• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۴۵۶۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۷
بین الملل » غرب آسیا

سالگرد زلزله ترکیه

ششم فوریه مصادف با ۱۷ بهمن سال گذشته دو زلزله به قدرت ۷/۷ و ۷/۶ ریشتر در ۱۱ استان جنوبی ترکیه و بخش‌هایی از شمال سوریه، فاجعه بارترین حادثه طبیعی جهان را از لحاظ تعداد تلفات انسانی و میزان خسارات رقم زد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از آنکارا، زلزله‌ای که دولت ترکیه در ساعت ۰۴:۱۷ به وقت محلی بامداد ششم‌فوریه (۱۷ بهمن) با سطح هشدار ۴ به اطلاع جهانیان رساند و از تمام کشور‌ها درخواست کمک کرد.

علی یرلی کایا وزیر کشور ترکیه اعلام کرد طبق آخرین داده‌های سازمان مقابله با آفات و بلایای طبیعی (آفاد) شمار تلفات این دو زلزله به ۵۳ هزار و ۵۳۷ کشته و شمار مصدومان نیز ۱۰۷ هزار و۲۱۳ نفر ثبت شده است.

بنا بر داده‌های موجود این دو زلزله در سوریه نیز (حلب، حماء، لاذقیه، ادلب و طارسوس) هشت هزار و ۴۷۶ کشته و افزون بر ۱۲۲ هزار مصدوم بهمراه داشت.

خسارت مادی این دو زلزله در دو کشور از سوی سازمان ملل حدود ۱۵۴ میلیارد دلار برآورد شده است.

کمیسیون تحقیقات زلزله مجلس ملی ترکیه خسارت اولیه این زلزله‌ها را ۱۴۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد کرده است.

به گفته کارشناسان زمین مناطق زلزله زده در امتداد گسل به طول ۴۰۰ کیلومتر بمیزان ۳ الی ۹ متر جابجا شده است.

این دو زلزله پیاپی که به فاصله ۹ ساعت صبح روز ششم فوریه (۱۷ بهمن) سال گذشته در ۱۱ استان جنوبی ترکیه (آدانا، آدی یامان، الازیق، غازی انتب، هاتای، قهرمان ماراش، کیلیس، مالاتیا، عثمانیه، شانلی اورفا و دیاربکر شامل ۱۲۴ شهرستان و ۶۹۲۹ روستا رخ داد حدود ۱۴۹ میلیارد دلار خسارت مالی برجای گذاشت و حدود ۸۵۰ هزار واحد خانه، ساختمان تجاری، کارخانه، انبار و .. تخریب و میلیون‌ها نفر بی خانمان شدند.

به گفته یرلی کایا ۶۵۰ هزار نیرو از جمله ۳۵ هزار امدادگر داخلی و ۱۱ هزار امدادگر بین المللی، ۱۴۲ هزار نیروی امنیتی بهمراه ۲۰ هزار دستگاه خودرو و ماشین آلات راهسازی، ۸۲ فروند هواپیما، ۱۴۱ فروند بالگرد، ۲۳ کشتی و ... در عملیات آواربرداری، امداد و نجات و کمکرسانی به زلزله زدگان مشارکت داشتند و بیش از دو و نیم میلیون چادر بین زلزله زدگان توزیع شده است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هفته گذشته در بازدید از مناطق زلزله زده اعلام کرد تا پایان ماه فوریه ۴۶ هزار، تا پایان ماه مارس ۷۵ هزار و تا پایان سال ۲۰۰ هزار مسکن آماده تحویل خواهد بود.

وی تاکید کرد در تمامی مراحل ساخت، قرعه کشی و تحویل حق هیچ‌کسی ضایع نخواهد شد.

به گفته محمت شیمشک وزیر اقتصاد و خزانه داری ترکیه تا کنون ۳۰ میلیارد دلار برای مناطق زلزله زده هزینه شده و قرار است در سال جاری نیز ۳۰ میلیارد دلار دیگر هزینه شود.

دولت ترکیه بخشی از هزینه‌های بازسازی مناطق زلزله زده را از کمک‌های بین المللی، بخش دیگری از آن را از طریق جمع آوری مالیات مضاعف و قسمتی از آن را هم از کمک‌های مردمی تآمین می‌کند. بطوریکه به گفته علی یرلی کایا از ۱۲۹ میلیارد لیر کمک‌های مردمی جمع آوری شده ۸۰ میلیارد صرف کمک رسانی به مناطق زلزله زده شده است.

ترکیه تاکنون بیش از ۸ میلیارد دلار برای بازسازی مناطق زلزله زده کمک‌های مالی بین المللی دریافت کرده است. به وقت محلی بامداد ششم‌فوریه (۱۷ بهمن) با سطح هشدار ۴ به اطلاع جهانیان رساند و از تمام کشور‌ها درخواست کمک کرد.

