پخش زنده
امروز: -
معاون پیشین وزیر امور خارجه با بیان اینکه مقاومت، تمام نشده است، تاکید کرد: جبهه مقاومت، مقتدر و ادامه دار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدرضا باقری «معاون پیشین وزیر امور خارجه و سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در لیبی، کویت، ترکیه و سوریه» با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب با موضوع «هرج و مرج در سوریه» به پرسشها درباره تحولات سوریه پاسخ داد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:
سؤال: برگردیم به سالهایی که شما در سوریه سفیر جمهوری اسلامی ایران بودید، دهه ۸۰ و سال ۸۰. سوریه دهه ۸۰ و سوریهای که الان ما شاهد هرج و مرج و درگیری در شهرها و مناطق مختلف آن هستیم. تحلیل کلی شما از وضع حاکم بر سوریه امروز چیست؟
باقری: من در زمان ریاست جمهوری بشار اسد به سوریه رفتم و در آن سالها در سوریه هم امنیت، آسایش و هم رفاه نسبی بود ضمن اینکه برخی از مردم هم گلههایی داشتهاند. سوریهای که در آن سال من از نزدیک مشاهده کردم، سوریهای بود که دشمنان آن یعنی صهیونیستها دل خوشی از آن نداشتند و برخی از همسایگان آن هم همچنین بودند. مرحوم حافظ اسد شخصیتی بود که کنار جمهوری اسلامی در جنگ ایستاد. همانطور که مقام معظم رهبری اشاره کردند، ایشان یک جمله را فرمودند که صادرات و ترانزیت نفت صدام را ایشان قطع کرد به طرف دریای مدیترانه، یک جمله من پیرو فرمایش ایشان عرض کنم، صدام میگفت جنگ ما با ایران جنگ عرب و عجم است. حافظ اسد سخنرانی میکرد میگفت من عرب هستم و دوست ایران هستم و این را میشکست. مسئله فلسطین، مسئله اول جهان اسلام نبود، با اینکه سازمان کنفرانس اسلامی که بعدا تحت عنوان سازمان همکاریهای اسلامی نام گرفت، برای قضیه فلسطین تشکیل شد، اما چیزی که کمتر مطرح میشد، مسئله فلسطین بود. جمهوری اسلامی ایران با کمک شخصیتی مثل حافظ اسد مسئله فلسطین را مسئله جهان اسلام کرد، البته ایده از ما بود. حافظ اسد بخشی از دمشق را بعنوان اردوگاه یرموک در اختیار فلسطینیها قرار داد، این را مردم ما نمیدانند. من بارها و بارها به یرموک رفتم درمیان فلسطینیها بودم، در برنامه هایشان شرکت کردهام. حافظ اسد و بعد پسرش بشار اسد، ۱۰ گروه فلسطینی را جا و دفتر دادند. آقای خالد مشعل، آقای مرحوم رمضان عبدالله و طاهر ماهر، احمد جبریل، اینها رهبران گروههای فلسطینی مبارز بودند که دمشق به اینها جا داده بود، یک عرب به اینها جا نداده بود. البته این تعاریف من به معنای این نیست که از عملکرد غلط این پدر و پسر بخواهم دفاع کنم. ما بارها و بارها آنها را در امور داخلی شان نصیحت کرده بودیم، بارها و بارها در زمینه ارتباط بیشتر با مردم، مذاکره با مخالفین آنها، رسیدگی به ارتش، رسیدگی به معیشت مردم، این حرفها برای امروز و دیروز نیست، این حرفها برای دهه هشتاد است. آن سالها مشکلات شان را تذکر میدادیم، ولی همان روزها یک مقالهای آمریکاییها چاپ کردند، به نظرم نیویورک تایمز بود من دیدم، اژدهایی در منطقه سر بلند کرده است، تحرک میکند، کله این اژدها ایران است، کمر آن سوریه است، دم آن لبنان است، آخر مقاله میگوید کمر آن را له کنید. آن بار در قضیه داعش موفق نشدند کمر را له کنند، اینبار آمدند و انتقام گرفتند؛ بنابراین ملاحظه میکنید که در آن سال ها، بله خطاهایی در مدیریت این پدر و پسر بود، بعضیها آنها را دیکتاتور نامیدند.
