت ايران و كارگران عزيز خدمت كنيم.