پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بیش از ۲۸ میلیون خدمت بهداشتی به بیش از ۵ میلیون نفر در سال ۱۴۰۲ ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیارینیا در نشست خبری که امروز یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ به مناسبت هفته سلامت در معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام شده در معاونت بهداشت این دانشگاه در سال ۱۴۰۲، گفت: در شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز، یکهزار و ۱۹۷ واحد ارائه خدمت اعم از خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت وجود دارد که پارسال ۵ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۶۷ نفر به این مراکز و خانههای بهداشت مراجعه و بیش از ۲۸ میلیون خدمت دریافت کردند.
وی افزود: جمعیت عشایری زیر پوشش این دانشگاه نیز ۴۷ هزار و ۶۰۰ نفر هستند و ۲۴ خانه بهداشت عشایری در مناطق عشایرنشین زیر پوشش فعال است.
دکتر بختیاری نیا میگوید: با اقدامات انجامشده، مرگ مادر باردار از ۱۹ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۱۰ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و مرگ نوزاد نیز در سال ۱۴۰۱، ۵۸۹ مورد بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۵۱۳ مورد رسیده است، همچنین مرگ کودک یک تا ۵۹ ماهه در سال ۱۴۰۱، ۴۵۶ کودک بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۴۲۷ مرگ کاهش یافت.
رئیس مرکز بهداشت خوزسان با اشاره به مراقبت از ۵۷ هزار و ۱۸ زن باردار در سال ۱۴۰۲، ادامه داد: پوشش ارزیابی دورهای سلامت زنان و مردان میانسال ۳۰ تا ۵۹ سال و پوشش ارزیابی مامایی زنان میانسال ۳۰ تا ۵۹ سال نیز ۱۰۰ درصد بوده است.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز؛ پوشش مراقبت سالمندان توسط نیروهای غیرپزشک نیز ۶۸.۵ درصد و پوشش مراقبت سالمندان توسط پزشک ۲۱.۳۶ درصد بوده است.
وی با اشاره به انجام ۵۵۰ هزار و ۴۸۷ مورد مشاوره فرزندآوری در راستای جوانی جمعیت، گفت: مکملیاری کودکان ۲ تا ۵ ساله به میزان ۱۷۲ هزار و ۱۸۵ مگادوز ویتامین A به میزان ۸۳.۵ درصد و پوشش ۱۰۰ درصدی مکملیاری ویتامین D دانشآموزان دختر و پسر انجام شده است.
دکتر بختیارینیا افزود: پارسال ۲۵ هزار و ۷۶۰ مورد آزمایش میکروبی، ۶۶۵ هزار و ۶۷۸ مورد کلرسنجی و ۲۵ هزار و ۵۴۰ مورد کدورتسنجی برای کنترل کیفیت مطلوب آب آشامیدنی انجام شده است.
وی در تشریح سایر اقدامات انجام شده میگوید: در سال ۱۴۰۲، ۴۳ هزار و ۶۵۳ مورد بازرسی از اماکن عمومی انجام و ۴ هزار و ۲۱۲ مورد اخطار صادر و ۲ هزار و ۱۱۸ مورد پلمب انجام و بیش از ۱۶۰ تن مواد غذایی غیرقابل مصرف امحا شده است، همچنین پارسال ۳۱۸ مورد طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا شناسایی شده است.
دکتر بختیاری نیا ادامه داد: ۱۳۵ مورد ابتلا به هپاتیت B شناسایی و درمان شد و ۸۹ بیمار مبتلا به هپاتیت C نیز درمان رایگان شدند. ۹۱۳ مورد اچ آی وی، ۳۶۱ مورد ابتلا به سل، ۳۵۶ مورد ابتلا به سالک ۳۵۶، ۱۲ هزار و ۴۶۸ مورد حیوانگزیدگی و ۱۴ مورد ابتلا به مالاریا شناسایی و درمان شدند.
وی اضافه کرد: در پویش ملی سلامت شامل غربالگری دیابت و پرفشاری خون در شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم جندی شاپور اهواز یک میلیون و ۸۳۲ هزار و ۳۰۱ فرد ۱۸ سال به بالا غربالگری و در این خصوص، ۱۷ هزار و ۷۵ فرد مشکوک به دیابت و ۲۲ هزار و ۲۱۳ فرد مشکوک به فشار خون شناسایی شدند.
به گفته بختیاری نیا؛ پارسال در افراد بالای ۳۰ سال برای ۶۳۳ هزار و ۳۴۳ نفر خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی انجام شد. مراقبت از ۱۲۰ هزار و هفت بیمار دیابتی، مراقبت از ۱۷۸ هزار و ۹۰ بیمار مبتلا به فشار خون و غربالگری ۴۴۵ هزار و ۷۰۹ نفر از نظر سرطانهای سینه، دهانه رحم و کولورکتال نیز انجام شده است.
وی میگوید: همچنین ۱۱۸ هزار و ۶۳۳ نوزاد از نظر کمکاری مادرزادی تیروئید، بیماریهای متابولیک PKU و اختلال شنوایی غربالگری شدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ایجاد و راهاندازی ۲۷ واحد ارائهدهنده خدمت، افزود: ۱۶۴ طرح بهداشتی در دست اقدام است که با تکمیل این طرحها به دسترسی عادلانه خدمات اولیه سلامت کمک میشود.