• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۰۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
خوزستان » اقتصادی

تأمین نیاز بازار با بازنگری در روال ترخیص کالا‌های وارداتی از خوزستان

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با تاکید بر اهمیت راهبردی بنادر استان در تامین کالا‌های اساسی کشور، از استاندار خوزستان خواست با استفاده از ظرفیت‌ها و اختیارات استانی و با پیگیری در سطح ملی، روند ترخیص کالا از گمرکات استان به‌ویژه در بندر امام خمینی را تسهیل کرده تا از بروز اختلال در زنجیره تأمین و عرضه کالا جلوگیری شود.

تأمین نیاز بازار با بازنگری در روال ترخیص کالا‌های وارداتی از خوزستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، شهلا عموری با اشاره به شرایط حساس کشور و ضرورت تامین به‌موقع نیاز‌های عمومی مردم، اظهار کرد: اگرچه دولت در اقدامی قابل تقدیر، مجوز ترخیص ۱۰۰ درصدی کالا‌های اساسی بدون نیاز به کد منشأ ارز را صادر کرده و در حال حاضر این کالا‌ها به‌طور کامل از گمرک ترخیص می‌شوند، اما در خصوص کالا‌های تجاری، هنوز ۱۰ درصد از محموله‌ها به دلیل نبود کد منشأ ارز در گمرک باقی می‌مانند و این موضوع روند تأمین کالا‌های تولیدی را با تأخیر مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه اخذ کد منشأ ارز از بانک مرکزی برای برخی محموله‌ها ممکن است زمان بر باشد ادامه داد: ضروری است در این بازه زمانی، با اتخاذ تدابیر استانی و پیگیری در سطح ملی، این فرآیند تسهیل شود تا چرخه تولید و عرضه دچار وقفه نشود.

عموری با اشاره به عوامل زمان‌بر در فرآیند ترخیص افزود: نمونه‌برداری و آزمایش‌های جداگانه از سوی دستگاه‌های صادرکننده مجوز نظیر استاندارد، قرنطینه و دامپزشکی، به‌صورت موازی انجام می‌شود که منجر به افزایش زمان ترخیص کالا، به‌ویژه کالا‌های اساسی، می‌شود و پیشنهاد اتاق بازرگانی اهواز آن است که این دستگاه‌ها با یکدیگر هماهنگ شده و نمونه‌برداری مشترک انجام دهند تا صدور مجوز‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.

وی همچنین به موضوع دریافت کارمزد از سوی دستگاه‌های مجوزدهنده اشاره کرد و گفت: این هزینه‌ها بعضا مانع صدور به‌موقع مجوز‌ها می‌شود؛ در شرایط فعلی، پیشنهاد می‌شود این کارمزد‌ها برای شرکت‌های دولتی مانند پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی ایران به‌صورت تعهدی دریافت شود تا فرآیند ترخیص تسریع یابد.

رئیس اتاق اهواز افزود: در بحث حمل و نقل، استفاده از ظرفیت راه‌آهن می‌تواند نقش مهمی در سرعت‌بخشی به توزیع کالا‌ها از بنادر ایفا کند. با پیگیری‌های انجام‌شده، راه‌آهن موافقت خود را برای افزایش تعداد واگن‌ها اعلام کرده است که لازم است این موضوع با حمایت استاندار و هماهنگی ملی، عملیاتی شود.

عموری همچنین خواستار پیگیری موضوعات دیگری از سوی مقام عالی استان شد و خاطرنشان کرد: برای ترخیص کالا‌های اساسی ۱۰ درصد کرایه حمل ناوگان خارجی را باید وزارت راه (اداره کل راهداری) به عنوان حق پایانه اخذ کند که این موضوع جز یکی از موارد است که اگر روند اخذ آن با تعهد صاحب کالا به بعد موکول شود امکان ترخیص با تایید اداره کل راهداری استان تسریع خواهد شد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان همچنین خواستار تسریع و ساده‌سازی فرآیند دریافت مجوز سامانه بازارگاه (موکول شدن پرداخت هزینه‌های مربوطه به بعد توسط صاحبان کالا) برای ترخیص دانه‌های روغنی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی شد تا امکان مشارکت و همکاری بخش خصوصی به منظور کمک به تامین نیاز بازار داخلی با شتاب بیشتری همراه شود.

