پخش زنده
امروز: -
دومین کاروان تحقیقی، آموزشی و ترویجی مبارزه با آفات خرما در جنوب کرمان برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان، این برنامه با حضور محققان، کارشناسان و بهرهبرداران، به انتقال یافتههای علمی و تجربی در زمینه مدیریت و کنترل آفات و بیماریهای خرما پرداخت.
احمد احمدپور رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره اینکه یکی از بزرگترین چالشهایی که با آن مواجه بودیم آفت سوسک سرخرطونی خرما بوده، بیان داشت: با فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و ترویج در پایلوتهای مختلف برگزار شده در سال قبل ۲ دستور العمل فنی خروجی از پروژههای تحقیقاتی در سطح ملی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: چالش دیگر محصول خرما عارضه خشکیدگی خوشه است که از اوایل دهه ۷۰ با آن مواجه هستیم در ارقام صادراتی ازجمله مضافتی خسارت وارد میکند که نتایج حاصله از پروژههای تحقیقاتی در اختیار باغداران قرار میگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گقت: این طرح ترویجی با حضور تعداد۸نفرمحقق معین، هشت نفر کارشناس متخصص حفظ نباتات، کارشناسان بیمه کشاورزی،۲۲۱نفرکارشناس پهنه، تعدادحدود ۸۰۰نفربهره بردار در۸نقطه به صورت درهشت شهرستان با همکاری خوشه کسب و کارخرما جنوب کرمان انجام گردید.
وی انتقال آخرین یافتهها و دستاوردهای تحقیقاتی، آشنایی با تجارب و دستاوردهای باغداران خبره و پیشرو در مدیریت کنترل آفت سوسک سرخرطومی حنایی و عارضه خشکیدگی خوشه خرما و همچنین ترویج فرهنگ بیمه، بهبود مدیریت ریسک و مخاطرات در نخلستانها را مهمترین اهداف برپایی این کاروان تحقیقی، آموزشی و ترویجی عنوان کرد و افزود: مدیریت به باغی در نخلستان، تغذیه بهینه، زمان و اصول هرس برگ، دمبرگ خوشه، مدیریت آبیاری، شناخت و آشنایی با راههای انتقال پاجوش، اصول قرنطینه، نحوه خسارت و راهکاریهای عملی کنترل آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما، آشنایی با خدمات بیمهای در نخلستانها نیز از محورهای برپایی این کاروان تحقیقی، ترویجی بودند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان داشت: در این کاروان ترویجی تحقیقاتی که در ۸ شهرستان در پایلوتهایی که کارهای تحقیقاتی انجام شده همراه با پرسش و پاسخ در اختیار بهره برداران قرار گرفت تا نتایج حاصل شده با رعایت باغداران، در محصول خرما چالشهای کمتری داشته باشیم.