• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۸۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳
بین الملل » غرب آسیا

بازداشت عاملان انتشار تصویر موهن از پیامبر (ص) در نشریه ترک

عاملان انتشار تصویر موهن از پیامبر اکرم (ص) در یکی از نشریات ترکیه به نام لمان دستگیر شدند.

بازداشت عاملان انتشار تصویر موهن از پیامبر (ص) در نشریه ترک

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، دفتر دادستانی کل استانبول به علت انتشار کاریکاتوری که «به طور آشکار ارزش‌های مذهبی را تحقیر می‌کند»، تحقیقات رسمی در مورد مجله لمان را آغاز کرد و چهار نفر که حکم بازداشت داشتند، دستگیر شده‌اند.

افراد دستگیر شده، صاحب کاریکاتور، دو سردبیر مجله و سردبیر مسئول را شامل می‌شوند.

همچنین دفتر دادستانی کل اعلام کرد، تصمیمی مبنی بر توقیف شماره مربوطه مجله لمان گرفته شده و اقدامات برای مسدود کردن دسترسی به حساب‌های کاربری این مجله در شبکه‌های اجتماعی نیز آغاز شده است.

در همین رابطه وزیر دادگستری ترکیه ضمن ابراز تاسف از انتشار این تصویر در این نشریه گفت: طبق ماده ۲۱۶ قانون مجازات ترکیه، تحقیقات قضایی به جرم «اهانت علنی به ارزش‌های مذهبی» آغاز شده است. هیچ آزادی‌ای حق شوخی زشت با ارزش‌های مقدس یک باور را نمی‌دهد. کاریکاتور پیامبر یا تلاش برای نمایش تصویری از ایشان به هر نحوی نه تنها به ارزش‌های مذهبی ما، بلکه به آرامش اجتماعی نیز آسیب می‌رساند. اقدامات قانونی لازم بدون تأخیر علیه این اقدام تحریک‌آمیز که اعتقادات میلیون‌ها مسلمان را نادیده می‌گیرد، انجام خواهد شد.

وزیر کشور ترکیه علی یرلی کایا نیز در بیانیه‌ای اظهار داشت که فردی که این کاریکاتور را کشیده بازداشت شده است و گفت: «من بار دیگر کسانی را که با کشیدن کاریکاتور پیامبرمان (ص) سعی در ایجاد اختلاف دارند، محکوم می‌کنم. فردی به نام د. پ؛ که این نقاشی زننده را کشیده، دستگیر و بازداشت شده است. بار دیگر تکرار می‌کنم، این افراد بی‌شرمانه در برابر قانون پاسخگو خواهند بود.»

وزیر امور خارجه، هاکان فیدان هم از دیگر مسئولان دولتی بود که به این اقدام نشریه لمان واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد.

در بیانیه فیدان آمده: «من با شدیدترین لحن، حمله غیراخلاقی و تحریک‌آمیزی را که علیه پیامبرمان (ص) با پنهان شدن در پشت نقاب طنز انجام شده است، محکوم می‌کنم و کسانی که این جنایت نفرت‌پراکنانه را علیه اعتقادات، ارزش‌های مقدس و ارزش‌های اساسی ما که قرن‌ها حفظ کرده‌ایم، مرتکب شده‌اند و آرامش اجتماعی ما را هدف قرار داده‌اند، قطعاً در پیشگاه عدالت پاسخگو خواهند بود. ما به مبارزه قاطعانه و سازش‌ناپذیر علیه انواع ذهنیت‌هایی که سعی در تحریک نفرت و خصومت نسبت به اسلام و مسلمانان در داخل و خارج از کشور دارند، ادامه خواهیم داد.»

وزیر خانواده و خدمات اجتماعی، ماهینور اوزدمیر گوکتاش نیز در مورد انتشار کاریکاتور حضرت محمد (ص) در یک مجله طنز گفت: «کسانی که این اقدام تحریک‌آمیز زشت را انجام داده‌اند، باید به خوبی بدانند که این ملت بزرگ هرگز توهین به پیامبر خود را تحت عنوان آزادی بیان تحمل نخواهد کرد.»

