• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۹۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹
بین الملل » تحلیلی

بقائی: بازگشت تحریم ها، تفاهم با آژانس را بی اثر می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داد: هرگونه اقدام خصمانه علیه ایران مانند بازگشت تحریم‌های شورای امنیت، تفاهم با آژانس بین المللی انرژی اتمی را بی اثر خواهد کرد.

بازگشت تحریم ها، تفاهم با آژانس را بی اثر می‌کند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما  آقای بقایی در نشست خبری درباره گمانه زنی‌ها درباره توافق ایران و آژانس گفت: همواره ضروری نیست که نقطه نظر کشوری درباره یک توافق درباره متن توافق ذکر شود؛ اما ایران بر این موضوع تاکید دارد که توافق با آژانس صرفا مشروط به پرهیز از اقدام خصمانه علیه کشورمان اعتبار خواهد داشت.

وی افزود: ایران و آژانس به روشی برای اجرای تعهدات پادمانی در شرایط جدید رسیده‌اند و آقای گروسی از این توافق ابراز رضایت کرده بنابراین مواضع کشور‌های اروپایی مبنی بر اینکه این توافق کامل نیست حاکی از آن است که سه کشور اروپایی برای آژانس، مقبولیت قائل نیستند.

 

اظهارنظر آمریکا درباره توان موشکی ایران؛ ممنوع

سخنگوی وزارت امور خارجه هرگونه دخالت مقام های آمریکا درباره توان موشکی ایران را ممنوع و مردود دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای بقائی در نشست خبری درپاسخ به پرسشی درباره دخالت آمریکا درباره توانمندی موشکی کشورمان و ادعای محدودیت بر آن تاکید کرد: آمریکا بیخود گفته؛ این موضوعی نیست که کاخ سفید بخواهد درباره آن اظهار نظر کند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین درباره تهدیدهای اروپا برای بازگرداندن تحریم ها علیه کشورمان گفت: ما این اقدام را غیرقانونی می دانیم و هم تلاشمان را برای مقابله با بازگشت تحریم ها انجام خواهیم داد.
وی درباره هدف قرار دادن فرماندهان حماس از جانب صهیونیست ها هم خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه پس از تجاوز رژیم اشغالگر به قطر، نگاه متفاوتی به تحولات دارند.
آقای بقائی هشدار داد: هیچ کشوری نمی تواند تصور کند که از این تجاوز صهیونیست ها مصون است. کسی باور نمی‌کند که این اقدام، بدون همکاری آمریکا رخ داده باشد. قطر برای میانجی گری، تلاش زیادی کرد اما تجاوز به این کشور نشان می دهد که واشنگتن و تل آویو، هیچ تمایلی به برقراری صلح در منطقه ندارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین دخالت های آمریکا در امور داخلی ونزوئلا را نقض فاحش حقوق بین الملل دانست و تاکید کرد: ایران حمله به ماهی گیران ونزویلایی را به شدت محکوم می کند و مسئولان کشورمان در گفتگوی تلفنی با مقام های ونزوئلا بر حمایت از این کشور، تاکید کرده اند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره ضرورت قطع رابطه کشورهای منطقه با رژیم صهیونی تاکید کرد: موضع کشورمان از ابتدا در این باره روشن بوده و ما همواره اعلام کرده ایم که عادی سازی رابطه با رژیم اشغالگر و نسل کش صهیونیستی به منزله عادی سازی جنایت و نسل کشی است .
آقای بقائی افزود: در ماه های اخیر پس از تجاوز صهیونیست‌ها، شاهدیم که کشورهای منطقه هم در پی محدود کردن روابط شان با این رژیم اشغالگر هستند. ما از هر فرصتی برای تبیین موضغ مان در این باره استفاده کردیم حتی در نشست دوحه هم بر همین موضوع تاکید کردیم.
