• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۷۰۱۸
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی
رئیس دیوان عالی کشور:

تاخیر و تعویق امور مراجعان حتی برای یک روز مجاز نیست

حجت الاسلام منتظری گفت: ارتقاء حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع از اولویت‌های دستگاه قضایی در دوره تحول است.

تاخیر و تعویق امور مراجعان حتی برای یک روز مجاز نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در جلسه شورای معاونین افزود:  قوه قضاییه به عنوان حاکمیتی‌ترین قوه در نظام جمهوری اسلامی ایران، مشروعیت خود را از ولی فقیه می‌گیرد و در دوران امام راحل (ره) و امام شهید (قدس الله نفسه الزکیه) و نیز در دوران زعامت سومین رهبر معظم انقلاب با اطاعت محض از ولایت به خدمتگزاری ادامه خواهد داد.

 وی با تبریک ولادت حضرت باقرالعلوم (ع) به حدیثی از آن حضرت اشاره نمود و گفت: «من کان لله مطیعا فهو لنا ولی، و من کان لله عاصیا فهو لنا عدو.» هر که مطیع خداوند باشد او ولی ماست و او که معصیت خداوند می‌کند، او دشمن ماست و ولایت ما به قدر اطاعت ماست.

وی به حدیث «اتقوا الله وَکُونُوا لَنَا زَیناً ولا تَکُونوا لَنَا شَیناً» به وظایف شیعیان و انتظار اهل بیت (ع) از محبان و ارادتمندان ایشان در این خصوص اشاره و تصریح کرد: یکی از مهمترین انتظارات امامان معصوم از شیعیان این است که پیروان آنها از نظر اخلاقی برخوردار از اوصاف نیک و پسندیده و دارای اخلاق زیبای اسلامی باشند و عمل به وظایف دینی و خودداری از گناهان نیز باید مورد توجه شیعیان آنها باشد. این نکته در روایات متعددی از امامان معصوم (ع) تاکید و به آن سفارش شده است، لذا شیعیان باید در رفتار، کردار و گفتار زینت اهل بیت علیهم السلام باشند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: اطاعت از خداوند، برابر با دوستی با اهل بیت و سرپیچی از فرمان خدا برابر با دشمنی با اهل بیت علیهم السلام است؛ در عصر غیبت نیز اطاعت از ولی فقیه راه سعادت و رستگاری است.

