• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۸۶۷۴۳
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۵
سیاسی » دولت

پیگیر مطالبات، دغدغه‌ها و نگرانی‌های اصناف هستیم

رئیس جمهور گفت: باید پیش از آنکه صدای کسبه، بازاریان و قشرهای مختلف مردم را در خیابان بشنویم، پیگیر مطالبات، دغدغه‌ها و نگرانی‌های آنان باشیم و برای حل مسائل‌شان چاره اندیشی کنیم و راه حل بیابیم.

پیگیر مطالبات، دغدغه‌ها و نگرانی‌های اصناف هستیم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مسعود پزشکیان عصر سه شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۴ با حضور در وزارت امور اقتصادی و دارایی، در نشستی ۳ ساعته با وزیر و معاونین این وزارتخانه ضمن نظارت و پیگیری روند اجرای طرح اصلاح نظام یارانه‌ای و دیگر طرح‌های اقتصادی در حال اجرا، به بررسی راهبرد‌های کلان دولت در حوزه اقتصاد به منظور گشودن افق‌های جدید در آینده اقتصاد کشور پرداخت و در این زمینه دستورات و توصیه‌های مهمی بیان کرد.

پزشکیان در این نشست وزارت امور اقتصادی و دارایی را مغز متفکر اقتصاد کشور توصیف کرد و افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز کشور اتخاذ تصمیمات درست، کارشناسی و به‌هنگام است و راهبری اقتصاد کشور، تنظیم بازار، تسهیل تجارت و یافتن راه‌ها و مسیر‌های علمی و کارشناسی برای برون رفت از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور به عهده شما است؛ در این مسیر از نظرهای نخبگان، صاحب نظران و دانشگاهیان بهره بگیرید و از سوی دیگر دانشجویان را به میدان عمل بیاورید تا آنها نیز با رویکرد حل مسئله آموزش ببینند.

رئیس جمهور در ادامه با تبیین اهداف، الزامات و آثار بزرگ و عمیق طرح اقتصادی دولت در اصلاح نظام یارانه‌ای تصریح کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت، تقریباً در تمام جلسات و دیدار‌ها با فعالین اقتصادی، بخش‌های نظارتی و تصمیم ساز و کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی، مهم‌ترین محور مطالبات، درخواست‌ها و تاکیدات به دولت برای بهبود شرایط اقتصادی کشور، موضوع تک نرخی کردن ارز و اصلاح نظام یارانه‌ای بود، اما اکنون که دولت این طرح بزرگ را با برنامه ریزی جامع و کامل آغاز کرده برخی به جای تمجید و حمایت از دولت در اجرای موفق این طرح با بهانه جویی و بیان مسائل واهی سعی در تخطئه آن دارند.

پزشکیان در ادامه ضمن ابراز رضایت از روند اجرای طرح و عملکرد کارگروه ایجاد شده در بانک مرکزی به منظور رصد لحظه به لحظه و پایش مستمر فرآیند تامین و توزیع کالا افزود: ما به درستی این تصمیم یقین داریم، با قدرت و عزم راسخ آن را ادامه خواهیم داد، شما معاونان و مدیران اقتصادی کشور در تعامل و همکاری تنگاتنگ با کارگروه تشکیل شده در بانک مرکزی با حساسیت ویژه روند اجرای این طرح با کمترین عوارض و چالش را پیگیری و وظایف خود را در این زمینه با نهایت دقت و سرعت اجرا کنید.

رئیس جمهور در ادامه اعتماد سازی، جلب اعتماد عمومی به منظور مشارکت و سرمایه گذاری مردم در طرح‌های کلان اقتصادی را مولفه‌ای مهم و اثرگذار در ساماندهی اقتصاد کشور برشمرد و تصریح کرد: لازمه جلب اعتماد عمومی نیز از پایبندی مدیران و مسئولان به معاهدات، قرارداد‌ها و پیمان‌های منعقد کرده با مردم و فعالین اقتصادی و تضمین امنیت سرمایه گذاری حاصل خواهد شد؛ موضوعی که به کرات در آموزه‌های دینی ما و دستورات قران کریم مورد تصریح و تأکيد قرار گرفته است.

