• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۸۷۱۹
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۶
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

میراث فرهنگی ایران، سرمایه‌ای متعلق به همه بشریت است

مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: ثبت شهر تاریخی یزد در فهرست میراث جهانی یونسکو، رویدادی بود که نه فقط یک شهر، بلکه روایت هزاران سال فرهنگ، خرد، معماری و هویت ایرانی را در برابر نگاه جهانیان قرار داد.

ثبت جهانی یزد؛ میراثی برای بشریت، مسئولیتی برای امروز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدمحمد رستگاری در یادداشتی نوشت : ثبت شهر تاریخی یزد در فهرست میراث جهانی یونسکو ، به بخشی از حافظه مشترک بشریت تبدیل شد ،  این رخداد، تأییدی بر آن بود که میراث فرهنگی ایران، سرمایه‌ای متعلق به همه بشریت است و پاسداری از آن، مسئولیتی فراتر از مرزهای یک سرزمین به شمار می‌رود.

شهر تاریخی یزد، نخستین شهر تاریخی ایران است که به صورت یکپارچه در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است؛ جایگاهی ارزشمند که با تلاش کارشناسان، استادان، مرمتگران، پژوهشگران، مدیران، هنرمندان و همراهی مردم فرهنگ‌دوست این دیار به دست آمد. این موفقیت، نتیجه سال‌ها حفاظت از هویتی است که در تار و پود کوچه‌های خشتی، بادگیرهای استوار، قنات‌های کهن، خانه‌های تاریخی، مساجد، حسینیه‌ها و بازارهای سنتی این شهر جریان دارد.

آنچه یزد را در میان شهرهای تاریخی جهان ممتاز کرده، تنها کالبد خشتی یا معماری کم‌نظیر آن نیست؛ بلکه فرهنگی زنده است که طی قرن‌ها توانسته میان انسان، طبیعت و زندگی تعادلی پایدار برقرار کند. مردمان این دیار با تکیه بر دانش بومی، اقلیم سخت کویر را به فرصتی برای آفرینش تبدیل کردند و الگویی ماندگار از زیست خردمندانه را برای نسل‌های پس از خود به یادگار گذاشتند.

ثبت جهانی یزد، بیش از آنکه یک افتخار باشد، مسئولیتی ماندگار است. این جایگاه جهانی از همه ما می‌خواهد که در حفاظت از اصالت بافت تاریخی، مرمت اصولی بناها، صیانت از منظر فرهنگی شهر و انتقال این میراث ارزشمند به نسل‌های آینده، مسئولانه‌تر از گذشته عمل کنیم. میراث جهانی، امانتی است که امروز در اختیار ما قرار دارد و کیفیت پاسداری از آن، معیار قضاوت آیندگان درباره نسل امروز خواهد بود.

در کنار این مسئولیت، ثبت جهانی یزد زمینه‌ای ارزشمند برای توسعه پایدار نیز فراهم کرده است. رونق گردشگری فرهنگی، معرفی صنایع‌دستی فاخر، تقویت اقتصاد محلی، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های شغلی، بخشی از ظرفیت‌هایی است که این جایگاه جهانی ایجاد کرده است. هر گردشگری که به یزد سفر می‌کند، تنها از آثار تاریخی بازدید نمی‌کند؛ بلکه با فرهنگی آشنا می‌شود که اصالت، مهمان‌نوازی، هنر، معنویت و خلاقیت را در زندگی روزمره حفظ کرده است.

بی‌تردید، مهم‌ترین پشتوانه حفظ این جایگاه، مشارکت مردم است. تجربه نشان داده است هر زمان مردم در کنار برنامه‌ریزی‌های تخصصی قرار گرفته‌اند، حفاظت از میراث فرهنگی نیز موفق‌تر بوده است. ساکنان بافت تاریخی، هنرمندان صنایع‌دستی، فعالان گردشگری، دانشگاهیان، رسانه‌ها و همه دوستداران میراث فرهنگی، در پاسداری از این سرمایه ارزشمند سهمی تعیین‌کننده دارند.