گوکتاش در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «رسوایی‌ای که به اصطلاح مجله لمان در آن نقش اصلی را ایفا می‌کند، نه می‌توان طنز نامید و نه آزادی بیان. جسارت به تصویر کشیدن رهبر بزرگ ما، حضرت محمد (ص) و حضرت موسی، که به عنوان رحمتی برای جهانیان فرستاده شده‌اند، از حد گذشته و به نقطه‌ای رسیده است که به مقدساتی که ملت آنها را ارزشمندتر از جان خود می‌داند، حمله می‌کند. حمله به مقدسات میلیارد‌ها نفر مهارت محسوب می‌شود، در حالی که بازاریابی بی‌آبرویی به عنوان هنر، شجاعت محسوب می‌شود. کسانی که این تحریک شرم‌آور را انجام داده‌اند، باید به خوبی بدانند که این ملت عزیز هرگز توهین به پیامبر خود را تحت پوشش آزادی بیان تحمل نخواهد کرد.

نمایندگان این طرز فکر پوسیده، هم در برابر وجدان و هم در برابر قانون، پاسخگوی بی‌ادبی و گستاخی خود خواهند بود.»

گفتنی است در آخرین ساعات شب گذشته عده زیادی از مردمم نیز در مقابل دفتر مجله مذکور تجمع کردند و بر ضد اقدام صورت گرفته شعار سر دادند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نظارت دامپزشکی آذربایجان شرقی بر ذبح دام‌های قربانی
رفع بحران کم آبی در شهرستان کهگیلویه
مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی آب چهار شهر کهگیلویه آماده آبگیری
قرار بود سکوت تحمیل کنند، اما ایستادگی تکثیر شد
آغاز پویش "همدلی حسینی" و فعالیت ۳۰ قرارگاه جهادی در خوزستان
اقدامات فوری و میان مدت برای حل معضل آب در خوزستان در حال انجام است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی یوم‌العباس در شهر زنجان
بیانیه دبیرخانه اقوام و طوایف استان و مجمع مشورتی متنفذین، معتمدین و سران طوایف تشیع و تسن استان سیستان و بلوچستان
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر امور خارجه نروژ
بقائی: آمریکا همچنان در مسیر جنایت وینسنس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 13 تیر 1404
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقه ملی کتاب‌خوانی «انسان بر سر دو راهی» در لرستان
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند
پیش بینی بارش های پراکنده در سمنان
قدردانی از فوتسالیست قمی تیم ملی ناشنوایان ایران
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستور کار سازمان محیط‌زیست
مساجد و تکایای کیش میعادگاه عزاداران اباعبدالله الحسین (ع)
خبرهای گوناگون از بردسکن
کشف روغن موتور قاچاق از یک دستگاه خاور در ابهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دمای ۳ شهر سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه رسید
مقر محرمانه ارتش اسرائیل چگونه منهدم شد
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها
انسجام ملت ایران؛ علت ناکامی طراحی دشمن
برگزاری اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان ایران
امیر حاتمی: با تمام توان از میهن اسلامی مان دفاع می‌کنیم
اسامی بانوان ملی‌پوش اعزامی به بسکتبال جام آسیا
روسای گروه‌ APA جنایات رژیم صهیونی را محکوم کنند
روایت‌هایی از سردار حاجی زاده در کتاب «مرد ابدی»
جذب ۶۹ نیرو در ۹ دستگاه اجرایی خراسان جنوبی
راهپیمایی جمعه‌های خشم و نصر این هفته هم برپا می‌شود
ترافیک سنگین در محور‌های شمالی
درخواست پایان برنامه هسته‌ای ایران بی معنی است
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت سالگرد فاجعه دوازدهم تیر
ناترازی برق در مسیر کاهش ۳۰ درصدی