وی ادامه داد:حضور و پیگیری مستمر نمایندگان تام‌الاختیار صاحبان کالا‌های دولتی در استان برای جلوگیری از بروز تأخیر در فرآیند‌های اجرایی همواره ضروری است.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز در پایان خاطرنشان کرد: اجرای این پیشنهادات در سطح ملی و با محوریت مدیریت استانی می‌تواند ضمن تسریع در فرآیند ترخیص و خروج کالا از گمرک، به تامین به‌موقع نیاز کشور و استان خوزستان کمک کند و از بروز کمبود، افزایش قیمت و فشار بر بازار مصرف جلوگیری خواهد شد. اتاق بازرگانی اهواز با تمام ظرفیت خود، آماده پشتیبانی و همکاری در اجرای این مسیر راهبردی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری ۵ نفر از عاملان تشویش اذهان عمومی در رودسر
پیاتزا: بعضی از موقعیت‌های‌مان را باید ارتقا دهیم
خبر‌هایی از برگزاری یادواره شهدای تویه رودبار دامغان
صدای شما پیگیرمطالبات مردم چهارمحال و بختیاری
رفع تصرف اراضی شهری و ملی در چهارمحال و بختیاری
تشییع پیکر شهبد حامد شیخی یگانه در الشتر
غبار روبی تکایا و حسینیه‌های واقع در محدوده قلب طهران
ناگفته‌های شمخانی از لحظات اولیه ترور و حمله اسرائیل
محرم امسال جلوه‌ای واقعی از عاشورای حسینی
یاسوج هیات کجا بریم؟
تشکیل قرارگاه‌های تبیین با هدف گفتمان‌سازی
آیین های سوگواری محرم در استان سمنان
موفقیت فناوری بومی هسته‌ای در گره گشایی از مشکلات
مردم مهمترین مولفه قدرت جمهوری اسلامی هستند
دعوت ۳ بازیکن از ملوان به اردوی تیم ملی امید
بازخوانی جنایات رژیم صهیونیستی در کارگروه دستگاه قضایی و مجمع نمایندگان گلستان
مردم هیچ‌گاه به سوی بیگانگان گرایش نخواهند یافت
وداع بی تکرار روایت رشادت و ایستادگی
صالحی امیری: ملت ایران در آزمون اقتدار سربلند شد
چابک سازی ساختار‌ها ضروری است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان
برآوردخسارت حملات رژیم صهیونیستی به واحدهای مسکونی در کرمانشاه
جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی
گزافه‌سرایی جدید رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران
تشییع ۶۰ شهید در تهران؛ نماد ایستادگی ملی
ادارات تهران شنبه هفتم تیر همزمان با تشییع شهدا تعطیل‌اند
تشییع شهدای مقاومت در پایتخت ایران اسلامی
پزشکیان: تجاوز رژیم صهیونیستی نباید بی پاسخ می‌ماند
سید حسن خمینی: همه ما سرباز جمهوری اسلامی هستیم
وزیر کشور: دشمن‌صهیونی ملت‌ایران را نشناخت وشکست خورد
دعوت سپاه پاسداران برای حضور مردم در مراسم تشییع شهدا
ضرورت ارتقای «سواد امنیتی» برای صیانت اجتماعی
ملت ایران سطح جدیدی از جنگ‌های جهان را تجربه کرد
استخراج رمز ارز با ساخت نیروگاه خورشیدی
تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۱۴ شنبه ۷ تیر
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۳۶۸ نظر)
رفع اختلال سامانه فرابانک درخواست شهروندان شد  (۶ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
دلجویی رئیس جمهور از دولت و ملت قطر  (۱ نظر)
تکذیب شلیک موشک به سرزمین‌های اشغالی  (۱ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)