سالروز ثبت جهانی یزد، تنها یادآور یک موفقیت بین‌المللی نیست؛ فرصتی برای بازخوانی مسئولیتی است که امروز بر دوش همه ما قرار دارد. حفظ اصالت یزد، حفظ بخشی از هویت ایران است و معرفی شایسته آن، معرفی تمدنی است که بر پایه خرد، خلاقیت، قناعت و احترام به طبیعت شکل گرفته و قرن‌ها تداوم یافته است.

یزد امروز نه تنها افتخار مردم این دیار، بلکه سرمایه‌ای برای ایران و میراثی برای همه بشریت است. پاسداری از این شهر تاریخی، پاسداری از گذشته نیست؛ سرمایه‌گذاری برای آینده است. آینده‌ای که در آن، هویت فرهنگی، سرمایه تاریخی و اصالت ایرانی همچنان الهام‌بخش نسل‌های بعد خواهد بود.

ثبت جهانی یزد، تنها ثبت یک شهر در فهرست میراث جهانی نبود؛ ثبت اعتماد جهانی به تمدنی بود که قرن‌ها هنر زندگی پایدار را در دل کویر آفرید. پاسداری از این میراث، پاسداری از هویت ایران و ادای مسئولیت در برابر میراث مشترک بشریت است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند
وقوع چندین انفجار در هرمزگان، ۲۲ تیرماه ۱۴۰۵
اوقات شرعی ۲۲ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
اجرای عملیات «هرس سبز» در ۳۲۰۰ هکتار از تاکستان‌های خرمدره
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ تیر ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی دو شنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
تکذیب ادعای حمله به نیروگاه اتمی بوشهر
تغییر ساعت حرکت قطار مسیر اندیمشک–دورود شماره ۹۱۴
۲۱ تیر، سالروز قیام گوهرشاد و پاسداشت فرهنگ حجاب و عفاف
پیش بینی خسارت های ناشی از وزش باد در سمنان
تداوم حماسه مردمی در صد و سی و چهارمین شب تجمعات جنوب‌غرب خوزستان
اهتزار پرچم جمهوری اسلامی ایران در میدان ساحل کیش
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
گسترش خدمات مشاوره، توانبخشی و محله‌محور بهزیستی در کیش
بازگشت ۵ میلیارد وجه کلاهبرداری شده با سرعت عمل پلیس فتا
رفع موانع سرمایه‌گذاری در گردشگری، اولویت مدیریت استان کرمان است
کاهش هزینه‌های درمان با اجرای طرح پزشک خانواده
غرق‌شدن جوان ۱۸ ساله در رودخانه روستای گوراب
عهد و قرار لرستانی‌ها در ایستگاه ۱۳۳ سنگر خیابان
اختلال در خدمات بانکی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
کاروان بزرگ زائران اربعین «عشاق‌الحسین(ع)» از رامشیر به سوی کربلا
علی نعمتی به لوسیل قطر پیوست
حمله سپاه به پایگاه آمریکایی دُقم در عمان
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!
جام جهانی ۲۰۲۶؛ برنامه مرحله نیمه نهایی با چهار مدعی قهرمانی
قدردانی سازمان بین‌المللی دریانوردی از کشتی ناجی ایرانی
سازمان تروریستی سنتکام از حمله به ایران خبر داد
جنگ با ایران ارتباطی با تنگه هرمز یا برنامه هسته‌ای ندارد
آبادان، هندیجان و ماهشهر هدف پرتابه‌های دشمن
امروز؛ آغاز امتحانات نهایی دانش آموزان یازدهم و دوازدهم
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
سرنگونی یک موشک کروز با آتش پدافند نوین هوافضای سپاه
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا
وقوع چند انفجار در هرمزگان؛ ۲۱ تیر ۱۴۰۵
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۴ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۳ نظر)
جمع آوری بیش از ۱۲ هزار انشعاب غیر مجاز در کلانشهر اهواز  (۲ نظر)
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵  (۱ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه  (۱ نظر)
برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش عرضه و مصرف گوشت قرمز  (۱ نظر)
فیلمی از مزار مطهر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر  (۱ نظر)
ذوالقدر: در حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد  (۱ نظر)