پزشکیان در ادامه لزوم تمرکز زدایی از طرح‌های توسعه و تخصیص اعتبارات به طرح‌های اقتصادی را مورد تأکید قرارداد و تصریح کرد: امروز تهران و شهر‌های اطراف آن از توسعه و طرح‌های اقتصادی اشباع شده و لازم است برنامه ریزی‌ها و تخصیص اعتبارات در طرح‌های اقتصادی از مرکز به سمت استان‌ها و شهرستان‌ها به‌ویژه سواحل جنوب کشور معطوف شود، تا هم شاهد توسعه متوازن در کشور باشیم و هم در تأمين پایدار انرژی برای این طرح‌ها با مشکل مواجه نشویم. در این راستا می‌توان از تهیه بسته‌های تشویقی و اعطای امتیازات ویژه به منظور سوق دادن سرمایه‌ها و سرمایه گذاری در مناطق مستعد و دارای ظرفیت توسعه از جمله سواحل خلیج فارس بهره برد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود ایجاد تناسب میان اشتغال، تولید محصول و کالا و بازار را از جمله وظایف مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور ایجاد امنیت برای مشاغل، جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌ها و ثبات در تامین و توزیع کالا در بازار برشمرد و تصریح کرد: نباید اجازه داد سرمایه گذاری در تولید کالایی صورت گیرد که بازار از آن محصول اشباع شده باشد، اینکه در محیط اقتصادی کشور چه تولید کنیم، به چه مقدار و با چه کیفیتی تولید کنیم و در کجا توزیع و عرضه کنیم که زنجیره تولید تا مصرف کالا را به صورت پایدار تضمین کنیم بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است.

پزشکیان در ادامه به اهمیت نقش تبیین و اطلاع رسانی دقیق و شفاف از برنامه‌ها، اقدامات و نتایج آنها به مردم اشاره کرد و گفت: برای مردم به صورت واضح بیان کنید که چه اقداماتی انجام داده‌اید و این اقدامات چه نتایجی در تقویت اقتصاد کشور، کنترل تورم و ثبات بازار و رفع زمینه‌های رانت و رشوه و فساد داشته است. مردم باید در جریان تلاش‌ها و اقدامات دولت قرار بگیرند، اگر آحاد مختلف جامعه هنوز نسبت به آینده اقتصادی کشور و معیشت و زندگی خود احساس نگرانی دارند، یعنی در زمینه برنامه‌ها، اقدامات و آثار و نتایج طرح‌های اقتصادی دولت به خوبی اطلاع رسانی صورت نگرفته است.

رئیس جمهور در ادامه یکی از زمینه‌های بروز اعتراض در اصناف و بازاریان را تعلل در پایش، رصد و شنیدن مطالبات این قشر عنوان کرد و گفت: ما باید پیش از آنکه صدای کسبه، بازاریان و اقشار مختلف مردم را در خیابان بشنویم، پیگیر مطالبات، دغدغه‌ها و نگرانی‌های آنان باشیم و برای حل مسائل‌شان چاره اندیشی کنیم و راه حل بیابیم. قطعاً اگر مطالبات و نگرانی‌های آنان شنیده می‌شد و نسبت به رفع آنها اقدام می‌شد ما شاید شاهد اعتراضات آنان در خیابان نمی‌بودیم.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، ناظر به ارائه گزارشات و آمار و ارقام معاونین وزارت امور اقتصادی و دارایی از متغیر‌های اقتصادی کشور تصریح کرد: گرچه این داده‌ها بسیار ارزشمند و مفید است و اگر در دوره‌های گذشته چنین ساختاری برای جمع آوری و رصد لحظه‌ای داده‌ها وجود داشت ما امروز با این حجم از مسائل و مشکلات در حوزه اقتصاد مواجه نبودیم، اما باید توجه داشت که صرف رصد داده‌ها اثرگذار نخواهد بود و این داده‌ها زمانی کارایی خواهند داشت که مبنای مداخلات دقیق و علمی برای ثبات و بهبود وضعیت اقتصادی کشور قرار گیرد.

