در میز خبر خاوران مطرح شد؛
تاکید بر مدیریت صحیح بحران در مواجهه با چالشهای اقلیمی
مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی بر مدیریت صحیح بحران در مواجهه با چالشهای اقلیمی تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی، با حضور در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان با تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت بحران استان، گفت: در ایام عزاداری محرم با تشکیل قرارگاهی، پیگیریها و هماهنگیهای لازم با دستگاههای آبرسان و دستگاههای همکار صورت گرفت؛ همچنین در حوزه سوخترسانی و سایر موارد نیز همکاریهای لازم انجام شد.
آخوندی با اشاره به تاثیر گرمای شدید هوا بر زندگی و سلامت مردم، روال تصمیمگیری برای تعطیلی ادارات افزود: تبعات قطع برق تنها به گرما محدود نمیشود و بر کاسبی و سایر شئون زندگی مردم تاثیرگذار است و از این رو، تلاش میشود حداقل خاموشی را شاهد باشیم.
وی از برنامه استان برای توسعه انرژیهای پاک خبر داد و گفت: در حال حاضر استان ما به سمت تولید ۱۴۰۰ مگاوات برق خورشیدی در حرکت است و فرآیند نهاییسازی تولید حدود ۸۰۰ مگاوات آن در جریان است و کار اجرایی آن در حال انجام است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در مورد مقابله با پدیده ریزگردها افزود: امسال تاکنون ۳۶ روز هوای نامطلوب را در استان تجربه کردهایم.
آخوندی اعتبار پیشبینی شده برای حوزه بیابان در سال جاری را ۳۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ما معتقدیم این اعتبار باید به ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد و در جلسات نیز از افراد درخواست الگوبرداری از استانهای مشابه برای حل مسائل داریم و دستگاههای تخصصی نیز اقدامات لازم را انجام دادهاند، اما سرعت عمل اقدامات با توجه به شدت گرما و کمبود اعتبار، کند است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی، در ارتباطی تلفنی با برنامه با اشاره به افزایش بیسابقه دما از نیمه فروردین ماه، گفت: افزایش دما باعث ناترازی بین تولید و مصرف برق شده است و با توجه به اینکه امکان ذخیره برق وجود ندارد و توزیع بر اساس سهمیهبندی انجام میشود، شرایط کنونی به گونهای است که سهمیهها هر هفته تعیین میشوند.
دادگر افزود: طبق برنامه کشوری، لازم بود روزانه حداقل دو ساعت خاموشی برای هر مشترک دراستان اعمال شود، اما تلاش کردیم با بومیسازی سهمیه خاموشی، این میزان را به روزی دو ساعت به صورت یک روز در میان کاهش دهیم و همچنین، خاموشی چاههای کشاورزی نیز از ساعت ۱۱ تا ۱۶ هر روز اعمال میشود.
وی گفت: برای مشترکین پرمصرف، به صورت پله به پله، مجازات نقدی در قبوض برق در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس به دلیل همکاری در مدیریت شرایط، افزود: نمایندگان مجلس نیز کمک کردند تا با اتخاذ تدابیر لازم، خاموشیها به حداقل برسد و البته، اگر از برنامه کشوری بسیار فاصله بگیریم، کنترل و قطعیها از همان مبدأ اعمال خواهد شد.
دادگر گفت: از ابتدای خرداد تا اواسط هفته گذشته، هیچ قطعیای نداشتیم که به همین دلیل، از سوی کشور اخطار دریافت کردیم که در صورت عدم اعمال خاموشیها، راساً وارد عمل خواهند شد.
وی در پایان از مشترکین خواست در ساعات خاموشی، وسایل برقی را خاموش نگه دارند و از وسایل حفاظتی برای جلوگیری از خسارت استفاده کنند و همچنین تاکید کرد که در صورت بروز هرگونه مشکل، موضوع قابل بررسی خواهد بود.