وی اضافه کرد: در سطح جهانی هم اعمال محدودیت‌ها علیه رژیم اشغالگر در قالب کارزارهایی مثل تحریم ورزشکاران صهیونیست مطرح شده است که امیدواریم دیگر کشورهای اسلامی و عربی هم به این کارزار بپیوندند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی با اشاره به تازه‌ترین وضع نوار غزه اظهار داشت: انسان برای توصیف جنایات صهیونیست ها در غزه با کمبود واژه مواجه می شود. شدیدترین واژه‌ای که تاکنون به کار رفته، نسل کشی است چنان که در گزارش اخیر سازمان ملل بار دیگر تاکید شده که آنچه در نوار غزه می‌گذرد، نسل‌کشی آشکار است. در دو سال اخیر، همه مختصات مربوط به نسل کشی در این منطقه تحقق یافته است.
آقای بقائی افزود: صهیونیست ها همزمان با حضور وزیر خارجه آمریکا در سرزمین ها اشغالی، موج جدیدی از حمله به غزه را آغاز کردند که این حاکی از حمایت و نقش واشنگتن در جنایت نسل کشی در این منطقه است.
وی همچنین درباره تاخیر در صدور روادید برای هیئت جمهوری اسلامی ایران برای حضور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: تاخیر در صدور روادید، موضوع بی سابقه ای نیست اما هیچگاه این میزان از کارشکنی، وجود نداشته است. طبق تازه ترین اطلاعات، برخی روادید، صادر شده است اما درپی کسب اطلاعات تکمیلی هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره وضع خانم مهدیه اسفندیاری؛ شهروند ایرانی بازداشت شده در فرانسه هم تصریح کرد: بازداشت خانم اسفندیاری، مصداق بازداشت خودسرانه و حتی فراتر از آن، گروگانگیری است. جرم اعلامی این هموطن از جانب فرانسه، حمایت از مردم فلسطین است.
آقای بقائی افزود: وزارت امور خارجه، تمام اقدام های کنسولی را برای حمایت از این تبعه کشورمان در دستور کار قرار داده است. البته موضوع تبادل زندانیان، موضوعی است که در نهادهای دیگر باید جمع‌بندی شود.
وی همچنین درباره اظهار نظر جولانی مبنی بر این که قطع رابطه با ایران، همیشه گی، گفت: بارها اعلام کرده ایم که با مردم سوریه دوستیم اما برای ایجاد رابطه با سوریه تحت حکومت جدید، عجله ای نداریم. هرگاه سوریه به این نتیجه برسد که ارتباط با جمهوری اسلامی؛ به نفعشان است ما هم متقابلا برای ایجاد ارتباط، آمادگی داریم.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره تهدیدهای اخیر آمریکا علیه آژانس هم گفت: قطعنامه پیشنهادی ایران به آژانس، درپی ایجاد بنیان جدیدی نیست و ما درپی محکومیت حمله به تاسیسات هسته ای کشورمان هستیم. آمریکا تهدید کرده که در صورت تصویب این قطعنامه، حمایت‌های مالی اش را از آژانس، قطع می‌کند. البته این تهدید بی سابقه نبوده و مصداق اقدام علیه چندجانبه گرایی است.
آقای بقایی در پاسخ به پرسش دیگری با اشاره به پایبند نبودن رژیم صهیونی به اصول روابط بین الملل تاکید کرد: این واقعیت باید کشورهای اسلامی را به این نتیجه برساند که اقدام اساسی، انجام دهند. در حاشیه نشست دوحه، آقای فواد حسین، پیشنهاد دیدار مشترک میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را داده که ما از آن استقبال می‌کنیم و امیدواریم در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، این دیدار انجام شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین، حرکت کشتی های کمک رسانی به غزه را فراتر از اقدام نمادین دانست و ابراز امیدواری کرد که این اقدام، باعث بیداری سران برخی کشورهای بی تفاوت؛ به موضوع غزه شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)