پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم تحقیقات و فناوری، تقویت امید، نشاط و خلاقیت را از جمله برنامه وزارت علوم در دوره جدید خواند و گفت: دانشگاهها باید سرشار از امید و نشاط شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست هم اندیشی و تبادل نظر سرپرستان و روسای دانشگاهها و پژوهشگاهها با شرکت بیش از ۵۰ سرپرست و رئیس دانشگاه جدید با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزاری شد.
خضری، مدیر کل روابط عمومی وزارت علوم در ابتدای این نشست گفت:چگونگی اداره کردن دانشگاه و مراکز آموزشی از اهداف برگزاری این نشست است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این نشست از تغییر گفتمان با دانشگاهیان گفت و اعلام کرد: در دولت بر چند مولفه از جمله کرامت انسانی تاکید شده و باید عزت و کرامت دانشجو و استاد حفظ شود. سیمایی صراف افزود: عنصر مسئولیت اجتماعی هم از عناصر دانشگاههای نسل چهارم است و دانشگاه نباید به مسایل جامعه بی تفاوت باشد.
وی تقویت امید، نشاط و خلاقیت را از جمله برنامه وزارت علوم در دوره جدید خواند و افزود: دانشگاهها باید سرشار از امید و نشاط شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: هر دانشگاه باید ماموریتهای خاص خود را دنبال کند و تاکنون نزدیک به ۱۵ چالش و برنامه برای حل مشکلات دانشگاهها در حال پیگیری است.
وزیر علوم به سرپرستان و روسای جدید دانشگاهها توصیه کرد: به دنبال گسترش کمیت و توسعه در دانشگاهها نباشید و افزایش کیفیت آموزش را پیگیری کنید.
سیمایی صراف، محیط دانشگاه را در توسعه فرهنگی و فرهنگسازی موثر دانست و گفت: دانشگاهها باید دانشجوی نقاد تربیت کنند نه دانشجوی نقال.
وزیر علوم تاکید کرد: نباید جای نخبگان در دانشگاهها خالی باشد و روشهای را انتخاب کنید که نخبگان جذب دانشگاهها شوند. سیمایی صراف با بیان اینکه در جذب اعضای هیئت علمی نهایت دقت شود، گفت: باید برنامه ریزی شود تا مهاجرت استادان معکوس شود. وی همچنین بر تامین مسکن و امکانات رفاهی دانشگاهیان تاکید کرد.
وزیر علوم به برنامه ساخت ۵ هزار واحد خوابگاه دانشجویی و ۳۰ هزار واحد خوابگاه متاهلی اشاره کرد و افزود: با برنامه ریزی میتوان کارهای عمرانی دانشگاهها را از روشنایی یک خیابان در کوی دانشگاه گرفته تا تامین خوابگاههای دانشجویی به سرعت اجرایی کرد.
وزیر علوم همچنین به اقتصاد دانشگاه و تشکیل میز اقتصاد در دانشگاه اشاره کرد و گفت: تلاش خواهد شد تا اتکای دانشگاهها به بودجه دولت کم شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها هم در این نشست با بیان اینکه طبق برنامه هفتم توسعه باید بیش از ۳۰۰ هزار دانشجوی بین المللی جذب شود، گفت: انتخاب جمهوری اسلامی برای تحصیل انتخاب ارزشمندی است که دانشجویان بین المللی، کشورمان را در صدر انتخاب خود قرار میدهند.
به گفته رستمی، هر دانشجو یک سفیر علمی برای آموزش عالی ایران خواهد بود.