• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۹۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
منادی:

طرح جامع حمایت از نخبگان علمی در راه مجلس

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با هشدار درباره تکرار ترور نخبگان علمی، از تدوین طرح جامع حمایت از دانشمندان، به‌ویژه در حوزه‌های راهبردی همچون انرژی هسته‌ای خبر داد و خواستار اقدام فوری برای صیانت از سرمایه‌های علمی کشور شد.

طرح جامع حمایت از نخبگان علمی در راه مجلس
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا منادی سفیدان با تأکید بر اینکه دانشمندان و نخبگان علمی کشور سرمایه‌های راهبردی و کلان جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند، گفت: در شرایط امروز، نبرد ملت‌ها نه صرفاً نظامی، بلکه علمی و فناورانه است؛ دشمن با درک صحیح از اهمیت جایگاه دانشمندان، آنان را هدف قرار داده و طبیعی است که خط مقدم این نبرد، آموزش، پژوهش و تحقیق در کشور باشد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تکرار حوادث تلخ ترور نخبگان علمی در سال‌های اخیر افزود: مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه کمیسیون آموزش، از سال‌ها پیش درباره مخاطرات پیش روی دانشمندان هشدار داده و پیگیری‌های متعددی در این زمینه داشته است؛ وقایع تروریستی علیه دانشمندان هسته‌ای کشور، پرسش‌های جدی درباره میزان آمادگی نهاد‌های مسئول برای صیانت از نخبگان علمی ایجاد کرده است؛ این حوادث نباید تکرار می‌شد.

تاکید بر نقش قانون‌گذاری برای صیانت از نخبگان

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به نقش قانون در تثبیت امنیت علمی کشور، تصریح کرد: مجلس به‌عنوان نهاد قانون‌گذار، مسئولیت ویژه‌ای در تأمین زیرساخت‌های قانونی، حمایتی و امنیتی برای حفظ نخبگان دارد؛ به همین دلیل، تدوین طرحی جامع برای حمایت از دانشمندان راهبردی کشور در دستور کار کمیسیون آموزش قرار می‌گیرد؛ ما به دنبال ایجاد سازوکاری هستیم که نخبگان علمی شناسایی‌شده و در همه سطوح، به‌ویژه در حوزه‌های حساس مانند انرژی هسته‌ای، نانو، زیست‌فناوری، پزشکی نوین و هوافضا، تحت حمایت همه‌جانبه قرار گیرند.

بازطراحی نظام آموزشی برای تربیت نسلی دانشمند 

منادی سفیدان با تأکید بر لزوم تحول در محتوای آموزشی علوم پایه، گفت: نظام آموزشی ما نیازمند بازنگری عمیق است؛ امروز دانش‌آموزان ایرانی نباید صرفاً با مفاهیم تئوریک فیزیک و شیمی آشنا شوند، بلکه باید کاربرد علوم نوین مانند نانو، کوانتوم و انرژی‌های نو در کتب درسی گنجانده شود؛ کمیسیون آموزش مجلس از طرح‌های وزارت آموزش و پرورش در این راستا حمایت خواهد کرد که موجب ارتقاء کیفیت آموزش علوم نوین در کشور می‌شود.

جلوگیری از مهاجرت نخبگان؛ دغدغه‌ای جدی در مجلس

رئیس کمیسیون آموزش با اشاره به آمار نگران‌کننده مهاجرت نخبگان، به ویژه رتبه‌های برتر کنکور، خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌های مجلس، کنترل و مهار کردن روند مهاجرت مغزهاست؛ اگر بودجه کافی به نهادهایی، چون بنیاد ملی نخبگان اختصاص یابد، می‌توان برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای نگهداشت و بازگشت نخبگان انجام داد؛ مجلس در حال بررسی راهکار‌های حمایت محور در قالب طرح‌های قانونی برای صیانت از سرمایه انسانی نخبه کشور است.

نقش رسانه ملی و نهاد‌های فرهنگی در الگوسازی از نخبگان علمی کشور

منادی سفیدان در ادامه اظهار داشت: صدا و سیما باید نقش فعالی در الگوسازی از دانشمندان ایرانی ایفا کند؛ ما به عنوان نمایندگان ملت، خواهان تولید برنامه‌های الهام بخش برای معرفی چهره‌های علمی برجسته کشور هستیم تا الگویی برای نسل جوان فراهم شود، الگوسازی فرهنگی، مکمل اقدامات امنیتی و حقوقی برای صیانت از نخبگان است.

