• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۸۲۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۱
خوزستان » اقتصادی

آب‌های نامتعارف خوزستان ظرفیتی کم نظیر برای آبزی پروری

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: در خوزستان بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف وجود دارد که ظرفیتی کم نظیر برای استفاده در حوزه آبزی‌پروری محسوب می‌شوند.

آب‌های نامتعارف خوزستان ظرفیتی کم نظیر برای آبزی پروری

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مرتضی سوری در نشست «پرورش میگو در آب‌های نامتعارف» با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه آب‌های نامتعارف و امکان توسعه گسترده آبزی‌پروری بیان داشت: در خوزستان بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف در دسترس وجود دارد که می‌تواند در حوزه آبزی‌پروری مورد استفاده قرار گیرد؛ این در حالی است که کل تخصیص آب شیرین برای آبزی‌پروری در استان حدود ۱.۳ میلیارد مترمکعب است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان آب نامتعارف موجود، حدود دو تا سه برابر میزان تخصیص آب شیرین است که ظرفیت کم‌نظیری برای توسعه پرورش گونه‌های دریایی به شمار می‌رود.

سوری ادامه داد: مناطقی که منابع آب نامتعارف دارند، شامل مناطقی با آب شور، لب شور، زه‌آب کشاورزی و پساب‌های تصفیه شده هستتد که فرصتی ارزشمند برای توسعه مزارع پرورش آبزیان به شمار می‌رود.

مدیرکل شیلات خوزستان با تأکید بر اهمیت استفاده از این ظرفیت‌ها، گفت: به دلیل ویژگی‌هایی مانند شوری و پارامتر‌های فیزیکوشیمیایی خاص این آب‌ها، امکان پرورش آبزیان دریایی مانند میگو و ماهی سی‌باس فراهم شده است که می‌تواند تحولی بزرگ در اقتصاد دریا محور ایجاد کند.

وی می‌گوید: بهره‌گیری از این فرصت‌ها، علاوه بر ایجاد اشتغال و تامین امنیت غذایی، زمینه‌ساز رونق پایدار و توسعه اقتصادی و ارزآوری خواهد بود.

سوری با اشاره به محدودیت‌های منابع آب شیرین و کاهش بارندگی‌های اخیر اضافه کرد: این وضعیت تلنگری برای حرکت به سمت بهره‌برداری از منابع آبی شور و لب‌شور است؛ موضوعی که سال‌ها در دستور کار شیلات قرار داشته و اکنون با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: طی یک دهه گذشته، مطالعات علمی دقیق و اجرای پایلوت‌های موفق در زمینه پرورش میگو و ماهی سی‌باس در آب‌های نامتعارف انجام شده و این مطالعات و تجربیات آماده ارائه به سرمایه‌گذاران و متقاضیان فعالیت در این حوزه است. ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این بخش شناسایی شده و طرح‌های توجیهی فنی و اقتصادی آماده ارائه است.

سوری با اشاره به کیفیت محصولات تولیدی در آب‌های نامتعارف گفت: محصولات تولید شده در این مزارع پس از انجام آنالیز‌های لازم و بررسی‌های دقیق کیفی، مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی به سایر کشور‌ها صادر شده است.

به گفته مدیرکل شیلات خوزستان از دیگر مزیت‌های استفاده از آب‌های نامتعارف، امکان بهره‌برداری توام برای آبزی‌پروری و کشاورزی است که می‌تواند به توسعه پایدار در مناطق کم‌آب استان کمک کند.

در ادامه این نشست، حسین هوشمند، رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور گزارشی از آخرین دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی در زمینه پرورش میگو و سایر  آبزیان در آب‌های شور، لب‌شور شو نامتعارف ارائه داد.

همچنین داود احمدزاده، پرورش‌دهنده نمونه میگو در استان خوزستان با ارائه تجربیات عملی خود به بیان مزایا و چالش‌های مدیریت مزارع میگو در شرایط آب‌های نامتعارف پرداخت و پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری ارائه کرد.

در این نشست بر ضرورت تقویت همکاری میان بخش‌های تحقیقاتی، اجرایی و بخش خصوصی برای رفع موانع و توسعه پایدار صنعت پرورش میگو در استان تاکید شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امتحانات شهریور دانشگاه‌ها حضوری برگزار می‌شود
برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی در ۱۷ بقعه متبرکه آذربایجان غربی
غیرفعال شدن موقت وب‌سایت وزارت راه و شهرسازی
دیدارنماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با خانواده شهید دکتر شیروانی بروجنی
توزیع ۸ میلیون مرسوله پستی در ۱۲ روز جنگ تحمیلی
‎شاه حسین گویان روستای نبرین‎ به روایت تصویر
استاندار خوزستان: امسال پیاده‌روی اربعین باید با عظمت رقم بخورد
تشییع دو شهید در فریدونکنار و بابل
آشنایی کشاورزان آذربایجان‌غربی با یافته‌های نوین کشت ذرت علوفه‌ای
کمینه و بیشینه دمای هوای یازدهم تیر در سمنان
احتمال خیزش گردوخاک‌های محلی و موقتی در خوزستان
حسینیه‌ها و تکایای آبادان و خرمشهر در شب‌های محرم میزبان عزاداران حسینی
نصب حدود ۵۰ هزار کنتور هوشمند در خوزستان
پیشرفت 60 درصدی تامین زمین نهضت ملی مسکن
بهره برداری دو توقفگاه ناوگان باری با ظرفیت ۷۰۰ خودرو سنگین در مشهد
مدیریت رهبری در مقابله با تجاوز دشمن بی‌نظیر بود
اعلام آمادگی داوطلبان همکاری با ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی
پایش بیش از ۳۲ هزار کیلومتر از اراضی باغی و زراعی در آذربایجان غربی
عارف: کشور در زمینه هوش مصنوعی تسلط و اشراف دارد
ساخت دستگاه تصفیه هوای هوشمند کم مصرف در یک شرکت دانش بنیان در ارومیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
کالابرگ الکترونیک به هفت دهک پرداخت می‌شود
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران
پاسخ قاطع ایران مانع تحقق اهداف آمریکا شد
آغاز ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی پتروپارس
شرایط مالیات صفر اعلام شد
صهیونیست‌ها ابعاد ضربه بزرگی را که خورده‌اند، پنهان می‌کنند
قدرت موشکی برای پاسخ به صهیونیست‌ها در وضع عالی است
ایران به تقویت رشته‌های حساس علمی ادامه خواهد داد
بازدید پزشکیان از مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونی
هم‌گرایی و تعامل عامل پایداری تولید در صنعت پتروشیمی
دو هزار میلیارد تومان خسارت صنعت برق ناشی از جنگ ۱۲ روزه
برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در روز‌های ۲۶ و ۲۷ تیر
بازسازی مناطق آسیب‌دیده از اولویت‌های وزارت راه است
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)
۱۸۹ هزار خانوار مشمول دریافت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی  (۱ نظر)