سؤال: خیلیها سؤال کردند که ایران در موضوع مبارزه با داعش به سرعت وارد عرصه عمل شد، چرا در موضوع تحولات اخیر سوریه که با سرعت اتفاق افتاد، وارد نشد؟ نخواست یا نتوانست؟ من ناظر به آن صحبت شما هستم که بارها و بارها ایران توصیههایی داشت؟
باقری: در سوریه هم حافظ اسد بخصوص بشار اسد مشکلاتی داشتند. یکی اینکه حزب بعث میخواست همه کار را انجام بدهد و گاهی رئیس جمهور را دور میزد. حزب هم خوبیهایی دارد و هم بدیها و زشتیهایی دارد. یکی از بدیها اینکه وقتی حزب وابستگی اجنبی را قبول کرد، بدنه دولت و بدنه کارگزاران که در حزب هستند، فرمان حزب را گوش میکنند. ببینید در عراق صدام عضو حزب بعث است، بعثیها خود میگفتند ما اشتراکی هستیم، یعنی سوسیالیست هستیم، مارکسیسم بودند، اینها با شوروی بودند، وقتی حزب بعث قرار شد که متمایل به آمریکا شود، صدام آمریکایی شد. در سوریه هم همینطور بود، اختلافات بین خدام که یک دیپلمات کارکشته، سیاستمدار کارکشته قدیمی بود و آدم روسها و شوروی آن روز بود، در زمان بشار اسد بعنوان معاون رئیس جمهور انتخاب شد. اینقدری نگذشت که با هم مشکل پیدا کردند، حتی کنارش گذاشتند یا او کشور را ترک کرد. مدتی نگذشت که آقای فاروق الشرع وزیر خارجه باسابقه سوریه، بعضی از فرماندههای ارتش، رئیس امنیت شان، بعضی از سفرای آنها؛ بنابراین مشکل اصلی را من در حزب بعث دیدم که وقتی شهید بزرگوار حاج قاسم رفت آنجا بسیج درست کرد و این بسیج میتوانست به درد آنها بخورد، حزب بعث و بعضی از اینهایی که اسم بردم اجازه ندادند که بسیج وارد عمل شود؛ بنابراین این مشکلات که حرف شنوی از رئیس جمهور نبودند دوم اینکه رئیس جمهور درخواست نکرد. ما براساس قوانین بین المللی در دوره گذشته از ما درخواست شد، چون قوانین بین المللی میگوید اگر رسماً دولتی از دولت دیگر درخواست کمک نظامی کند، او میتواند کمک نظامی به شکلهای مختلفی انجام بدهد. در دوره قبلی این کار را کردند، اینبار نکردند. گویی بشار باورش نبود که میتواند پیروز شود، باخت خودش را میدید، فرماندههای او را خریده بودند، بسیاری از فرماندههای او رفته بودند، بعضی از وزرایش رفته بودند، حزب بعث حرف شنوی از ایشان نداشت. خودش نیز نوعی خودباختگی را پیدا کرده بود؛ بنابراین نصایح ایران که حضرت آقا هم فرمودند که از شهریور و مهر و آبان مرتب به اینها یادآوری میشد که شما مشکل خواهید داشت، گویی باور نداشت، یا زمینه کار آینده اش را برای رفتن از سوریه فراهم میکرد. بنابراین، چون درخواست نکردند، طبیعی است که ما نباید دخالت کنیم.
