پخش زنده
امروز: -
مدیر تولیدمحتوای انتشارات انقلاب اسلامی گفت: کتاب «خون آلود» بازخوانی اسناد منتشرنشدهای از حضور رهبر انقلاب و دیگر اندیشمندان از یک جلسه محرمانه در تاسوعای سال ۱۳۵۵ است.
مجتبی صابری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: کتاب «خونآورد» مشروح گفتگوی سه جانبهی رهبر انقلاب، شهید مرتضی مطهری و مرحوم دکتر علی شریعتی در سال ۱۳۵۵ و همزمان با تاسوعای حسینی دربارهی قیام و انقلاب امام حسین (ع) است. که بعد از نیم قرن این سند منتشر شده است.
مدیر تولیدمحتوای انتشارات انقلاب اسلامی گفت: گفتوگویی که در کتاب «خون آور» گزارش شده از سالهای پیش از انقلاب و اسناد ساواک استخراج شده است.
مجتبی صابری افزود: روز تاسوعا دهم دی سال ۱۳۵۵ در منزل یکی از بازاریان تهران که آقای تحریریان نام داشتند جلسهای برگزار شد و عدهای از اندیشمندان و عموم مردم در آن جلسه حضور داشتند.
وی افزود: شکل جلسه به این صورت بود که گفتگویی صورت میگرفت مانند یک محفل علمی و در آن جلسه حضرت آقا، شهید مطهری، دکتر شریعتی و دکتر مفتح حضور داشتند.
صابری افزود: مقطع زمانی که این جلسه شکل گرفت عصر روز تاسوعا بود و بحث ما پیرامون قیام و انقلاب امام حسین (ع) شکل گرفت و هر کدام از اندیشمندانی که در این جلسه حضور داشتند یک زاویهای از مسئله قیام امام حسین (ع) را مد نظر قرار میدهند و نکات خودشان را مطرح میکنند.
مدیر تولیدمحتوای انتشارات انقلاب اسلامی گفت: این جلسه تا اذان مغرب طول میکشد و به گزارش مامور ساواک که در آن جلسه حضور داشته و جلسه را ثبت کرده نماز جماعت به امامت آقا اقامه میشود.
وی افزود: این کتاب سه بخش دارد یک قسمت بیانات حضرت آقا، بخش دیگرصحبتهای شهید مطهری و دیگری همئآنچه آقای شریعتی گفتند.
صابری گفت: حضرت آقا بحثی که در این جلسه ارائه کردند نگاه به مسئله عاشورا و قیام امام حسین (ع) در یک سیر تاریخی بود، با توجه به اندیشهای که آقا در موضوع امامت دارند و در واقع نگاهی که به مسئله امامت داشتند و امامت را در همن چارچوب تعریف میکنند.
مدیر تولید محتوای انتشارات انقلاب اسلامی افزود: عاشورا را اینجا به عنوان یک حادثه اتفاق افتاده در یک مقطع خاص زمانی تعریف نمیکنند یعنی معتقد نیستندکه این موضوع صرفا یک واقعهای بود در یک زمان و مکان رخ داد و تمام شد بلکه عاشورا را از یک سیری که در طول تاریخ اتفاق میافتد تحلیل میکنند
وی گفت: قیام امام حسین (ع) صرفا یک اتفاق در یک مقطع نبود بلکه امتدادی داشت از گذشته و یک اتصالی نسبت به آینده این در واقع بحثی هست که آقا ارائه کردند.
صابری افزود: شهید مطهری در جلسه مذکور مسئله قیام و انقلاب را مورد بررسی قرار دادند که یک نگاه لغوی و ادبی نسبت به این مفهوم دارند.
مدیر تولید محتوای انتشارات انقلاب اسلامی گفت: حالا اینکه چرا ساواک نسبت به این جلسات حساس بود باید گفت جلساتی که شهید مطهری و دکتر شریعتی به عنوان اندیشمند و تولید کننده و تبیین کننده خط فکری انقلاب اسلامی در آن حضور داشتند طبیعتا ساواک روی این جلسات حساس بود.
وی افزود: رهبر انقلاب در خاطراتشان اشاره میکنند که ما دو خط را همزمان پیش میبردیم؛ خط تبیین و خط مبارزه. طبیعی بود که ساواک روی این نوع جلسات حساس باشد، چون میدانست که پشت هر حرکت میدانی، یک عقبه فکری و تحلیلی قوی قرار داردو ایشان در خاطراتشان به این موضوع اشاره میکنند که در سالهای قبل از انقلاب افراد دو خط را دنبال میکردند، یک خط روشنگری و تبیین و دیگری مبارزه در میدان بوده است.
صابری گفت: من معتقدم خواندن این کتاب برای جوانها بسیار مفید است. هم آنها را با عقبه فکری انقلاب اسلامی آشنا میکند، هم نشان میدهد که نهضت امام حسین (ع) صرفاً یک واقعه تاریخی نیست، بلکه ریشه و الهامبخش انقلاب اسلامی است. همانطور که آقا در همان جلسه تأکید میکنند، عاشورا در امتداد حرکت انبیاست، و فهم این حقیقت، مسیر امروز ما را هم روشن میکند.
کتاب «خون آورد» نخستن بار سال ۱۴۰۱ در انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد.