پخش زنده
امروز: -
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: بیش از ۱۵ انتصاب توسط رییس جمهور در حوزه زنان انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، زهرا بهروز آذر شنبه شب در نشست با بانوان فعال استان خراسان رضوی در مشهد افزود: رئیس جمهور در تمام جلساتی که با حضور استانداران برگزار شده، بر استفاده از ظرفیت زنان، جوانان و اقوام تاکید کرده است.
وی ادامه داد: برای نخستین بار در کشور چهار زن در هیئت دولت به کار گرفته شدهاند و برای اولین بار در عمر ۴۶ ساله انقلاب، ما سخنگوی خانم داریم که این موضوع نتیجه زحمت افرادی است که با اعتقاد به حضور یکسان زنان در فضای تصمیم گیری و تصمیم سازی، تلاش کردند.
معاون رئیس جمهور گفت: امروز بیش از ۶۰ درصد کادر نظام آموزش و پرورش کشور، ۵۶ درصد جامعه دانشگاهیان و ۶۳ درصد ورودیهای دانشگاهها را دختران و بانوان ما تشکیل دادهاند.
او با تاکید بر اینکه باید در کنار نداشتهها و مشکلات در حوزه زنان به داشته و توانمندیها هم اشاره کرد، افزود: ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان ثبت شده که این در حالی است که میانگین جهانی ثبت اختراعات توسط زنان بین ۱۴ تا ۱۷ درصد است و این مایه افتخار ماست.
وی ادامه داد: باور ما در دولت چهاردهم بر این است که اگر میخواهیم به قلههای پیشرفت برسیم به دو بال زنان و مردان برای پرواز نیاز داریم و این دو را باید در کنار هم داشته باشیم والا پرواز صورت نمیگیرد.
بهروز آذر افزود: معاون اول رئیس جمهور نیز تاکید داشته است موقعیتهایی که به زنان میدهیم نباید تشریفاتی و منحصر به حضور بانوان به عنوان مشاور باشد و با همین نگاه است که امروز یکی از مهمترین وزارتخانههایمان توسط یک زن اداره میشود.
وی ادامه داد: همچنین امروز روسای هیات نظارت بانک مرکزی، سازمان خصوصیسازی و سازمان استاندارد کشور زن هستند که اینها نه موقعیتهای تشریفاتی، بلکه مشاغلی کلیدی هستند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: موضوع انتصابات را همچنان دنبال و به زودی آن را در کارنامه یکساله دولت منتشر میکنیم و تلاش میشود بر پایه عدالت جنسیتی بتوان به نسبت زنان فعالی که داریم، سمتهای مدیریتی در بین آنها توسعه پیدا کند.
بهروز آذر گفت: ما در بسیاری از استانها شاهد بودیم که موقعیتهای شغلی و مناسبی همچون فرماندار و بخشدار به بانوان پیشنهاد شده است، اما بانوان به دلیل حفظ و رسیدگی به زندگی خانوادگی خود یا به دلیل نداشتن اعتماد به نفس از قبول این مسئولیتها امتناع ورزیدهاند؛ در حالی که بانوان باید پذیرای این مسئولیتها باشند و شرایط قبول آن را فراهم کنند که لازمه تحقق این موضوع، ایجاد پذیرش فرهنگی در بانوان است.
۷۰ درصد مشاغل خانگی کشور، در اختیار زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه دولت چهاردهم بر توانمندسازی اقتصادی بانوان تاکید دارد، گفت: امروز ۷۰ درصد مشاغل خانگی ما در اختیار زنان و تسهیلات ویژه در دولت برای آنان در نظر گرفته شده است که قول میدهیم به راحتی در اختیار بانوان قرار بگیرد.
بهروز آذر، بحث ضمانت برای دریافت وام را یکی از مشکلات بانوان در حوزه کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی دانست و افزود: مقرر شده است هر خانمی که میخواهد در این حوزه تسهیلات بگیرد، اما ضامن ندارد، امور زنان و خانواده استانداری محل سکونتش ضمانت وی را برعهده بگیرد و او را به صندوقهای ضمانت برای دریافت تسهیلات معرفی کند.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه زنان فعال در عرصه کسب و کارهای پشتیبان یعنی کسب و کارهایی که در آن زنان به صورت زنجیرهای در خانه فعالیت میکنند، هم تسهیلات در نظر گرفته شده است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: امسال برای نخستین بار بودجه تسهیلات تکلیفی زنان سرپرست خانوار با هماهنگی معاونت زنان بین دستگاههای مختلفی همچون کمیته امداد، بهزیستی، صندوق کارآفرینی امید و معاونت توسعه روستایی توزیع میشود تا تسهیلات را راحتتر در اختیار افراد قرار دهند.