سؤال: شما در لیبی، در کویت، در ترکیه، در سوریه، سالها فعالیت دیپلماسی و دیپلماتیک انجام دادهاید. فکر میکنید که سرنوشتی که در سوریه اتفاق افتاد، پیشرویهایی که از یک اتاق فکر مشترک یعنی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی هدایت شد، تا کجا سوریه را پیش خواهد برد؟
باقری: ظواهر نشان میدهد که تئوری که داشتند و برنامهای که داشتند اجرا میکنند، حاکی از این است که این کشور مزاحم اسرائیل را ما آرام کنیم، مزاحم دیگر برای اسرائیل وجود نداشته باشد. چون تنها کشوری که در منطقه مخل رژیم اشغالگر قدس بود، سوریه بود. سوریه محل عبور مجاهدین بود، سوریه محل عبور کمکهای نظامی بود، سوریه محل تبلیغات علیه صهیونیستها بود، سوریه مانع از اینکه برخی از کشورهای عربی دیگری که مردد بودند که بپیوندند به ارتباط با اسرائیل، عامل بود. سوریه در دنیای دور مثل آمریکای لاتین عوامل و طرفدارانی داشت، در مجامع بین المللی آدمهایی بودند که کمک اش میکردند، این باید میشکست و از صحنه کنار میرفت. همانطور که عرض کردم گفتند که کمر این اژدها که در منطقه سربرآورده است باید له شود؛ بنابراین به نظر من آمریکاییها دنبال چند چیز بودند، یک خودشان آنجا پایگاه بزنند که زدهاند.
سؤال: هر کدام از این محورهایی را که تحلیل میکنید را من میخواهم ناظر به نکته و تأکید مقام معظم رهبری هم تحلیل کنید که اشاره کردند و تأکید داشتند که به زودی سوریه به دست جوانان سوری آزاد خواهد شد؟
باقری: تردیدی نداشته باشید من به اینهایی که اظهارات فضای مجازی را دنبال میکنند توصیه میکنم، از آدمهایی که برای چند دقیقه چند دلار پول میگیرند، چه در آلبانی نشستهاند، چه در شبکههای معاند و شرکت سهامی ضد انقلاب نشستهاند و کار میکنند و ناامیدی را دارند پمپاژ میکنند، عرض من این است که تردیدی نداشته باشید که مقاومت تمام نشده است، مقاومت سلسله مراتبی نیست، همانطور که در حزب الله دیدیم، مقاومت به صورت حلقههای به هم پیوسته با هم کار میکنند؛ بنابراین اینکه ایشان اشاره فرمودند که جوانها به میدان میآیند، الان نمونههای آن را داریم میبینیم. امروز تحرکهایی که در سوریه است، این میتواند کم کم شکل جدی تری به خودش بگیرد. توصیه من به همه گویندگان و تحلیل کنندگان این است که هم واقع گرا باشید و هم آرمان گرا باشید، این باورهای دینی ما است. بعضیها خلاف قانون اساسی حرف میزنند و مینویسند. براساس قانون اساسی ما اصول حاکم بر سیاست خارجی ما میگوید حمایت از مسلمین، مقابله با ظلم، زیر ظلم نرفتن، زیر سیطره قدرتهای استکباری نرفتند، با همین چارچوب عمل کردیم. انتقادهای ما میگوید که اگر درست عمل کردید پیروز هستید؛ بنابراین حضرت آقا سعی میکنند اولاً این مظلومیت برای رهبر ما است که خود به میدان میآیند، این تنبلی ما است که موجب میشویم که ایشان مجبور شود خودشان به میدان بیایند. چرا ایشان باید به میدان بیایند، ما وظیفه داریم در این برنامهها مردم را روشن کنیم؛ که ایشان بیایند و امید به مردم بدهند، چون روزانه دارند امید را از مردم هم در ایران و هم کشورهای حاشیه ما میگیرند که کار تمام است، نه کار تمام نیست.
سؤال: به دستاوردهایی که محور مقاومت در غزه و فلسطین حاصل کرد، بعد از این مدت با توجه به پهنه و کرانهای که داشت و نرسیدن اهداف رژیم صهیونیستی، به موضوعات مختلف و پیشرویهای لبنان، دستاوردهای بسیار عظیمی که در عرصه مقابله با رژیم صهیونیستی داشت، میخواهم ناظر بر همین نکته و تأکید شما که کار تمام نشده است و مقاومت همچنان به قوت اش خودش طی مسیر میکند؟
باقری: واقعیت اینها به هم مربوط است، هم داستان لبنان و هم داستان فلسطین و هم داستان سوریه. همانطور که در مقدمه اشاره کردم، لبنان با همه کوچکی اش پیچیدگیهای زیادی دارد، ۱۰ هزار کیلومتر مربع، با آن همه مسئله و مطرح بودن در جهان. حزب الله چطوری به وجود آمد، بعضیها این را نمیدانند که مرتبا رژیم صهیونیستی به لبنان حمله میکرده است. بخوانید قصه امام موسی صدر، هنوز ما مطالبه داریم که ایشان را باید به ملت لبنان پس بدهند و اگر رحلت کردهاند، خدا بیامرزتشان. ایشان در لبنان چه کار کرد، آمد أمل المستضعفین را تشکیل داد، یک تشکیلاتی برای خیریه و یتیمان و بی بضاعت ها. شهید بزرگواری مثل چمران ما از آمریکا، از ناسا برمی گردد به لبنان میرود در کنار امام موسی، اینها بچههای فقیر و یتیم را در مدرسه آموزش رایگان میدهند. آن روز که حزب الله نبود، آن روز که لبنان نمیجنگید، اما اسرائیل با لبنان میجنگید. من توصیه میکنم دیپلماتهای ما و سیاستمداران و روزنامه نگارهای ما لطفاً بروند و آمار اعتراضهای دولت لبنان به سازمان ملل را در مورد حملههای اسرائیل به لبنان ببینند در آن سالها بیش از ۳۰ هزار یادداشت اعتراض دولت لبنان به سازمان ملل داده است که امروز هواپیماهای اسرائیلی آمدهاند و وارد فضای ما شدهاند، آمدهاند به دهکدههایی و افرادی را کشتهاند، این یادداشتها موجود است، ما هم در وزارت خارجه از آن اطلاع داریم. بدانند که مرتب حمله میکردند، آن زمان آن بچههایی که در مدارس و یتیم خانهها زیردست امام موسی بزرگ میشدند، شدهاند سربازهای حزب الله، سیدعباس موسوی میشود رهبر اینها؛ بنابراین بدانید که مرتب حمله میشده و مجبور کردند که بچههای یتیم خانه سرداران بزرگ جنگ و میدان شدهاند، اینها که نرفته بودند آموزش ببینند برای کار نظامی ابتدا، پس بنابراین ابتدا در فلسطین همین جور است، این را مردم نمیدانند. قبل از عملیاتی که انجام شد طوفان الاقصی، هفت اکتبر میآمدند مرتب دور یک خانهای را فنس میکشیدند صهیونیست ها، صبح آقا از خانه خارج شده، رفته سرکار عصر که برمی گردد نمیتواند وارد شود، باید با خانم و بچه هاش از داخل فنسها صحبت میکرد و بعد این خانه را خراب و شهرک سازی، ابتدا حملات مکرر صهیونیستها به لبنان و سوریه بوده و حزب الله شکل گرفته و سید عباس موسوی را شهید میکنند و بلافاصله سید حسن آقا نصرالله، بعد از شهادت او، شیخ نعیم قاسم، بنابراین حزب الله سلسله مراتب اداری ندارد که رهبرش را بزنند، مقاومت مکتب است، مقاومت که دولت فلان کشور آسیایی آفریقایی اروپایی نیست که با زدن رهبران شان بتوانند کودتای مخملی کنند.
سوال: دیشب در چند شهر سوریه حکومت نظامی اعلام شد، میبینیم که گروههای مسلح با معترضان درگیر میشوند، نکتهای به وجود میآید و قابل تحلیل است که وقایع اخیر ناظر بر این است که کنترل امور از دست نیروهای مسلح در سوریه خارج شده است؟
باقری: آدمی که تا دیروز پلیس سیاه آمریکایی هاست به عنوان تروریست، با یک مقدار سروضعش و کراوات زدن و کت شلوار پوشیدن و چهار ملاقات خارجی که با او صورت میدهند که معنی اش این نیست که او میتواند کشورداری کند، چهار روز دیگر جواب مردم در مسائل معیشتی و اقتصادی را چگونه بدهد ضمن این که کارهای خلاف دیگری صورت میدهند و زمینه شورش را خودشان فراهم میکنند، من معتقدم که چنین آدمی نمیتواند در دراز مدت در سوریه بماند، ضمن این که کشورهای همسایه به عنوان پیمانکار به کار گرفته شدند که آنها هم نفعی نخواهند برد و به آنها بخشی هم خواهند داد، این سناریوی آمریکا و صهیونیست هاست که آمریکایی به روسیه بگوید که شما در لاذقیه بودی و من هم آمدم، میخواهد به اسرائیل بگوید و بخشی از جولان را مجدد به او بدهند میخواهد بگوید در آرامش هستید، یک آدم ضعیفی را پیدا میکنند میگذارند آن جا که آن جا را اداره کند ولی ادارهای که از موضع ضعف است نه قدرت، این آدم را به هیچ وجه اعتقاد ندارم که میتواند در دراز مدت دولت تشکیل داده و حاکم باشد، اینها اجارهای هستند برای مدت کوتاه.
سوال: تجربه شما برای حضور در لیبی در روزهای اخیر به دلیل تعدد بازیگران خارجی و داخلی شاید سوریه شبیه لیبی شود؟
باقری: احتمال دارد دنبال این هستند به نظر من دو سناریو مدنظرشان است که یکی این که یک آدمی را پیدا کنند وجیه الدوله باشد، بخشهای بین المللی بپذیرند او را ولی آدم خودشان باشد که بیاورند او را سرکار یا این که به هرج و مرج کشیده شده و مدتهای مدید دچار هرج و مرج باشد مثل لیبی، امیدوارم جوانان سوری مثل آمدن به میدان و بسیجی که درست شده است و پشت پرده است و میتواند ظاهر شود این امکان را بگیرند که سوریه تجزیه شود، برخی از کشورهای همسایه مثل ترکها خیلی ضرر خواهند کرد اگر سوریه تجزیه شود، مشکلات کردی در آن جا بسیار جدی است، از فرصت استفاده کنم و بگویم یک روزی در ترکیه آقای سلیمان دمیرل رئیس جمهور وقت ترکیه به من گفت بیا روی میز نقشهای را ببین رفتم روی میز شیشهای و زیر شیشه نقشه، گفت نگاه کن تمام اینها میخواهد بشود کردستان، نقشههایی از شما، عراق، سوریه و ما (ترکیه) که البته به او گفتم آقای رئیس جمهور به نظرم با حضور شما جرأت نمیکنند، منظورم این بود که شما ارتباطات با آمریکاییها خوب است و به خاطر شما این کار را نمیکنند، تا به حال هم اگر نشده است به خاطر رعایت ترکیه بوده است، دوستان ما در ترکیه باید مواظب باشند، یک نقشهای که آقای سلیمان دمیرل به من گفته ممکن است یک روزی عملی باشد، بنابراین باید مراقب فریبهای آمریکاییها باشد که معلوم نیست تا آخر خط با شما بیایند، یکی از مسائل مهمی که وجود دارد مسئله کردی است، کردها آرام نخواهند نشست، علویها و شیعیان آرام نخواهند نشست، بخشی از سنیها آرام نخواهند نشست بنابراین ممکن است دچار هرج و مرج هم شود.
