پخش زنده
امروز: -
برگزیدگان بخشهای مختلف بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در یزد معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، این جشنواره که با هدف ترویج فرهنگ قصهگویی و شناسایی استعدادهای جوان در این حوزه برگزار شد، شاهد حضور شرکتکنندگانی از کشورهای مختلف جهان بود.
اسامی برگزیدگان بخش حضوری جشنواره بین المللی قصه گویی ایران به این شرح است:
حسن جعفری با قصه پیروز میدان از استان آذربایجان شرقی، حمیده ابریشمی با قصه ملا بوجی از استان خراسان جنوبی، صغری خواجویینژاد با مشدی گلین کرمان در بخش سنتی کلاسیک پدربزرگ مادربزرگ (بینالملل) برگزیده شدند.
در بخش قصهگویی سنتی کلاسیک ۱۷ سال به بالا (بین الملل) نیز زینب رجبی با قصه سیبیل از یزد، فائزه خسروی با قصه رضایتنامه از استان کرمان، فاطمه محمدی با قصه میخ اجدادی از استان قزوین برگزیده و جوما کاجوجا با قصه کلاغ و روباه کنگو شایسته تقدیر شدند.
در بخش قصهگویی سنتی کلاسیک ۱۲ تا ۱۷ سال (بین الملل) نیز محمد طاها اعتمادیان با قصه ناشتایی از استان یزد و کیارش رهبری با قصه پادشاه کوچک و غولهای بزرگ از استان سمنان معرفی شدند.
در بخش قصهگویی مدرن و نوآورانه علیرضا کالوت با قصه مرد فریبکار مالک روستا میشود از کشور لبنان، ارمغانسادات حسینی با قصه صدای چیه؟ از استان قزوین، مهدیه کشوری مقدم با قصه شاماران و دایه مار از استان یزد و هادی رفیعی با قصه رومخی از استان زنجان بهعنوان برگزیده در گروه سنی ۱۷ سال به بالا معرفی شدند.
همچنین در بخش قصهگویی مدرن و نوآورانه نیز در گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال فاطمهالسادات میرزا بابائی با قصه قیچی که دنبال کار میگشت از استان یزد معرفی شد.
در بخش قصهگویی آیینی سنتی، سیدهسارا حسینی با اجرای داستان «رستم و اسفندیار» از همدان، سحر کیخائی جوان با روایت «رخشگیری رستم» از سیستان و بلوچستان و سید علی موسوی با قصه «سایبان عطش» از یزد به عنوان برگزیدگان گروه سنی ۱۷ سال به بالا انتخاب شدند.
همچنین در گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال، فاطمه موسوی حکمآبادی با قصه «خونخواهی سیاوش» از خراسان رضوی، ایمان قاسمی با روایت «آرش کمانگیر» از اصفهان، و سارینا سیفی با داستان «نبرد تن به تن» از تهران به عنوان برگزیدگان این بخش معرفی شدند.
در بخش قصهگویی منظوم، مینا عابدی از قزوین با اجرای «زنبوره، کجا؟ کج؟»، زهرا حبوباتی از یزد با قصه «مرغ سرخ پا کوتاه»، و بابک مجیدیفر از کرمانشاه با روایت «ابر مهربان» در گروه سنی ۱۷ سال به بالا برگزیده شدند. در گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال قصهگویی منظوم نیز آناهیتا قربانی از گلستان با قصه «مردی که لب نداشت» و نوشین نیکراه از استان قزوین با روایت «نمکی» به عنوان برگزیدگان این بخش معرفی شدند.
در بخش قصهگویی دینی، زهرا یکهفلاح از قزوین با قصه «صوفان در دشت»، یلدا سالمی از بوشهر با روایت «موسی و شبان» و خدیجه سلمانی از سمنان با داستان «مثل تو بانوی من فاطمه» در گروه سنی ۱۷ سال به بالا برگزیده شدند.
در گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال نیز مهدیس علمشاهی از قزوین با قصه «نسیان» و محا مصدق از اردبیل با روایت «خوشبختترین موریانه دنیا» به عنوان برگزیدگان انتخاب شدند.
در بخش قصهگویی علمی نیز لیلا ابراهیمی از قزوین با اثر «رختخواب حسین»، سیده زینب علوی از تهران با اثر «اظهر شوخی با نام» در رده سنی ۱۷ سال به بالا موفق به کسب عنوان برگزیده شد، همچنین یسنا حیدری از هرمزگان با اثر «اکسیژن و همبازیهایش» در رده سنی ۱۳ تا ۱۷ سال به عنوان برگزیده ملی معرفی شدند.
برگزیدگان بخش قصهگویی پیشرفت و قهرمانان قصهگویان مهین شهمرادزاده فهرجی از کرمان با اثر «سردار بلند»، محمد علی مومنیزاده نیز با قصه بود و نبود از استان قزوین و محمود خرقانی از خراسان رضوی با اثر «غلام هوای» در رده سنی ۱۷ سال به بالا موفق به کسب عنوان برگزیده ملی شدند، همچنین علیاصغر اربابی با قصه دوازده از استان اردبیل و غزل جعفری نیاورانی از تهران با اثر «فرنگیس» در رده سنی ۱۳ تا ۱۷ سال به عنوان برگزیده ملی معرفی شدند.
در ادامه در بخش قصهگویی با زبان اشاره مرضیه آقاخانی با قصه آهای گردن دراز از استان البرز، زینب صباغ از تهران با اثر «کلوچههای خدا» و لیلا ارژنگی از تهران با اثر «طلاساز و امام هادی (ع)» در رده سنی ۱۷ سال به بالا موفق به کسب عنوان برگزیده ملی شدند.
در بخش قصهگویی ایثار و مقاومت نیز فاطمه بحرانی با قصه موفرفری از یزد، نعیمه بیدمشکی یزدی از یزد با اثر «آقای جنگ» و مریم مهدیپور از البرز با اثر «میهمانی ماجد» در رده سنی ۱۷ سال به بالا موفق به کسب عنوان برگزیده بینالمللی شدند، سایدا سبزواری از خراسان رضوی با اثر «نگهبان چشمه» و طهورا ماهزاده، با قصه نگهبان چشمه از استان خراسان رضوی در رده سنی ۱۳ تا ۱۷سال به عنوان برگزیده بینالمللی معرفی شدند.
این جشنواره با حضور داوران برجسته و استادان حوزه ادبیات و قصهگویی برگزار شد و برگزیدگان علاوه بر دریافت جوایز نقدی و تندیس جشنواره، فرصت حضور در برنامههای ملی و بینالمللی را نیز به دست آوردند. این رویداد فرهنگی گامی مهم در جهت حفظ و ترویج هنر قصهگویی در میان نسل جوان محسوب میشود.
بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، با حضور قصهگویانی از سراسر کشور و ۸ مهمانان خارجی، از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در یزد و با شعار «ساز قصهها، راز زندگی است» برگزار شد.