پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون با بیان اینکه طرح آبرسانی فدک در اولویت کار وزرات نیرو است، گفت: برای رفع تنش آبی ایذه در کوتاه مدت طرح اضطراری با اعتبار ۱.۳ همت تصویب شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، فرشاد ابراهیمپور اظهار کرد: تاکنون سه جلسه اضطراری برای بحران تنش آبی در سطح استان برگزار شده است، سه عامل برداشت آب از بالادست، طرح گاپ ترکیه و نوع مصرف آب در استان سه عامل ایجاد تنش آبی هستند.
وی افزود: برداشت آب از بالا دست توسط شورای عالی آب مصوب شده است، در پروژه گاپ ترکیه ۲۲ سد و ۱۹ نیروگاه روی رودخانه آناتولی شرقی احداث میشود و ۱.۸ میلیون هکتار از اراضی پایین دست را تحت تأثیر قرار میدهد که نمیتوانیم این دو را رفع کنیم، اما دلیل سوم که نوع مصرف در استان است را باید مدیریت کنیم.
ابراهیمپور ادامه داد: توسعه نیشکر، سد گتوند و پرورش ماهی سه عامل اصلی تخریب منابع آب هستند، توسعه نیشکر سالانه سه میلیارد مترمکعب آب شور وارد کارون میکند که یا باید سیستم کانالکشی و تصفیه را اجرا یا گونههای کمآب را کشت کند؛ این پروژهها باید بازمهندسی شود چراکه حفظ اراضی خوزستان اهمیت بسزایی دارد.
نماینده مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون درباره تبعات بحران آب بر کشاورزی و انرژی عنوان کرد: ظرفیت تولید برقآبی استان از ۱۵ هزار مگاوات به حدود ۸ تا ۹ هزار مگاوات رسیده است، چراکه برقآبی برای کشور در اولویت نیست و امکان رهاسازی آب هم فراهم نمیشود و حتی اگر وزارت نیرو بخواهد آب آزاد کند، نمیتواند، چون تأمین برق دچار مشکل میشود، این مسئله باعث شده کشاورزان در زمینها کشت نکنند و سطح کشت به یکسوم برسد.
وی با اشاره به بحران آب در ایذه گفت: سال گذشته ۷۱ هزار مترمکعب آب شرب توزیع میشد و شش تانکر وجود داشت. امروز این رقم به ۴۶ هزار مترمکعب رسیده و فقط ۱۳ تانکر فعال داریم، حتی یکی از چاههای آب از مدار خارج شده و دبی چاهها به حدود ۱۵ لیتر بر ثانیه کاهش یافته است، این شرایط ایذه را در آستانه بحران قرار داده است.
ابراهیم پور درباره تصمیمهای گرفته شده در جلسات قبلی تنش آبی تاکید کرد: در این جلسات سه تصمیم مهم در نظر گرفته شد؛ اورهال چاهها، اجرای طرح اضطراری و طرح فدک؛ این تصمیمها در وزارت نیرو تصویب شد و وزیر نیرو هم ابلاغ کرد.
وی اضافه کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح اضطراری رفع تنش آبی در ایذه تخصیص پیدا کرده، اما چون طرح کامل آن ۱.۳ همت است، نیاز به مجوز شورای تأمین دارد تا بتوان مناقصه برگزار کرد و پیمانکار انتخاب شود.
نماینده مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون میگوید: وزارت نیرو پروژه فدک را به عنوان اولویت نخست تعیین کرده است. اگر جلسهای با حضور وزیر نیرو و مسئولان ملی برگزار شود، روند آن شتاب خواهد گرفت، ما با هر زحمتی شده، این سال سخت را پشت سر میگذاریم، اما لازم است حمایت استانداری، وزارت نیرو و شورای تأمین برای اجرای فوری طرحهای اضطراری تأمین آب فراهم شود.