سوال: زمانی که راجع به ظاهر جولانی صحبت کردید هم جولانی وشورشیان مسلح در سوریه اول با یک تیپ و ظاهر متفاوت نسبت به گذشته ظهور پیدا کردند و وانمود کردند که قرار است یک نوع جدیدی از حکومت داری را در عرصه میدان و در عرصه سیاسی ارائه کنند، اما بعد به نظر میرسد که حتی در روزهای اخیراین نقاب افتاده است و در مواجه با اعتراضهای مردمی ما نمونه دیگری از آن نقاب را مشاهده میکنیم.
باقری: همین طور است، اگر خاطرتان باشد ایشان وقتی وارد دمشق شد میتوانست برود کاخ ریاست جمهوری جای آقای بشار بشیند و مصاحبه کند، میتوانست جای رئیس ستاد ارتش از موضع قدرت صحبت کند، میتوانست برود صدا و سیما و از مرکز خبری دمشق صحبت کند اما کجا رفت، رفت مسجد اموی، پیام داشت حرفش و کارش و صحبت هاش، بنابراین یک تعبیری دارم این مرده لایق شیون نیست در آینده بسیار نزدیک این جمله من را عزیزان بیننده خواهند دید و خواهند شنید.
سوال: اهداف گروههای مسلحی که در سوریه هستند، این شورشی ها، فقط منجر به سوریه خواهد ماند و خواهد بود یا نه، قدم به قدم در سناریوی خودشان قراراست پیشرویهایی داشته باشند؟
باقری: چیزی که هدف دشمنان است و در داخل کشور ما هم پمپاژ میشود این خبرها و این تحلیلها این است که اینها بعدش میآیند سراغ عراق و بعد سراغ ایران من خیلی به این اعتقاد ندارم، در آمریکا آدم عاقل هم است، فقط حاکمان فعلی نیستند که کار غیرعاقلانه میکنند، آمریکاییها میدانند که اگر قرار شود مشکلی برای ایران پیش بیاید برای آنها بیشتر پیش میآید، این سابقه را داریم و در دیپلماسی بارها گفتیم که اگر قرار باشد در ایران آتشی روشن شود در جاهای دیگر هم روشن میشود، آمریکاییها امروز منافع شان در منطقه ما کم نیست، پایگاههای آمریکا و منافع اقتصادی آمریکا، آدمهای عاقل در آمریکا هستند که نخواهند منافع شان گره بزنند با این حرف ها، ولی این حرف زده میشود برای ناامید کردن و ته دل را خالی کردن و برای ترساندن، به ما دستور داده شده است که نترسید، آیات قرآنی ما حکایت میکند، اندیشههای امامین انقلاب ما در این راستاست، نترسید، کارتان را درست انجام دهید، بنابراین اگر در عراق بخواهم وارد شوم امروز بسیج عراق و مردم عراق مقاومتر از دیروز هستند و این امکان را به آنها نخواهند داد.
سوال: یک تناقضی بررسی کنیم که برای بار اول نیست و برای مقطع فعلی هم نیست، تناقضی براساس منافع و طبق سناریوهای رژیم صهیونیستی که وزیر جنگش گفته ما پشت سرنگونی بشار اسد و دولت تحریرالشام بودیم که قبلا کتمان و نقض میکردند هر گونه ارتباطی را با شورشیها و تروریستها در سوریه چگونه قابل تحلیل است؟
باقری: حرفهای رژیم صهیونیستی هر کسی باور کند معلوم میشود ناآگاه است آنها مرتب از این حرفها میزنند، نتانیاهو مرتب میگفت شهرک نشینها را ما برمی گردانیم به خانههای شان روزنامههای شان نوشتند که آقای نتانیاهو اگر خودت میتوانی برگردی به خانه ات، شهرک نشینها را هم به خانههای شان برگردان بنابراین این حرفها حرفهایی است که به عنوان یک بلوف گفته میشود و ارزش بررسی ندارد و من نمیپذیرم که اینها خودشان هم این حرفها را باور دارند قابل ذکر نیست.
