• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۳۰۶۰۴
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۹
خراسان رضوی » اجتماعی

حضور انگلیسی‌زبانان در حسینیه حرم/ عزاداری زائران غیر ایرانی در حرم

مدیر زائران غیرایرانی حرم امام رضا (ع) از حضور کاروان‌های انگلیسی‌زبان، همزمان با شب تاسوعا در حسینیه حرم خبرداد.

حضور انگلیسی‌زبانان در حسینیه حرم/ عزاداری زائران غیر ایرانی در حرم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی گفت:این برنامه با عنوان «چشمه رضوان»، برای حضور زائران انگلیسی‌زبان طراحی شده است که نخستین گروه در شب تاسوعای حسینی مهمان «حسینیه حرم» امام رضا (ع)، خواهند شد.

مهدی لسانی،افزود:سخنران این مراسم ،حجت‌الاسلام حسین انصاری‌پور، کارشناس مذهبی،است و احمد عبدالله‌زاده مهنه، سید محمد سجاد واعظ لیواری نیز در رثای سیدالشهدا (ع) و یاران با وفای ایشان به مدیحه‌سرایی و مرثیه‌خوانی، خواهند پرداخت.

وی هدف از اجرای این طرح را بهره‌مندی زائران غیرایرانی از ظرفیت‌های فرهنگی و مذهبی حرم مطهر رضوی عنوان کرد و گفت: این طرح پس از دهه اول محرم، قرار است به صورت ماهانه اجرا شود تا کاروان‌های انگلیسی‌زبان نیز بتوانند در برنامه‌های معنوی و مذهبی حرم رضوی، حضور فعال داشته باشند.

لسانی تصریح کرد: حضور زائران انگلیسی‌زبان در این آیین‌های سوگواری، زمینه‌ای برای آشنایی بیشتر آنان با معارف اهل‌بیت (ع) و فرهنگ عاشورا را فراهم می‌کند و این برنامه می‌تواند گامی مؤثر در توسعه فعالیت‌های فرهنگی ویژه زائران غیرایرانی باشد.

وی بیان کرد: همچنین علاوه بر عزاداری به زبان انگلیسی در شب تاسوعا، برنامه‌هایی هم برای عزاداری زائران افغانستانی، هندوستانی، پاکستانی و عزاداران کشور‌های عربی پیش بینی شده است.

مدیر زائران غیر ایرانی حرم مطهر رضوی عنوان کرد: آئین‌های عزاداری زائران غیر ایرانی که از ابتدای ماه محرم آغاز شده و تا شام غریبان شهدای به خون غلتیده کربلا ادامه دارد، در سه بخش زائران عرب زبان، اردو زبان و آذری زبان در حرم مطهر رضوی، برگزار می‌شود.

لسانی به تشریح آئین‌های عزاداری ویژه زائران عرب زبان حرم مطهر رضوی اشاره و بیان کرد: این مراسم ظهر‌ها بعد از نماز جماعت ظهر و عصر در رواق دارالرحمه و بعد از نماز مغرب و عشاء در صحن غدیر میزبان زائران عرب زبان از کشور‌های عراق، لبنان، سوریه، عربستان، بحرین و ... است.

وی افزود: قرائت زیارت، ادعیه و مرثیه‌سرایی با نوای مداحان اهل بیت (ع) از جمله محمد پَرسا، عباس غُبیشی، قاسم پور، نصیر نجفی، صلاح حدادی امین مدنی، سید محمود شیرازی، محمد علی تجویدی و فلاح حدادی از جمله برنامه‌های آئین عزاداری زائران عرب زبان در دهه نخست ماه محرم است.

مدیر زائران غیر ایرانی حرم مطهر رضوی اظهارکرد:در این مراسم همچنین حجج الاسلام شیخ عبدالکریم بَربوری و شیخ حَسنین الخاقانی به ایراد سخنرانی پیرامون شخصیت والای سیدالشهدا (ع) و یارن باوفای ایشان و همچنین ضرورت امتداد پیام عاشورائیان در همه زمان‌ها می‌پردازند.

لسانی در ادامه به برگزاری آئین‌های عزاداری ویژه زائران اردو زبان اشاره و بیان کرد: این مراسم‌ها نیز هر شب بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء در رواق غدیر میزبان زائران اردو زبان از کشور‌های هند و پاکستان خواهد بود.

وی ابراز کرد: سخنرانی و بیان معارف حسینی توسط حجج اسلام سید مرتضی حسین نقوی و الفت حسین جوئیه و سید عسکری نقوی از دیگر برنامه‌های آئین عزاداری زائران اردو زبان در دهه اول ماه محرم است.

لسانی افزود: در ایام دهه اول ماه محرم همچنین مراسم عزاداری ویژه زائران آذری زبان نیز در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود که این مراسم به شرط حضور کاروان‌های زیارتی همه روزه از ساعت ۷:۴۵ تا ساعت ۱۰:۰۰ صبح در رواق دارالرحمه برگزار می‌شود؛ این مراسم با برگزاری جلسات علمی پرسش و پاسخ، سخنرانی مذهبی، قرائت زیارت‌نامه و مرثیه‌سرایی در سوگ سید و سالار شهیدان؛ حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همراه خواهد بود.

مدیر زائران غیر ایرانی حرم مطهر رضوی خاطرنشان کرد: سخنرانی آیت‌الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و حجج الاسلام عارف حمداللهی، تامرلان علیزاده، آلتای سلطان‌اُف و ذکر مصیبت با نوای ذاکران اهل بیت (ع)، احد سبزی، نوید اطاعتی و پیمان همرنگ از جمله برنامه‌های این مراسم است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زنجیره انسانی ورزشکاران کشور در تالاب بین‌المللی چغاخور
موتورسیکلت‌های مونتاژی با قیمت میلیاردی
مهلت ثبت‌نام در کاروان قرآنی اعزامی به اربعین، ۵ تیرماه است
تزریق ۱۵۰۰ میلیارد تومان به پرونده «رضایت‌خودرو»؛ امیدواری بزرگ برای تسویه حساب با مالباختگان
لرستان آماده برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر
واکنش مردم به پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب
تلاش وزارت آموزش و پرورش برای جبران افت تحصیلی دانش آموزان
یک کشته و پنج زخمی در حمله با چاقو در یک مرکز تجاری در روسیه
برگزاری وبینار «معنای عاشورا در جهان امروز»، فردا
پویش مردمی نذر اربعین در حرم بانوی کرامت آغاز به کار کرد
نفرات برتر رقابت‌های ۵۰۰ امتیازی پیکلبال معرفی شدند
انتقاد غریب آبادی از محدودیت‌های استرالیا علیه پزشکان منتقد جنایات رژیم صهیونی
خروش جانفدایان دیار حاج قاسم در حمایت از جبهه مقاومت
عبدلله بن حسن (ع)؛ کوچک‌ترین مدافعِ بزرگ‌ترین مظلوم
قدم به قدم با پیمان شکن
انس نوجوان و جوانان قمی با قرآن در ایام تابستان
تأکید بر ضرورت ساماندهی اسناد قولنامه‌ای برای رفع دغدغه شهروندان
پیام رهبر انقلاب اسلامی نقشه راه دستگاه دیپلماسی و حفظ منافع ملی است
شبکه استانی ایلام با یک سریال ۱۵ قسمتی به استقبال اربعین می‌رود
معرفی صنایع آلاینده کهگیلویه و بویراحمد دستگاه قضا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود
سپاه پاسداران: عهدشکنی دشمن با پاسخ محکم مواجه می‌شود
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
جریمه میلیاردی کابینت ساز متخلف در رشت
واریز حقوق خرداد بازنشستگان کشوری آغاز شد
جام جهانی ۲۰۲۶، ترکیه حذف شد
توضیح بانک مرکزی درخصوص اختلال در عملیات چهار بانک کشور
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه
استرداد ۵۸۰ هزار میلیارد تومان به بیت المال
واکنش صداوسیما به اظهارات یک نماینده مجلس در شبکه خبر
مراسم شیرخوارگان حسینی (ع) ماه محرم ۱۴۰۵ _ استان‌ها
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۱۴ نظر)
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی  (۴ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
واریز حقوق خرداد بازنشستگان کشوری آغاز شد  (۲ نظر)
پزشکیان یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را امضا کرد  (۱ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۱ نظر)
کاهش اندک قیمت ۳ محصول ایران‌خودرو با اصلاحات وزارت صمت  (۱ نظر)
سناتورهای دموکرات: ایران پیروز شد  (۱ نظر)
مذاکرات آینده به معنای پذیرش نظر دشمن نخواهد بود  (۱ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
برتری سه شیرها برابر کرواسی در دیداری پُرگل  (۱ نظر)
سخنگوی حماس: غزه در خون است و جهان نظاره‌گر  (۱ نظر)
دیدار مردمی دادستان تهران با ۶۳ نفر از شهروندان  (۱ نظر)
ابوترابی‌فرد: هیئت حاکمه آمریکا به هیچ‌وجه قابل اعتماد نیست  (۱ نظر)