«تاکید بر اجرای دقیق و به موقع تعهدات دولتی در فروش اوراق»، «کنترل و نظارت دقیق بر بازار به منظور جلوگیری از احتکار یا گران‌فروشی کالا»، «تعامل مستمر با استانداران به منظور اجرای موفق طرح اقتصادی دولت در استان‌ها و شهرستان‌های سراسر کشور»، «التزام به اجرای طرح‌ها و پروژه‌های دولت در زمان تعیین شده»، «لزوم بازنگری در سیاست‌های تخصیص ارز از کالا‌های غیر ضرور به مایحتاج ضروری مردم»، «حذف سامانه‌های متعدد و بی ربط از فضای کسب و کار» و «تعیین مدیران مناطق آزاد متناسب با ظرفیت‌ها و اهداف تعیین شده برای منطقه مرزی» از دیگر توصیه‌ها و دستورات رئیس جمهور به وزیر و معاونین وزارت امور اقتصادی و دارایی بود.

رئیس جمهور در ادامه بر لزوم نظارت دقیق بر روند خصوصی سازی به منظور جلوگیری از تکرار خطا‌ها و اشتباهات گذشته تاکید کرد و با اعلام تشکیل کارگروهی متشکل از اعضای هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر نهاد‌های ذی‌نفوذ به منظور ساماندهی و تعیین تکلیف شرکت‌های دولتی کم بازده، اظهار داشت: در عین حال باید مراقبت کنید دارایی‌ها و اموال دولت با قیمت نازل ارزش گذاری نشود و ابتدا شرکت را بهره‌ور کنیم و بعد نسبت به واگذاری آن اقدام کنیم.

پزشکیان همچنین بر ضرورت به کارگیری نیرو‌های متخصص در بدنه دستگاه‌های اجرایی کشور به‌ویژه در وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد و گفت: در این راستا هیچ‌گونه سفارشی برای تصدی افراد بدون تخصص پذیرفته نیست و اگر در این زمینه الزام قانونی بلاوجه وجود دارد حتماً  به اصلاح آن اقدام خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۲ هزار کیلومتر از جاده‌های گیلان خط کشی شد
کشف ۵ تن فرآورده خام دامی فاسد در تبریز
احیای جنگل‌های زاگرس در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی کهگیلویه وبویراحمد
دعوت دو اسکی باز گیلانی به اردوی تیم ملی اسکی صحرانوردی
توزیع اقلام معیشتی در بین خانواده‌های کم برخوردار زاهدان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، پنجشنبه ۷ اسفند
آغاز دور دوم گفت و گوها در ژنو
طعم شیرین کارآفرینی و اشتغال در ماه میهمانی خدا
خرید بیش از ۵ هزار میلیارد تومان کالا در گیلان در طرح کالابرگ الکترونیکی
برگزاری مسابقات فوتسال جام رمضان درقروه
پذیرایی آشپزخانه مسجد مقدس جمکران از روزه داران ضیافت الهی
تاکید بر مشارکت پرشور مردم در انتخابات در نشست شورای فرهنگی عمومی آذربایجان‌غربی
طنین آیات الهی در نوزدهمین دوره مسابقات قرآن و اذان کیش
حمایت صریح ملت غیور ایران از جمهوری اسلامی در پی تهدیدات اخیر رئیس جمهور آمریکا
آیین اختتامیه سی‌ویکمین دوره «آهنگ بهاران» برگزار شد
برداشت ماهیان سردآبی از استخر‌های پرورش ماهی در شهرستان هیرمند
برگزاری دوره آموزشی اقدامات پیش بیمارستانی در خفر
تأکيد بر رفع موانع واحد‌های صنعتی در میز خدمت وزارت صمت
هشتمین ایثار پیوند عضو در زنجان؛ جان سه نفر نجات یافت
تدابیر لایحه بودجه برای تکمیل طرح‌های عمرانی در سال آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
عراق واردات ۴۶ محصول کشاورزی را ممنوع کرد
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر
خبر‌هایی از برگزاری دوره آموزش تدبر درقرآن در مهدیشهر
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۵ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)