رئیس دیوان عالی کشور در تشریح این مطلب به آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِى الأَمْرِ مِنْکُمْ» (نساء، ۵۹) اشاره و عنوان کرد: در این آیه اطاعت از اولی ‏الامر در کنار اطاعت از پیامبر با یک امر و به صورت مطلق و بدون هیچ قید و شرطی آمده است، ولی فقیه نائب امام عصر است و اطاعت از او اطاعت از امام معصوم است و همه مسئولین باید شرعا خود را مطیع محض ولی فقیه بدانند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری خاطرنشان کرد: مردم مومن و انقلابی ما با رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) و رهبر شهید انقلاب امام خامنه‌ای (ره) از گردنه‌های سخت عبور کرده‌اند و به فضل خدا با رهبری آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای (مدظله العالی) این راه نورانی را با قدرت ادامه خواهند داد.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: قضات و کارکنان دستگاه قضایی طی سال گذشته و از همان نخستین روز‌های جنگ تحمیلی و جنایات رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا علیه کشورمان با ارائه خدمات مطلوب، مناسب و موثر خدمتی جهادی به مراجعین ارائه کردند و در دوره دوم نیز با هدف تحول و تعالی این مهم در دستور کار قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه پیام مهم رهبر انقلاب در هفتم تیرماه سرلوحه فعالیت ما در دوره دوم ریاست قوه قضاییه است، گفت: ارتقاء حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع از اولویت‌های دستگاه قضایی در دوره تحول بوده است، عدم تعویق کار مراجعان و رسیدگی به هنگام و به موقع به درخواست‌های مراجعین یکی از مواردی است که در مجموعه دیوان عالی کشور در اولویت امور قرار گرفته به طوری که با ساماندهی نحوه حضور مراجعین و شفافیت زمان حضور هر یک از قضات و مدیران به گونه‌ای عمل شده که هیچ مراجعه کننده‌ای پشت درب‌های شعب دیوان معطل نماند و در بازدید از شعب تاکید کرده‌ام که تاخیر و تعویق امور مراجعین ولو برای یک روز مجاز نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فیلم‌های امروز تلویزیون برای مخاطبان
تولید ۹۳ تن پیله‌تر ابریشم در مازندران
جام جهانی تیراندازی، پایان کار بانوان ایران در تفنگ سه وضعیت
اجتماع بزرگ مردم شهریار در یکصدو چهل و چهارمین شب
نوای دونَلی خاموش شد؛ شیرمحمد اسپندار درگذشت
رتبه نخست کشور برای بهزیستی مازندران در تأمین مالی خرد
پیروزی‌های نمایندگان بدمینتون ایران در مسابقات ناوک ترکیه
ورزش صبحگاهی در بوستان‌های کرمان، گامی برای ارتقای سلامت شهروندان
حمایت دوباره مردم بهارستان از نیرو‌های مسلح در اجتماع ۱۴۴ شبانه
محدودیت شبانه در محور هراز از امروز / ۲۰ روز انسداد برای روشنایی تونل‌ها
­نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ مرداد
حمله دشمن آمریکایی به شناور‌های امداد و نجات در هرمزگان
 استقبال از آثار رهبر شهید در نمایشگاه کشمیر
آمادگی ایران برای همکاری علمی با پاکستان
اجتماع مردم شهرستان ری در صدو چهل و چهارمین شب
برنامه تیم ملی والیبال ایران تا پایان بازی‌های آسیایی بسته شد
اعلام زمان و مکان برگزاری پنجره چهارم انتخابی جام جهانی بسکتبال
ادامه سیر صعودی بهای جهانی نفت
گزارش رویترز از چالش جدی ارتش آمریکا مقابل مقاومت یمن
آتش‌سوزی یک فروند نفتکش متخلف در تنگه هرمز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش قاطع قرارگاه‌خاتم به تهدید حمله آمریکا به مراکز هسته‌ای
پیام تسلیت رهبر انقلاب به‌مناسبت درگذشت مادر شهیدان مظفر
حمله هوایی دشمن آمریکایی به جنوب غرب تبریز
هگست: بدون شک ایران هنوز هم توانمند است
۵۸ شهر کشور همچنان درگیر تنش آبی هستند
رفع تصرف ۴۵ هکتار بستر و حریم رودخانه‌های خراسان رضوی 
ابرازنگرانی سازمان‌ملل ازحملات به‌زیرساخت‌های غیرنظامی ایران
چگونه از زمان‌بندی دقیق محدودیت‌های برق باخبر شویم؟
با مراکزی که آغازکننده آسیب به منافع ما باشند، مقابله می‌کنیم
تسهیل شرایط ساخت نیروگاه‌های خورشیدی خانگی و صنعتی
حمله سنگین موشکی - پهپادی سپاه به پایگاه‌های آمریکا در اردن
افتخار ترامپ به کشته‌شدن نیرو‌های آمریکایی نهایت بی‌شرمی است
مدیریت هوشمندانه مصرف؛ کلید تضمین پایداری شبکه برق
موافقت کمیته دفاع مجلس بلغارستان با استقرار هواپیما‌های آمریکا
سهمیه ۶۰ لیتری بنزین مرداد، بامداد پنجشنبه شارژ می‌شود
فراخوان نام نویسی آزمون استخدامی سازمان منطقه آزاد کیش  (۱ نظر)
  جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۳۰ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند  (۱ نظر)
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران  (۱ نظر)
ایران با استفاده از موشک‌های جدید، اوضاع را تغییر خواهد داد  (۱ نظر)
تنگه هرمز عامل تعیین سرنوشت مردم ایران است  (۱ نظر)
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی  (۱ نظر)
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش  (۱ نظر)
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید  (۱ نظر)
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد  (۱ نظر)
درخواست محکومیت فوری حمله آمریکا به نیروگاه دارخوین  (۱ نظر)
تحویل سه محصول معوق سایپا به مشتریان تا پایان شهریور  (۱ نظر)
باز شدن تنگه هرمز بدون اراده ایران محال است  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت شرکت آمریکایی آمازون در بحرین  (۱ نظر)
ادامه جنگ با ایران به ضرر آمریکا است  (۱ نظر)