• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۰۹۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۶
سیاسی » دولت
آقای عارف:

معاملات ایران و ازبکستان به ۲ میلیارد دلار می‌رسد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: با اراده مسئولین ایران و ازبکستان در اجرای مفاد شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی ایران و ازبکستان، رشد و ارتقاء روابط اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی دو کشور را شاهد خواهیم بود.

بخش خصوصی ایران و ازبکستان قدر شرایط خوب در روابط دو کشور را بدانند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید براینکه با اراده مسئولین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در اجرای مفاد شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی ایران و ازبکستان، رشد و ارتقاء روابط اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی فی مابین را شاهد خواهیم بود، تصریح کرد: تسهیل نقل و انتقالات بانکی، امور گمرکی، ترانزیت کالا و کاهش هزینه‌های حمل و نقل از جمله اقدامات ضروری در راستای حذف موانع و فراهم آمدن زیر ساخت‌های لازم برای توسعه و تعمیق روابط روزافزون فی مابین است.

آقای عارف در همایش تجاری ایران و ازبکستان که با حضور فعالان اقتصادی و بخش خصوصی دو کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه اولویت اصلی سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشور‌های همسایه و کشور‌های منطقه است، تصریح کرد: توسعه و تقویت همه جانبه روابط با جمهوری ازبکستان از اهمیت ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است و معتقدیم حجم تجارت ۵۰۰ میلیون دلاری دو کشور در سال ۲۰۲۴، قابلیت ارتقاء و توسعه بیشتری دارد.

متن کامل سخنان آقای عارف در همایش تجاری ایران و ازبکستان به این شرح است:

جناب آقای عارفوف
نخست وزیر محترم جمهوری ازبکستان

خانم‌ها و آقایان

فرصت را مغتنم می‌شمارم و یک بار دیگر حضور و تشریف فرمائی شما به جمهوری اسلامی ایران و شرکت در این همایش تجاری را خیر مقدم عرض می‌نمایم.

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان دارای اشتراکات مهم تاریخی و فرهنگی بسیار زیادی هستند که سرمایه عظیمی برای توسعه روابط دو کشور محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر همکاری‌های خوبی مبتنی بر این اشتراکات و منافع متقابل شکل گرفته است. دیدار‌های متعدد رؤسای جمهور دو کشور نشانه اراده و علاقه‌مندی دو طرف به گسترش و تعمیق روابط است.

از بدو استقلال جمهوری ازبکستان هر دو کشور، همواره در استحکام روابط سیاسی، فرهنگی و همکاری‌های گسترده تجاری و اقتصادی با یکدیگر تلاش نموده‌اند.

روابط دوجانبه ایران و ازبکستان از جمله روابط تجاری در سال‌های اخیر پویا و رو به رشد است، حجم تجارت دو کشور در سال ۲۰۲۴، ۵۰۰ میلیون دلار بوده است، اما معتقدیم ظرفیت‌های موجود بیش از این می‌باشد. روابط دو کشور قابلیت ارتقاء و توسعه بیشتری دارد.

این امر نیازمند افزایش شناخت از ظرفیت‌های یکدیگر، ایجاد ارتباط بین فعالان اقتصادی دو کشور و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌ها، توجه به حوزه‌های جدید همکاری و در عین حال رفع موانع پیش روی روابط است.

حضار محترم:

اولویت اصلی سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشور‌های همسایه و کشور‌های منطقه بوده و در این راستا توسعه و تقویت همه جانبه در روابط با جمهوری ازبکستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی ایران و ازبکستان که در روز گذشته با حضور نمایندگان بخش دولتی و خصوصی در تهران برگزار گردید، سازوکاری موثر برای توسعه روابط محسوب می‌شود. امید است با اراده مسئولین دو کشور در اجرای مفاد سند کمیسیون شاهد رشد و ارتقاء روابط اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی باشیم.

برای توسعه روابط تجاری دو کشور ضروری است که موانع حذف گردد و زیر ساخت‌های لازم را فراهم نمائیم.

تسهیل نقل و انتقالات بانکی، امور گمرکی، ترانزیت کالا و کاهش هزینه‌های حمل و نقل از جمله اقدامات لازم در این راستا است.

حمل و نقل و ترانزیت یکی از موضوعات بسیار مهم در روابط دو کشور است که بطور مستقیم بر روابط تجاری دو کشور تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین مقامات ذیربط باید در جهت رفع موانع موجود بر سر راه حمل و نقل و ترانزیت تلاش نمایند. 

با توجه به اهمیت روابط مردمی میان دو کشور و وجود جاذبه‌های گردشگری قابل توجه در ایران و ازبکستان و همچنین اهمیت صنعت گردشگری در توسعه اقتصادی، تسهیل روادید گردشگری ضرورت دارد.
موافقت‌نامه تجارت ترجیحی یکی از راه‌های تسهیل و کاهش هزینه‌های تجاری است. امید است با افزایش اقلام موجود در موافقتنامه تجارت ترجیحی، بستر توسعه روابط تجاری و اقتصادی را فراهم نماییم. 
انتظار دارم تمام دست اندرکاران، مسئولان ذی‌ربط، تجار و بازرگانان، فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع دو کشور با اتخاذ راهبرد مناسب و برنامه‌ریزی بلندمدت توام با همدلی و دوستی، شرایط مناسبی را برای افزایش سطح مبادلات تجاری فیمابین فراهم آورند.

