• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۷۹۱۷
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت؛

کدام شکر سالم تر است ؟ سفید یا قهوه ای ؟

شکر یکی از مواد طبیعی بشمار می‌رود و هزاران سال است در رژیم غذایی افراد در شربت، مربا، کیک، نوشابه بکار می‌رود

کدام شکر سالم تر است ؟ سفید یا قهوه ای ؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز سمنان  ، شکر از جمله موادی است که حتی مقدار کم آن هم کالری بالایی دارد به همین خاطر برخی افراد سعی دارند همیشه به دنبال جایگزین‌هایی باشند که ضرر کمتری برایشان داشته باشد که یکی از آنها شکرقهوه‌ای است.

تفاوت در ارزش غذایی شکر قهوه‌ای و سفید:

با توجه به این که شکر سفید و قهوه‌ای از یک نوع محصول تولید می‌شود. نیشکر یا چغندر قند - آن‌ها کاملا شبیه هم هستند. در واقع، بیشتر شکر قهوه‌ای مخلوطی از شکر سفید و شهد است، که نوعی شربت گرفته شده از شکر است. شهد مسئول تیره‌تر کردن رنگ آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می‌دهد.

مهم‌ترین تفاوت غذایی بین این دو این است که شکر قهوه‌ای مقدار کمی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری دارد.

گفته می‌شود که مقادیر این مواد معدنی در شکر قهوه‌ای ناچیز هستند، بنابراین منبع خوبی از ویتامین یا مواد معدنی نیست هم چنین شکر قهوه‌ای حاوی کالری کمتری نسبت به شکر سفید است، با این حال کمی تفاوت دارد. یک قاشق چای خوری (۴ گرم) شکر قهوه‌ای ۱۵ کالری دارد در حالی که مقدار مشابه شکر سفید ۱۶.۳ کالری دارد. گذشته از این اختلافات جزئی، از لحاظ ارزش غذایی شبیه هستند تفاوت‌های اصلی آن‌ها در طعم و رنگ آنهاست.

نحوه تولید هر دو نوع شکر چگونه است:

شکر در مناطق گرمسیری تولید می‌شود به این ترتیب که ابتدا نیشکر یا چغندر قند را پرورش می‌دهند.

هر دو این گیاه‌ها تحت یک فرآیند مشابه برای تولید شکرقرار می‌گیرند. با این حال، روش‌های مورد استفاده برای تبدیل آن به شکر قهوه‌ای و سفید تفاوت دارند.

اول، آب شیرین هر دو محصول استخراج، تصفیه و گرم می‌شود تا یک شربت قهوه‌ای و غلیظ شده به نام ملاس را تشکیل دهد.

بعد از آن، شکر متبلور شده به منظور تولید کریستال‌های شکر سانتریفیوژ می‌شود. سانتریفیوژ ماشینی است که به شدت برای جدا کردن کریستال‌های شکر از ملاس به کار می‌رود. سپس شکر سفید برای حذف هر گونه ملاس اضافی و ایجاد کریستال‌های کوچک‌تر فرآوری می‌شود. متعاقبا، از طریق یک سیستم فیلتراسیون انجام می‌شود که اغلب با استخوان‌های خرد شده حیوانات برای تشکیل قند سفید استفاده می‌شود. لازم به ذکر است شکر قهوه‌ای تصفیه شده، همان شکر سفید است که ملاس به آن افزوده شده. در همین حال، شکر قهوه‌ای تصفیه نشده در پردازش کم‌تر از شکر سفید قرار می‌گیرد و به آن اجازه می‌دهد تا مقداری از ملاس و رنگ قهوه‌ای طبیعی خود را حفظ کند.

مصارف شکر قهوه‌ای و سفید در آشپزخانه:

شکر سفید و قهوه‌ای را می‌توان به روش‌های مختلف پخت، مورد استفاده قرار داد. در حالی که گاهی اوقات آن‌ها می‌توانند به جای یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند، انجام این کار ممکن است بر رنگ، طعم و یا بافت محصول نهایی شما تاثیر بگذارد.

ملاس در شکر قهوه‌ای رطوبت را حفظ می‌کند، بنابراین استفاده از آن منجر به نرم‌تر شدن چیزی که پخته‌اید می‌شود.

مثالا، کوکی که با شکر قهوه‌ای درست شده، مرطوب و فشرده خواهد بود، در حالی که کوکی که با شکر سفید درست می‌شود، تا حد زیادی بهتر می‌شود، چون هوای بیشتری وارد خمیر شود منجر به پف کردن بافت کوکی می‌شود.

به همین دلیل شکر سفید در بسیاری از محصولات پخته شده به کار می‌رود که نیاز به پف دارند.

آن‌ها در رنگ و طعم تفاوت دارند و این تفاوت اصلی است.