تلاش برای اعطای حق عائله مندی به بانوان
بهروز آذر با بیان اینکه اعطای حق عائله مندی به بانوان از ابتدای دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفته شده و این حق طبیعی بانوان شاغل است، افزود: قانون پشتوانه آن باید اصلاح شود که فرایند ارسال لایحه برای اصلاح این قانون به معاون اول رییس جمهور نیز شروع و در یک جلسه در کمیسیون سرمایه انسانی بررسی و منوط به تصمیمگیری و بررسی کارشناسی سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه شده است.
وی ابراز امیدواری کرد بتوان منابع لازم را تامین و رضایت این دو دستگاه را اخذ کرد تا به عنوان یک لایحه اصلاحی برای مجلس ارسال شود.
حضور زنان در عرصه دیپلماسی اقتصادی و در فضاهای بین المللی
این مسئول با تاکید بر حضور زنان در عرصه دیپلماسی اقتصادی و فضاهای بین المللی، افزود: امسال برای نخستین بار فراخوان دادیم و پنج نفر از بانوان به عنوان روسای پنج کارگروه و نمایندگان ایران در بریکس انتخاب شدند و دفتر زنان بریکس را در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تشکیل دادیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: امروز حدود ۱۲ درصد کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان توسط زنان اداره میشود که هدف این است این عدد به ۳۰ درصد برسد.
بهروز آذر افزود: در استانها کارگروههای دختران نوجوان ذیل دفاتر امور زنان و خانواده استانداریها تشکیل شده است و بحث دختران نسل «زد»، نسل «آلفا» و کم کم نسل «بتا» مطرح میشود تا موضوعات و مسایل آنان در این کارگروهها رسیدگی شود که این کارگروه در خراسان رضوی هم تشکیل شده است.
شبکه سازی، راه حل مشکلات بانوان کارآفرین
مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: آنچه که امروز ما در حوزه اشتغال به آن نیاز داریم بحث شبکه سازی است که با فعال شدن آن، بسیاری از مشکلات بانوان کارآفرین حل خواهد شد.
فاطمه حامد ابریشم تاب افزود: کارگروه زنان و خانواده ذیل اتاق اندیشهورزی خراسان رضوی را تشکیل دادهایم و با توجه به تاکید استاندار خراسان رضوی بر استفاده از ظرفیت اندیشه زنان، اتاق اندیشه ورزی و کارگروه زنان و خانواده در استان و شورای هم اندیشی نیز در شهرستانها شکل گرفت تا مشکلات حوزه بانوان مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بسیار خراسان رضوی در موضوع اشتغال زنان، گفت: طرح توانمندسازی بانوان روستایی با عنوان «طرح توان» در دستور کار دفتر بانوان استانداری است که چهارشنبه این هفته در جلسه با فرمانداریها به طور رسمی آغاز میشود و هدف از اجرای آن توانمندسازی زنان روستایی در حوزههای مختلف با محوریت حفظ منابع طبیعی است.
مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: ظرفیت بازارچههای مرزی بسیار زیاد است و باید به بانوان در فروش محصولاتشان در این بازارچهها کمک کنیم لذا خواهشمندیم این موضوع در سطح کلان پیگیری شود تا از ظرفیت استانهای دیگر برای کمک به بانوانی که محصولات دارند، اما بازار فروش ندارند، استفاده شود.
حامد ابریشم تاب افزود: در مراکز ماده ۱۶ که مراکز نگهداری زنان آسیب دیده اعتیاد و متجاهر هستند، بانوان باردار دارای شرایط خوبی نیستند و با توجه به وجود فقط یک «خانه مادر و کودک» با نام «خانه پروین» در تهران، تلاش میکنیم با الگوگیری از این مرکز، به دنبال راه اندازی یک خانه مادر و کودک ویژه نگهداری زنان آسیب دیده با هماهنگی شورای هماهنگی مواد مخدر خراسان رضوی و کمک خیران در مشهد باشیم.
وی در خصوص افزایش سرانه فضاهای ورزشی و پارکهای بانوان ادامه داد: هم اینک ۴۰ پارک بانوان در خراسان رضوی شامل ۱۵ پارک در شهرستان مشهد و بقیه در سایر شهرستانهای استان، دایر است و افزایش سرانه فضاهای تفریحی بانوان در استان از خواستههای ما است.