• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۱۶۵۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی

تأکید دیوان عالی کشور بر تقویت آموزه‌های دینی در کاهش جرایم

در جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور، معاون قضائی دیوان عالی کشور بر اهمیت عمل به آموزه‌های دینی در کاهش پرونده‌های قضائی تأکید کرد.

** تأکید دیوان عالی کشور بر تقویت آموزه‌های دینی در کاهش جرایم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،   جلسه هیئت عمومی با حضور حجت‌الاسلام سیدرضا سیدکریمی حسینی، معاون قضائی دیوان عالی کشور، حجت‌الاسلام سید محسن موسوی نماینده دادستان کل کشور و قضات عالی رتبه برگزار و به پرونده‌های اصراری- حقوقی رسیدگی شد.

حجت‌الاسلام سیدکریمی حسینی در نطق پیش از دستور این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و همه خدمتگزاران نظام؛ به حدیثی از امام محمد باقر(ع) در باب تقوا و امانتداری اشاره و تصریح کرد: حضرت می‌فر مایند: عَلَیْکُمْ بِالْوَرَعِ وَ اَلاِجْتِهَادِ وَ صِدْقِ اَلْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ اَلْأَمَانَةِ إِلَی مَنِ اِئْتَمَنَکُمْ عَلَیْهَا بَرّاً کَانَ أَوْ فَاجِراً فَلَوْ أَنَّ قَاتِلَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ ع اِئْتَمَنَنِی عَلَی أَمَانَةٍ لَأَدَّیْتُهَا إِلَیْهِ. به این معنا که بر شماست به پرهیزگاری و تلاش و راست گفتاری و بازپس دادن امانت به آن کس که به شما اعتماد نموده خواه آن کس نیکوکار باشد یا بزهکار. چنانچه قاتل علی بن ابی طالب امانتی به من سپارد. بی گمان آن را بازپس خواهم داد.

معاون قضائی دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه عمل به آموزه‌های اسلامی و ارزش‌های دینی در خانواده‌ها و اجتماع را مورد تاکید قرار داد و گفت: بسیاری از مسائلی که در جامعه رعایت نمی‌شود ومنجر به تشکیل پرونده‌های قضائی و در نهایت اخلال در تحکیم خانواده‌ها می‌شود ناشی از عدم اطلاع وآگاهی انسان‌ها از مفاد و دستورات آیات قرآنی و آموزه‌های دینی است، اگر به‌عنوان یک مسلمان با دستورات آیات قرآنی و اسلام مأنوس باشیم، جرایمی که موجب ایجاد آسیب‌های اجتماعی در خانواده‌ها می‌شود به وقوع نخواهد پیوست و یا میزان آن بسیار کاهش خواهد یافت.

حجت‌الاسلام سید کریمی حسینی افزود:  تقویت ارزش‌های دینی و عمل به آموزه‌های اسلامی در خانواده‌ها و اجتماع امری مهم در کاهش پرونده‌‎های قضائی است و خداوند توفیق عنایت کند که بتوانیم بیش از پیش با آموزه‌های دینی آشنا شویم چراکه عمل به این آموزه‌ها زمینه‌ساز کاهش جرم و آسیب‌های اجتماعی است.

وی گفت: اگر آموزه‌های دینی همچون امانتداری، راستگویی، عفو و گذشت در جامعه ما تقویت شود و به مفاهیم اسلامی و قرآن پایبند باشیم، شاهد تشکیل بسیاری از پرونده‌های کیفری، حقوقی و مخصوصاً خانواده در محاکم نخواهیم بود و ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی کاهش می‌یافت.

در ادامه جلسه گزارش دو پرونده اصراری- حقوقی با موضوع مطالبه سرقفلی دو باب مغازه به نرخ روز و یک فقره چک با احتساب خسارت تأخیر تأدیه قرائت شد.

در این جلسه، پرونده اول با موضوع مطالبه سرقفلی دو باب مغازه به نرخ روز مربوط به شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی دادگستری شهرستان نیشابور به جهت اختلاف با شعبه بیست و دوم دیوان عالی کشور مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب حقوقی در نهایت با اکثریت اعضای حاضر در جلسه هیئت عمومی رأی شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی نیشابور مبنی بر تعلّق حق سرقفلی به مستأجر با استناد به منابع فقهی معتبر مورد تأیید قرار گرفت.

پرونده دوم با موضوع مطالبه یک فقره چک با احتساب خسارت تأخیرتأدیه مربوط به شعبه نهم دادگاه عمومی حقوقی ساری به جهت اختلاف با شعبه پنجم دیوان عالی کشور مطرح شد و پس از بحت و تبادل نظر قضات محترم شعب حقوقی در نهایت، با اکثریت اعضای حاضر در جلسه هیأت عمومی، رأی شعبه پنجم دیوان عالی کشور مبنی بر عدم استحقاق دارندة چک تضمینی بابت ضمان درک بااستناد به ماده ٦٩٧قانون مدنی مورد تأیید قرار گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)