بانوان دانشمند؛ پشتوانه‌های نوظهور توسعه علمی

وی با اشاره به نقش کلیدی بانوان در حوزه‌های علمی تاکید کرد: اکثریت دانشجویان رشته‌های علوم پایه و فنی در کشور، بانوان هستند، این مسئله نشان می‌دهد که ظرفیت عظیمی از توسعه علمی در اختیار بانوان قرار دارد؛ کمیسیون آموزش به‌دنبال تدوین برنامه‌های حمایتی ویژه برای مشارکت بانوان در حوزه‌های حساس علمی و فناورانه است.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر ضرورت سیاست‌گذاری پیش‌دستانه در حمایت از نخبگان، خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده، رشد و اقتدار علمی ایران به پشتوانه دانشمندان و نخبگان تحقق یافته است و باید با تمام توان از این سرمایه‌های بی‌بدیل صیانت کنیم؛ حمایت از دانشمندان، یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی راهبردی برای امنیت ملی، پیشرفت کشور و ارتقاء جایگاه ایران در نظام بین‌الملل است؛ مجلس شورای اسلامی در این مسیر، مسئولیت تاریخی خود را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عزاداری گیلانیان در سومین روز شهادت سرور آزادگان
معرفی ۳۰۰۰ متقاضی تسهیلات مسکن روستایی به بانک‌های آذربایجان غربی
عیادت فرمانده انتظامی گیلان از سروان توحید مهرپور
تک‌نرخی بودن خدمات گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی
اولیای دم در میاندوآبِ به عشق امام حسین قاتل را بخشیدند
اصلاح نقاط حادثه خیز جاده ارومیه به سلماس تا پایان آبان سال ۱۴۰۴ 
پاسخگویی ۴۰۰ کارشناس دینی در حرم رضوی
صدور گذرنامه زائران اربعین در کمترین زمان ممکن
ایمن سازی ۲۴ نقطه حادثه‌خیز در آذربایجان‌غربی
انتخاب رئیس جدید هیئت تنیس خاکی کردستان
خروش غیرت زینبی بانوان همدانی
مشخص شدن املاک مازاد استان مرکزی برای مولدسازی
برپایی رویداد علمی - جنایی در یزد
اعتراض فرماندار بروجرد به بودجه ۲۷۵ میلیارد تومانی
همایش اقتدار بانوان زینبی در خراسان شمالی
پیش‌بینی خرید ۲۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان
برگزاری جلسه کمیته هماهنگی و پیشگیری از سرقت در آذربایجان‌غربی
امضای طومار مردم سلماس در حمایت از رهبری
اجتماع پرشور پرچمداران زینبی در چوار
ماکو در مسیر جهش زیرساختی؛ ۱۵۵۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در جریان است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فردا؛ آخرین مهلت افتتاح حساب وکالتی ثبت نام ایران خودرو
تمام تحرکات آمریکا و رژیم صهیونیستی را رصد می‌کنیم
ملت در برابر رژیم سلطه تسلیم نمی شود
فردا؛ آخرین مهلت ثبت‌نام دوره بدون آزمون دانشگاه شهیدبهشتی
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم
آغاز ثبت‌نام کاردانی دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات غیردولتی؛ از فردا
طنین صدای میهن دوستی، ویژگی خاص محرم امسال
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است
آسمان کشور دوباره آبی شد
بسته حمایتی دولت از صنایع و کسب و کار‌ها ابلاغ شد
فردا سومین مرحله کالابرگ‌ها شارژ می‌شود
پاسخ رئیسFATFبه درخواست تعلیق عضویت آمریکا و اسرائیل
آغاز کار بانوان ایران با تساوی و باخت
لیگ ملت‌های والیبال ۲۰۲۵؛ آنالیز لهستان آغاز شد
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت  (۳ نظر)
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود  (۳ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا  (۳ نظر)
ترامپ: کشور‌های همسو با بریکس جریمه خواهند شد  (۳ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
همه فهمیدند ستون این خانه محکم و استوار است  (۲ نظر)
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم  (۲ نظر)
تیم بازرسان آژانس ایران را ترک کرد  (۲ نظر)
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند  (۲ نظر)
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد  (۲ نظر)
عیادت نماینده ولی فقیه در گیلان از جانشین پلیس راه رشت - لاهیجان  (۲ نظر)
دشمن اگر حماقت کند، پشیمان می شود  (۱ نظر)