پخش زنده
امروز: -
یک محوطه تاریخی مربوط به دوره هخامنشی به تازگی در گناباد کشف شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: این محوطه توسط یکی از دوستداران میراث فرهنگی و تاریخی کشف شد و به اطلاع اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان رسید.
حمیدرضا محمودی قوژدی افزود: این محوطه بسیار مهم حلقه گم شده در نقشه باستان شناسی منطقه تاریخی گناباد است که با کشف آن نقشه باستانشناسی منطقه تکمیل خواهد شد.
وی ادامه داد: هم دوره بودن این محوطه با قنات قصبه گناباد، سند محکمی بر اهمیت منطقه در دوره هخامنشیان است .وجود سفالینههای تاریخی و ماقبل تاریخ، بقایای ظروف شیشه ای، مصالح سنگی، ملات ساروج، ابزار سنگی و گچ نشان از اهمیت این محوطه تاریخی دارد.
گناباد با سابقه تاریخی چند هزار ساله، مجموعهای از آثار تاریخی ادوار مختلف تاریخی قبل و بعد از اسلام را در خود دارد که مربوط به دوران اشکانی، هخامنشی، ساسانی، سلجوقی، خوارزمشاهی، صفوی و قاجاریه است این شهرستان از ۲ هزار و ۵۰۰ سال قبل، یعنی از عصر هخامنشیان مسکونی بوده و به دلیل قرار گرفتن در مسیر راه زابل - مکران و فارس - ترکستان و نیز واقع شدن بر سر راه غرب ایران به هرات، مورد توجه سلاطین آن دوران بوده است.