پخش زنده
امروز: -
مدیرصندوق بیمه کشاورزی بانک کشاورزی گفت: در سال زراعی جاری چند طرح بیمهای برای حمایت از کشاورزان در نظرگرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ غلام علی حسینی پناه افزود: یکی از این طرحها شاخص عملکرد بودکه کشاورزان به صورت آزاد مراجعه و بیمه نامههای خود را خریداری میکردند.
وی طرح جهش تولید را از دیگر طرحها عنوان کرد و افزود: این طرح برای گیاهان دارویی و جو دیم است که کشاورزان به مراکز و مدیریتهای جهادکشاورزی مراجعه و در سامانه دیم زارها ثبت نام میکنند و پس از آن حق بیمه خود را به دفاتر خدمات بیمهای که در مراکز و بخشهای استان مستقر هستند، واریز و مشمول ۲۰ درصد تخفیف میشوند و یک یارانه هم از طرف ستاد اجرایی فرمان امام (ره) دریافت میکنند و بیمه نامه آنها قطعی میشود.
وی اضافه کرد: یک طرح فراگیرو یک بند قانونی نیز برای گندم آبی و دیم، دانههای روغنی آبی و دیم، و کاملینا در سامانه پهنه بندی جهاد ثبت است که بیمه به صورت فراگیر و متمرکز و به صورت پیش صدور، صادر شده است.
مدیرصندوق بیمه کشاورزی بانک کشاورزی بیان کرد: کارگزاران این صندوق در روزهای اخیر، اطلاعات کشت و مشخصات هویتی کشاورزان را ثبت ودریافت میکنند و اگر با بیمه نامه پیش صدورو اطلاعات موجود در سامانه پهنه بندی مطابقت داشته باشد، بیمه نامه آنها قطعی میشود و اگر مغایرت داشته باشد کشاورزان باید به کارشناسان پهنه که درمراکز و مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها مستقر هستند مراجعه و اطلاعات خود را اصلاح کنند.
حسینی پناه عنوان کرد: پس از اصلاح اطلاعات، مجدد به سامانه جامع بیمه کشاورزی باز میگردد و بیمه نامههای آنها صادر میشود و اگر کشاورزانی باشند که کشت انجام نداده، اما اطلاعاتی در سامانه پهنه بندی دارند نیاز است اطلاعات کشت خود را حذف کنند، زیرا بار مالی برای صدور بیمه نامه برای کشاورز دارد.
وی ادامه داد: اگر کشاورزی هم کشت انجام داده، اما اطلاعات خود را در سامانه پهنه بندی ثبت نکرده باشد بازهم نیاز است اطلاعات خود را ثبت کند که مشمول این مزیت شود.
مدیرصندوق بیمه کشاورزی بانک کشاورزی با اشاره به اینکه درسال گذشته ۹۵ درصد اراضی به علت خشکسالی زیرپوشش بیمه گرفته است گفت: به صورت میدانی نقشه برداری از اراضی کرده انجام شده که در مجموع ۱۳۰ هزار هکتار شناسایی شده که ۱۰۰ هزار هکتار دیم و ۳۰ هزار هکتار هم اراضی آبی است.
حسینی پناه افزود: عدم پرداخت حق بیمه توسط کشاورز و واریز حق بیمه از محل منابع در اختیار وزارت جهادکشاورزی که برای خرید تضمینی اختصاص پیدا کرده از مزیتهای این طرح است که محدوده زمانی آن تا ۲۰ بهمن ماه است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی گندم دیم و آبی زیر پوشش بیمه کشاورزی قرارگرفتند که به علت خسارتهای خشکسالی و بادزدگی برای گندم آبی ۳ هزار میلیارد ریال خسارت به حساب کشاورزان واریز شده است.