سوال: یک نکتهای هم بررسی کنیم که البته قابل تحلیل است از زبان شما، اگر گروههای مسلح قدرت بگیرند در هر مقطع و سطحی چه تبعاتی خواهد داشت برای کشورهای همسایه، منطقه و حتی اگر دورتر برویم برای منطقه غرب آسیا؟
باقری: به هرحال اگر قرار باشد که اینها قدرت بگیرند، گروههای منظورتان گروههای تروریستی برای کل منطقه خطرناک است، بیشترین خطر برای همسایگان سوریه است، چون ما همسایه سوریه نیستیم، بیشترین خطر برای اردنیها و ترکیه و البته برای عراق می تواند باشد، من گمان میکنم صحنه گردانان منطقه نمیگذارند به آنجا برسد و جمعش میکنند در اظهارات ترامپ یک حرفهایی میزنند که با روسها صحبتهایی برای منطقه میکنند و تحلیل من این است که نمیگذارند به آن جا برسد، شلوغ شدن منطقه به نفع آمریکا نیست امروز آمریکاییها و اروپایی ها کشتیهای نفت با قیمت بسیار ارزان از کشورهای حاشیه خلیج فارس میبرند، عاقلهای آنها نمیگذارند که این منطقه شلوغ شود به نظر من به آن جا نخواهد کشید، منافع آمریکا و غرب اقتضا ندارد که منطقه شلوغتر از این شود.
سوال: رژیم صهیونیستی دائم زیرساختهای نظامی سوریه رااز بین میبرد و گروههای تحریرالشام کاری نمیکنند که این سکوت قابل تحلیل است و سوال برانگیز.
باقری: همین طور است حتی گفتند که ۵۰۰ کیلومتر خاک سوریه آمد داخلش و اشغال کرد، اینها یک بیانیه ندادند که اگر کسی شک کند که این آدمها تربیت یافتگان یک مکتب هستند نباید تردید کرد، بنابراین سوال ما اتفاقاً همین است که اگر شما درست میگویید یک اعتراض به اسرائیلیها بکنید، چرا نمیکنید این که زیرساخت هایش از بین میبرد به خاطر این است که آینده سوریه یک کشور مقتدری نباشد که مزاحم رژیم صهیونیستی بشود میخواهد یک کشور ضعیفی باشد با یک بنیه ضعیف و با یک اقتدار ضعیف و با یک دولت ضعیف که مزاحمتی برای اسرائیل نداشته باشد.
سوال: بخشهایی از صحبتهای مقام معظم رهبری راجع به مقاومت در روزهای اخیر بخصوص اجزای محور مقاومت، یمنیها با اعتقاد مقاومت و میجنگند، حماس با اراده وارد این میدان شدند و برخی از این محورها مورد تاکید ارتباطش می دهم به آن چه که نتانیاهو صحبت کرده و تهدید کرده است یمن را و اشاره کرده که حوثیها درس خواهند گرفت که حماس و بشار اسد درس گرفتند و اگر زمان ببرد همه در سراسر خاورمیانه این درس را خواهند گرفت، این نکات که در مقاطع مختلف رژیم صهیونیستی دنبال میکند و هنوز حتی در پهنه غزه به اهداف خودش دست پیدا نکرده است؟
باقری: موقع جنگ طرفهای جنگ بلوفهایی میزنند و رژیم صهیونیستی یاد گرفته که بلوفهای بزرگ بزند این خاطره من که برای اولین بار ذکر میکنم، یک وقتی من رفته بودم یمن، من را بردن در بازار سبزی فروش ها، یک سبزی خاصی است که یمنیها استفاده میکنند که برای من جالب بود که این نوع سبزی را ببینم، یک باربری با یک لباس مندرس و یک دمپایی بسیار مندرس باربر بارفروشهای سبزی در میدان تره بار بود، یک خنجری داشت، من که میدانستم برادران یمنی چرا خنجر میگذارند، گفتم این چیست شما گذاشتید؟ یک نگاه به من کرد، گفت کجایی هستی؟ این حرف برای ۱۳۸۷- ۱۳۸۸ است، کجایی هستی شما؟ گفتم من ایرانیام، یک نگاه عاقل اندر سفیهی به من کرد و گفت ایرانی هستی نمیدانی آقا میآید، آقا مییاد، معناش یعنی آمادگی، نمیفهمند و نمیشناسند یمن را، درباره اش حرف میزنند، او که حرف میزند میشناسد و میداند، دیگران نمیدانند، باربر به من میگوید این یعنی آمادگی و نشان هم دادند طی این سال ها، یمنی که سالهای سال زیر شرکت سهامی ضد یمن بمباران میشد، سرافراز بیرون آمد.