تفاوت اصلی بین شکر سفید و قهوه‌ای، در طعم و رنگ آنهاست. جانشین کردن شکر قهوه‌ای به جای شکر سفید در دستور العمل ها، رنگ غذا‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای روشن تغییرخواهد کرد.

برعکس، پخت با شکر سفید منجر به یک محصول به رنگ روشن‌تر خواهد شد؛ بنابراین هر کدام را که انتخاب می‌کنید به نتیجه نهایی مورد نظر شما بستگی خواهد داشت.

شکر سفید و قهوه‌ای هر کدام دارای پروفایل‌های منحصر‌به‌فرد هستند. شکر قهوه‌ای به خاطر ملاس اضافه شده یک طعم قوی، کاراملی یا آب نباتی دارد. به همین دلیل، در کیک‌های شکلاتی و کلوچه و طعم خوبی دارند.

از طرف دیگر، شکر سفید شیرین‌تر است، بنابراین می‌توانید از آن کمتر برای رسیدن به مزه مطلوب استفاده کنید. طعم خنثی آن باعث می‌شود که آن یک جز چند منظوره در پخت شیرینی و کیک باشد.

شکر قهوه‌ای و سفید ؛ کدام را انتخاب می‌کنید؟

انتخاب شکر سفید و یا قهوه‌ای به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، چون طعم و رنگ تفاوت‌های اصلی بین این دو هستند. اگرچه شکر قهوه‌ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است، اما مقادیر این مواد معدنی به قدری ناچیز است که هیچ گونه مزایایی برای سلامتی ندارد.

به طور مهمی، تصور می‌شود که شکر یک عامل موثر برای اپیدمی چاقی و بیماری‌های عمده از جمله دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی است. به همین دلیل توصیه می‌شود که بیش از ۵ تا ۱۰ درصد کالری روزانه خود را شکر مصرف نکنید. با این حال، این باید حتی برای سلامت بهینه نیز محدود باشد در حالی که خوب است که اکنون از یک درمان شیرین لذت ببرید و پس از آن، همه انواع شکر باید در رژیم غذایی سالم محدود شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حکم سرمربیگری تیم ملی بوکس ایران به همایون امیری اهدا شد
حضور ۳ جودوکار قم در اردوی تیم ملی
افزایش مصرف برق در خوزستان
کشف انبار احتکار برنج در شهرستان خرامه
روضه خانگی با قدمت یک قرن دراصفهان
خسارت ۳ میلیاردی به فدراسیون هندبال در حمله رژیم صهیونیستی
پیگیری وضعیت جمعه بازار شهمیرزاد
اجتماع بزرگ عزاداران ابرکوه، در روز هشتم ماه محرم
77 فقره آتش سوزی در مراتع و جنگل های استان
خروج توده گرد و خاک تا اواخر وقت امروز، سه شنبه
خدمت‌رسانی مواکب در حرم مطهر بانوی کرامت در دهه اول ماه محرم
محرم فرصتی برای دلدادگی
برخوار با ۳۵۰۰ واحد صنعتی نیازمند جهاد برای توسعه پایدار
مجمع عمومی و سالیانه فدراسیون هندبال برگزار شد
واگذاری ۴۰ قطعه زمین به جوانی جمعیت در فولادشهر
افتتاح دو خط و یک سکوی جدید در ایستگاه صفر مرزی تا اربعین
عزاداری ماه محرم در مناطق مختلف استان اردبیل
توقیف بیش از ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خوزستان
تکمیل چهارخطه خرم‌آباد - کوهدشت همچنان در انتظار تأمین اعتبار
حضور بیش از ۵ هزار کبودراهنگی در برنامه های تابستانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونیستی در آستانه حمله دوباره؛ هشدار درباره فریب آتش‌بس
آتش‌بس ممکن است فریب باشد
آغاز مراسم تشییع پیکر خانواده ۷ نفره دانشمند شهید هسته‌ای
دلایل اصلی کاهش شاخص بورس در دو روز اخیر
آغاز فروش محصولات ایران خودرو از امروز
مرگ رژیم صهیونیستی و نتانیاهو نزدیک شده است
تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار گروسی است
دعوت ۲۰ بازیکن به اردوی ششم تیم والیبال جوانان
ضرورت حفظ قدرت خرید طبقات کم برخوردار جامعه
باید از انسجام ملی ایجاد شده در حوادث اخیر صیانت کرد
تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد
زائرین اربعین بیمه می‌شوند
مردم پادزهر جنگ ترکیبی رژیم صهیونیستی بودند
شهادت ۳۰ دانش‌آموز و ۷ معلم در جنگ ۱۲ روزه
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ضرورت ارتقای «سواد امنیتی» برای صیانت اجتماعی  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران چهارمین بار قهرمان جهان شد  (۱ نظر)
لیگ والیبال ملت ها؛ برتری بلند قامتان ایران مقابل آرژانتین  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست  (۱ نظر)
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
حملهٔ وحشیانهٔ اسرائیل به ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند  (۱ نظر)