۹ هزار هلالی آبگیر در دشت بوشکان دشتستان ایجاد شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: با هدف جلوگیری از سیلاب و تقویت سفرههای زیرزمینی، ۹ هزار هلالی آبگیر در دشت بوشکان دشتستان ایجاد شد.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، عبدالحسین گرشاسبی در بررسی طرحهای آبخیزداری در دشت بوشکان دشتستان با اشاره به توسعه طرحهای آبخیزداری در عرصه مناطق و دشت بوشکان، اظهار کرد: ساخت طرحهای هلالی آبگیر بهمنظور جلوگیری از هدررفت روانابها و در نتیجه جلوگیری از گسترش بیابانها بسیار با اهمیت و موثر است.
وی از ایجاد هلالی آبگیر در سطح ۱۸۰ هکتار از زمینهای دشت بوشکان دشتستان خبر داد و افزود: یکی از روشهای مهم ذخیره نزولات آسمانی در خاک ساخت هلالیهای آبگیر است که در این راستا ۹ هزار از این نوع سازه در بوشکان اجرایی شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر ایجاد این سازهها در دشت بوشکان دشتستان را ضروری دانست و عنوان کرد: حجم ذخیره نزولات جوی در این سازههای آبخیزداری در هر بار بارندگی ۲۵ هزار مترمکعب است.
وی سرمایهگذاری در ساخت هلالی آبگیر در دشتستان را ۲۰ میلیارد ریال عنوان و اضافه کرد: هر هلالی قادر است ۲.۳ مترمکعب نزولات جوی را ذخیرهسازی کند که این مهم ضمن جلوگیری از سیلاب، نقش مهمی در تقویت سفرههای زیرزمینی آب دارد.
گرشاسبی با بیان اینکه بارندگی گذشته بیشاز ۹ هزار هلال آبگیر بوشکان را سیراب کرد، افزود: طرحهای هلال آبگیر کمک بسیار مؤثری در اصلاح و احیای مراتع و عرصههای منابع طبیعی و جلوگیری از بیابانی شدن زمینها دارد.