سوال: آقای الدیلمی سفیر یمن در جمهوری اسلامی ایران چند شب پیش میهمان گفتگوی ویژه بودند و گفتند حتی اگر تهدیدها جدی شود و یمن خسارتهای جانی و مادی زیادی ببیند دست از مقاومت از غزه و فلسطین و لبنان و دیگر اجزای محور مقاومت برنخواهد داشت این واقعاً تحسین برانگیزست.
باقری: خدا ایشان را حفظ کند که از سفرای خوب و انقلابی هستند و خوشحال هستیم که اینجا هستند و من هم آشنایی با ایشان دارم، ببینید یمن را بشناسند و میگوید یمن را بمباران کردند، این را بگذاریم پیش بمبارانهایی که یمن از آنها کرده است، مقایسه کنند، آمریکاییها آمدند یمن را زدند ولی یمن ناو آمریکایی را زده، چه کسی جرات داشته است تا به حال، ایران جرأت داشته که پایگاه آمریکایی عین الاسد را بزند و یمن جرأت داشته است که ناو را بزند که در تاریخ بی سابقه است، بنابراین مقایسه کنید که شما میخواهید یمن را بمباران کنید مقایسه کنید با بمبارانی که یمن از شما کرده است، اگر راست میگویید شما به اندیشه آزاد و به اطلاعات آزاد معتقد هستید نشان دهید که یمن کجاها را زده است، خسارتهایی که به شما خورده است اصلا قابل مقایسه با خسارتهای شما نیست، یمن چیزی ندارد از دست بدهد، یمن مجاهد و به صورت انقلابی زندگی میکند و صراحتاً میگوید ما به خاطر حمایت از غزه وارد عمل شدیم و ادامه خواهیم داد، بنابراین به نظر من بلوفهایی است که آنها میزنند و خیلی قابل ارزش نیست و ارزش این است که مقایسه کنیم یمن به آنها چه کرده و آنها چه کردهاند.
سوال: جمع بندی پایانی در یک دقیقه پایانی.
باقری: هیچ جمع بندی بهتر از جمع بندی مقام معظم رهبری نیست، ایشان تردید و ناامیدی را رد کردند و اقتدار مقاومت را جدی مطرح کردند، آینده نگری برای حضور جوانان سوری را مطرح کردند و این که نیابتی نیستند اینها، اینها خودشان هستند یمنی ها، عراقیها و غزهایها ولی ما تا آن جایی که بتوانیم کمک شان میکنیم، جمله آخر من این است بعضیها نمیدانند که مقاومت همه جای دنیا کمک میکند، فکر میکنند که فقط ما کمک میکنیم، موقعی که من در کویت بودم، مردم کویت هزاران دلار به مردم سید حسن نصرالله کمک کردند و من هنوز نسخهای از رسید ایشان را دارم.