• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۸۸۹۲
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

کودکان را در معرض خبرهای بد و ناگوار قرار ندهید

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه باید برای احساسات کودکان اعتبار قائل شد، هشدار داد: کودکان را در معرض اخبار خصوصا اخبار بد و ناگوار قرار ندهید.

///***کودکان را در معرض بد و ناگوار قرار ندهید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امین ماهورام‌ با اشاره به اینکه برای محافظت از روان کودکان در برابر اخبار ناخوشایند باید ابتدا به رده سنی کودک توجه داشته باشید اظهار کرد: تفاوت زیادی بین رفتار و برداشت از موقعیت‌ها بین یک کودک ویک نوجوان در بحران‌ها وجود دارد.

وی افزود: والدین برای محافظت از روان کودک در برابر آسیب‌های محیطی باید سن و تکامل ذهنی کودک را در نظر داشت.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این‌که کودکی که کمتر از 10 سال سن دارد اگر در معرض اخبار ناخوشایند قرار بگیرد بیش ازسایرین تحت تاثیر قرار خواهد گرفت ادامه داد: این کودکان خود را در موقعیتی تصور می‌کنند که گویا این اتفاق ناگوار برای او یا اعضای خانواده رخ داده است.

وی ادامه داد: اخبار و اتفاق‌های ناگوار به شدت کودکان را هراسان می کند. اگر کودکان به هر شکل ویا دلیلی با اخبار ناگوار وخشن مواجه شدند، گام‌ اول این است که این اطمینان خاطر به کودک داده شود که قرار نیست این رخداد ناگوار لزوما برای او با خانواده رخ دهد.

وی با بیان این‌که والدین باید کودک را مطمئن کنند که از او در هر شرایط و موقعیتی مراقبت می‌کنند عنوان کرد: اگر فرزند شما احساس ترس، غم و ناامیدی دارد این حس او را کوچک ندانید، احساسات کودکان مهم هستند و باید والدین آن را معتبر بدانند. 

ایجاد زمینه گفت‌و گو با کودکان و نوجوان در زمان وقایع ناگوار وخبرهای ناراحت کننده راهکار مناسبی برای بهبود شرایط و مراقبت از روان اعضای خانواده است که این عضو هیات علمی دانشگاه به آن اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: کودکان باید احساسی را که به واسطه شنیدن اخبار ناگوار در آن‌ها ایجاد می‌شود به راحتی با والدین خود در میان‌بگذارند، در مورد نوجوانان نیز این موضوع صادق است.

وی تاکید کرد: یکی از روش‌هایی که کمک می کند افکار منفی در ذهن کودک یا نوجوان قدری کاهش یابد، دادن خبرهای خوب است یعنی راهی فراهم ‌کنید ‌که خبرهای خوشایند نیز به گوش بچه‌ها برسد.

دادن توضیحاتی درباره اخبار از سوی پدر و مادر و در مورد کودکان ‌کوچک‌تر و دسترسی محدود به اخبار از دیگر مواردی بود که  ماهورام به آن اشاره کرد و گفت: در مورد کودکان بزرگتر و نوجوانان ندانستن و پنهان کاری همه خبرها روی دیگر سکه است که می‌تواند مخرب و حتی باعث ایجاد ابهام ونگرانی بیشتر هم شود.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه ضرورت ادامه فعالیت های طبیعی و روزانه در بمباران خبرهای ناگوار را خواستار شد و افزود: نباید اجازه دهیم اخبار ناخوشایند دل مشغولی غیرمعمولی در کودک ایجاد کند، تا جایی که فرزند ما از کارهای روزمره باز بماند.

وی افزود: وقتی بچه‌ها کارهای روزمره را به روال سابق انجام دهند از شدت تاثیر اخبار بد کاسته می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، ماهورام‌ با اشاره به اینکه با بالاتر رفتن سن کودک خواه ناخواه توسط ابزاری که کودک در اختیار دارد از خبرها واتفاقات ناراحت کننده مطلع می شود ادامه داد: با بالارفتن سن کودکان به دلیل تکامل مغزی که در نوجوانی در حال شکل گیری است، نوجوانان بیشتر به سمت خبرها سوق داده شوند.

ماهورام تاکید کرد: نوجوانان را با منابع خبری معتبر آشنا کنید و بر منابع رسانه‌ای که نوجوان ما اخبار را دریافت می کند نظارت داشته باشید.

وی ادامه داد: محدودیت های سنی وهشدارهایی در رسانه های معتبر قید می‌شود که لازم است والدین ضمن نظارت بر نحوه رصد اخبار توسط فرزندخود اجازه مشاهده این تصاویر و اخبار را به او ندهند.

انتهای پیام

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اشتغال پایدار برای جوانان با خودکفایی در معادن مس تخت گنبد سیرجان
تساوی حاصل تلاش دو تیم داماش گیلان و مس سونگون
ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط
شبکه‌های رادیویی متمرکز بر بازنمایی ظرفیت استان‌ها
برگزاری دوره توانمند سازی گروه های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در آبادان
ویزیت رایگان متخصص قلب و عروق در دستک بندر کیاشهر
پانزدهمین یادواره شهید شهریاری در زنجان
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
یکی از دو نیروی گارد ملی هدف قرار گرفته آمریکا جان باخت
روزی به پاسداشت مجاهدت های جان برکفان نیروی دریایی
حال خوب گله مرال‌های هیرکانی 
نمایشگاه اقتصاد به توان مردم درکرمان
پشت کردن ایرلندی‌ها در زمان پخش سرود ملی انگلیس
صعود اباذری به یک‌چهارم نهایی کاراته جهان
برگزاری یادواره شهدای جاویدالاثر در روستای هرچگان
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در مسابقات والیبال
تجلیل از نخبگان در جشنواره جهادگران علم و فناوری رفسنجان
وزیر جهاد کشاورزی: تعهد کنیم هیچ آب و غذایی هدر نرود
ارتقای جایگاه تبریز در بازار جهانی جواهرات اولویت مدیریت آذربایجان شرقی
شکست ملوانان در برابر پیکان در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)