همچنین آقای عارف در بخش دیگری از سخنان خود در این همایش با اشاره به مذاکرات انجام شده در پایتخت ارمنستان برای هدف‌گذاری افزایش سطح مبادلات تا ۲ میلیارد دلار و با قدردانی از سمت و سوی جدی اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی دو کشور برای توسعه روابط تاکید کرد: پیگیری توسعه روابط وظیفه کمیسیون همکاری‌های مشترک و فعالان اقتصادی است که در این مسیر ممکن است با موانع اداری رو‌به‌رو شوند و آمادگی داریم اگر روسای کمیسیون‌های مشترک همکاری قادر به رفع این موانع نباشند از طریق دولت‌ها و یا نهاد‌های قانونگذاری وارد عمل شویم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی و حوزه تمدنی مشترک، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی ایران و ازبکستان قدر شرایط خوب در روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور را بدانند و تلاش کنند این روابط را با توجه به ریشه‌های تاریخی و غنی ایران و ازبکستان گسترش دهند.

آقای عارف با بیان اینکه مردمان ایران و ازبکستان پس از حضور در شهر‌های دو کشور احساس می‌کنند که در یکی از شهر‌های خود هستند، گفت: این مهم فرصتی طلایی برای رساندن سطح روابط سیاسی به بهترین شرایط است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به مبادلات متوازن معتقد است، ادامه داد: نباید روابط تجاری یک سویه باشد که مهمترین مسئله شناسایی و شناخت از امکانات و توانایی‌های یکدیگر است و اقتصاد دو کشور می‌تواند مکمل یکدیگر باشند و نیاز‌های خود را برطرف کنند و اگر موانعی از جمله قیمت‌گذاری بر سر راه تجار است، با توجه به روابط خوب آنان حل خواهد شد و در صورت نیاز دولت‌ها ورود پیدا خواهند کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اختلاف قیمت‌ها نباید مانع عدم همکاری باشد و با توجه به شرایط به وجود آمده شاهد تحول در ارتقای مبادلات اقتصادی و تجاری باشیم.
آقای عارف همچنین با اشاره به مکانیزم‌های تشویقی در برنامه هفتم توسعه در ارتباط با سرمایه‌گذاری در کشور خاطرنشان کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران جذب سرمایه است و با توجه به نامگذاری سال جاری تحت عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری راهبرد دولت چهاردهم افزایش سرمایه‌گذاری از طریق منابع داخلی و کشور‌های دوست و همسایه است.

معاون اول رئیس‌جمهور درباره راهبرد تولید تاکید کرد: تولید را برای ۳۰۰ میلیون نفر در حوزه تمدنی مشترک منطقه می‌دانیم و با حضور در پیمان‌ها و سازمان‌های مهم منطقه‌ای می‌توانیم به ظرفیت‌های یکدیگر پی ببریم و سرمایه‌گذاری مشترک از راهکار‌های استمرار همکاری‌ها است که باید سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه و چند جانبه تشویق شود.

آقای عارف با تاکید بر رفع موانع بر سر راه حمل و نقل و ترانزیت برای توسعه روابط بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران مسیر خوب برای اتصال کشور‌های همسایه، دوست و هم فرهنگ و تمدن برای دسترسی به آب‌های آزاد بوده و جمهوری اسلامی ایران مناسب‌ترین مسیر برای کشور‌های آسیای میانه برای دسترسی به آب‌های آزاد است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد امکانات و ظرفیت‌های بنادر خود را در اختیار کشور‌های منطقه از جمله آسیای میانه بگذارد و می‌توانیم با ارتقا همکاری‌ها، به افزایش تولید ناخالص داخلی یکدیگر کمک کنیم.

وی در پایان با اشاره به شباهت‌های فراوان شهر‌های ایرانی و ازبکستانی همانند سمرقند و اصفهان گفت: امیدواریم در سفر‌های آتی هیئت عالی ازبکستانی فرصت بازدید از این شهر‌ها وجود داشته باشد و معتقدیم بازدید گردشگران ایران و ازبکستان از شهر‌های دو کشور به افزایش روابط همه جانبه کمک شایان توجهی می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزمایش سل بر روی چهار هزارو ۸۲۷ دام سنگین در نجف آباد
کشف و توقیف حدود ۶۰۰ کیلوگرم درختچه‌های تاغ در ششتمد
ضرورت انتقال تجربه هنرمندان پیشکسوت به نسل جوان
بازدید معاون علمی رئیس‌جمهور از قلب فناوری پارک فاوا
تاکید بر کشت قراردادی برای حمایت از تولید داخلی
تشییع پیکر مادر شهید بیگلری در مراغه
معارفه فرمانده جدید تیپ مردم پایه سپاه انصارالرضا و قرارگاه شهید ناصری خراسان جنوبی
انجام دو عمل جراحی سخت در بیمارستان ولی‌عصر (عج) بردسکن
پیگیری مشکلات مسکن ملی در شهربابک
پیگیری روند تامین و قیمت کپسول گاز در سمنان
بومی سازی داروی «ترامادول هیدروکلراید» در کشور
کلنگ‌زنی نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در دهکده اقتصادی مقاومتی یاسوج
برگزاری کارگاه آموزش خشت‌زنی در زارچ
قیمت سکه و طلا ۱۰ آذر ۱۴۰۴ در بازار رشت، تا ساعت ۱۱:۳۰
همکاری سپاه و ارتش موجب ارتقای چشمگیر آمادگی‌های دفاعی می‌شود
صادرات دارو از عراق به منظور تأمین ارز خارجی
خاک سالم برای شهر و روستای سالم
شدت علائم آنفلوآنزا امسال شدیدتر از هرسال
صعود الوحده در حضور غندی پور، قربانی و دهقان
برداشت هندوانه شب یلدا در جاسک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
عاقبت پشت کردن به وطن
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)