• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۸۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۶
اقتصادی » صنعت
دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران:

فعالیت نوردکاران فولادی، با ۴۰ درصد ظرفیت

دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران گفت: همه واحد‌های تولیدی فولاد، اکنون با ظرفیت ۴۰ درصد کار می‌کنند و ۶۰ درصد ظرفیت شان خالی است.

آقای احمد امین فر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما، درباره فعالیت نوردکاران فولادی افزود: نوردکاران فولادی بیش از ۷۰ واحد تولیدی بخش خصوصی است که البته چند واحد تولیدی نیز به صورت بخش دولتی - خصوصی هستند. ضمن اینکه فولاد مبارکه عضو انجمن نوردکاران نشده است. 

وی با بیان اینکه محصولات نهایی نورد فولادی شامل میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی و ورق‌های سرد و گرم است، گفت: بیش از ۸۰ هزار کارگر به صورت مستقیم در واحد‌های تولیدی نوردکاران فولادی مشغول به کار هستند. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران افزود: در سال‌های گذشته بیش از سه میلیارد دلار سرمایه گذاری در این صنعت ایجاد شده است، ضمن اینکه در سال‌های گذشته در اوج صادرات، حدود ۴ میلیارد دلار صادرات محصولات نهایی داشتیم، البته اکنون صادرات محصولات نهایی به شدت کاهش پیدا کرده است. 

وی به میزان مصرف فولاد خام در واحد‌های تولیدی نوردکاران اشاره کرد و گفت: از حدود ۳۰ میلیون تن شمش فولادی که در کشور تولید می‌شود، ۱۷ تا ۱۸ میلیون تن آن به مصرف داخلی می‌رسد که می‌توان گفت، میزان مصرف فولاد خام در محصولات نهایی کشور حدود ۱۷ - ۱۸ میلیون تن است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

امین فر افزود: البته در یکی دو سال گذشته، بویژه در سال ۱۴۰۲، حدود ۳ میلیون تن صادرات محصولات نهایی نیز داشتیم که در آن سال میزان مصرف ۲۱ تا ۲۲ میلیون تن بود. 

وی به ظرفیت خالی واحد‌های تولیدی اشاره کرد و گفت: همه واحد‌های تولیدی فولاد اکنون با ظرفیت ۴۰ درصد کار می‌کنند و ۶۰ درصد ظرفیت شان خالی است که دلیل آن نیز مربوط به سیاست‌های داخلی است. بعبارتی ۱۷ - ۱۸ میلیون تن فولاد خامی که در نوردکاران استفاده می‌شود با ظرفیت ۴۰ درصدی است، اگر ۱۲ میلیون تن فولاد مازادی که صادرات می‌شود، به مصرف داخلی سوق داده شود، ظرفیتش را داریم یعنی اگر تمام آن ۳۰ میلیون تن شمش فولادی که در کشور تولید می‌شود، به داخل اختصاصی بدهند ما ظرفیت کافی برای به کارگیری و تولید محصولات نهایی را داریم. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران افزود: برخی از سال‌ها به این سمت رفتیم که همه شمش‌های تولیدی را در داخل مصرف کنیم که در سال ۱۴۰۲ صادرات محصولات نهایی مان به شدت رو به افزایش بود و ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد می‌کرد، اما بخشی نگری خیلی از کارشناسان و مدیران تصمیم ساز اجازه نداد که تولیدات و صادرات محصولات نهایی توسعه پیدا کند.

وی با بیان اینکه اگر از تولید محصولات نهایی حمایت شود، می‌توانیم این ظرفیت بلااستفاده را بدون سرمایه گذاری فعال کنیم، گفت: اکنون هر وقت در دولت از صنعت صحبت می‌شود، می‌گویند که سرمایه گذاری کنیم تا صادرات و ارز آوری ما بالا برود، ما بدون سرمایه گذاری می‌توانیم ارز آوری را بالا ببریم. 

امین فر به اصلاح قوانین اشاره کرد و افزود: متاسفانه بخشی از مدیران دولتی و یا افرادی که از دولت جدا شده‌اند، اطلاعات و تحلیل‌های غلطی ارائه می‌کنند که منجر به تصمیمات غیر کارشناسی در وزارتخانه می‌شود. 

وی به دلیل جلوگیری از صادرات محصولات نهایی اشاره کرد و گفت: به طور نمونه برخی از کارشناسان توجیه می‌کنند که صادرات محصولات نهایی با قیمت‌های پایین‌تر داره صادر می‌شود در حالی که در بررسی‌ها مشخص می‌شود که دلیل آن به قوانین و بخشنامه‌های صادر شده بر می‌گردد. 

دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران افزود: در  ۲۰ سال گذشته در دنیا، قیمت محصولات نهایی به طور مثال میلگرد، ۴۰ تا ۸۰ دلار بالاتر از قیمت شمش تعیین می‌شود یعنی در میان کشور‌های دنیا قیمت محصولات نهایی همیشه بالاتر از شمش و فولاد خام بوده است. اکنون باید دید چه اتفاقی در کشور می‌افتد که در مقطعی صادرات محصولات نهایی ما به قیمت شمش نزدیک می‌شود. دلیل آن این نیست که کالا ارزش ندارد بلکه دلیل اش آن است که قوانین داخلی ما طوری تنظیم شده که به جای محصول نهایی، شمش صادر شود. 

وی ادامه داد: قوانین داخلی باعث می شود که صادر کنندگان محصولات نهایی مجبور شوند میلگرد را با قیمت پایین صادر کنند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
به زودی سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای در کشور راه اندازی می شود
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
انتخابات؛ مسیر صیانت از نظام و هم‌افزایی برای اعتماد عمومی
جهش تولید زعفران در آذربایجان‌غربی؛ طلای سرخ شمال‌غرب کشور به بار نشست
160هزار خادم فعال
احیای تالاب‌ها باید در دستور کار باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۶ آبان ۱۴۰۴
واژگونی یک دستگاه خودروی پراید در محور مهاباد - میاندوآب
ارومیه، رتبه نخست تولید سیب در استان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ به افق ارومیه
برگزاری جلسه کمیسیون ماده ۵ آذربایجان‌غربی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیرغلامان حسینی در آستان سلطان طوس
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
تکذیب استعفای اعضای دولت
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
فعالیت سامانه بارشی تا روز دوشنبه در استان کرمانشاه
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)