علی یرلی کایا وزیر کشور ترکیه اعلام کرد طبق آخرین داده‌های سازمان مقابله با آفات و بلایای طبیعی (آفاد) شمار تلفات این دو زلزله به ۵۳ هزار و ۵۳۷ کشته و شمار مصدومان نیز ۱۰۷ هزار و۲۱۳ نفر ثبت شده است.

بنا بر داده‌های موجود این دو زلزله در سوریه نیز (حلب، حماء، لاذقیه، ادلب و طارسوس) هشت هزار و ۴۷۶ کشته و افزون بر ۱۲۲ هزار مصدوم بهمراه داشت.

خسارت مادی این دو زلزله در دو کشور از سوی سازمان ملل حدود ۱۵۴ میلیارد دلار برآورد شده است.

کمیسیون تحقیقات زلزله مجلس ملی ترکیه خسارت اولیه این زلزله‌ها را ۱۴۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد کرده است.

به گفته کارشناسان زمین مناطق زلزله زده در امتداد گسل به طول ۴۰۰ کیلومتر بمیزان ۳ الی ۹ متر جابجا شده است.

این دو زلزله پیاپی که به فاصله ۹ ساعت صبح روز ششم فوریه (۱۷ بهمن) سال گذشته در ۱۱ استان جنوبی ترکیه آدانا، آدی یامان، الازیق، غازی انتب، هاتای، قهرمان ماراش، کیلیس، مالاتیا، عثمانیه، شانلی اورفا و دیاربکر شامل ۱۲۴ شهرستان و ۶۹۲۹ روستا رخ داد حدود ۱۴۹ میلیارد دلار خسارت مالی برجای گذاشت و حدود ۸۵۰ هزار واحد خانه، ساختمان تجاری، کارخانه، انبار و .. تخریب و میلیون‌ها نفر بی خانمان شدند.

به گفته یرلی کایا ۶۵۰ هزار نیرو از جمله ۳۵ هزار امدادگر داخلی و ۱۱ هزار امدادگر بین المللی، ۱۴۲ هزار نیروی امنیتی بهمراه ۲۰ هزار دستگاه خودرو و ماشین آلات راهسازی، ۸۲ فروند هواپیما، ۱۴۱ فروند بالگرد، ۲۳ کشتی و ...

در عملیات آواربرداری، امداد و نجات و کمک رسانی به زلزله زدگان مشارکت داشتند و بیش از دو و نیم میلیون چادر بین زلزله زدگان توزیع شده است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هفته گذشته در بازدید از مناطق زلزله زده اعلام کرد تا پایان ماه فوریه ۴۶ هزار، تا پایان ماه مارس ۷۵ هزار و تا پایان سال ۲۰۰ هزار مسکن آماده تحویل خواهد بود.

وی تآکید کرد: در تمامی مراحل ساخت، قرعه کشی و تحویل حق هیچ‌کسی ضایع نخواهد شد.

به گفته محمت شیمشک وزیر اقتصاد و خزانه داری ترکیه تا کنون ۳۰ میلیارد دلار برای مناطق زلزله زده هزینه شده و قرار است در سال جاری نیز ۳۰ میلیارد دلار دیگر هزینه شود.
دولت ترکیه بخشی از هزینه‌های بازسازی مناطق زلزله زده را از کمک‌های بین المللی، بخش دیگری از آن را از طریق جمع آوری مالیات مضاعف و قسمتی از آن را هم از کمک‌های مردمی تآمین می‌کند. بطوریکه به گفته علی یرلی کایا از ۱۲۹میلیارد لیر کمک‌های مردمی جمع آوری شده ۸۰ میلیارد صرف کمک رسانی به مناطق زلزله زده شده است.

گفتنی است ترکیه تا کنون بیش از ۸ میلیارد دلار برای بازسازی مناطق زلزله زده کمک‌های مالی بین المللی دریافت کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
بیانیه حوزه علمیه لرستان در محکومیت اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
۵ حلقه چاه در جیرفت مسدودشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه سال آینده
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۱ بهمن
یک میلیارد دلار طرح مصوب در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی
تأکید رئیس جمهور بر توسعه عدالت آموزشی و اصلاح نظام یارانه‌ای
امکان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در شعب منتخب بانکی
برگزاری مراسم بزرگداشت یوم الله ۱۲ بهمن در کرمانشاه
۱۵ بهمن ماه؛ آغاز اکران فیلم‌های جشنواره فجر در سینما‌های خوزستان
ساختمان حادثه دیده در انفجار بندرعباس، لوله کشی گاز داشته است
تعیین تکلیف قیمت محصولات ایران‌خودرو تا یک هفته آینده
  کرمان از قطب‌های فعال و پیشرو در طرح ملی نهضت مدرسه‌سازی
آغاز عملیات اجرایی طرح‌های ملی در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده
امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن کارکنان جهاد، بین وزرای راه و جهادکشاورزی
افتتاح ۱۵۰ هزار واحد مسکن حمایتی شهری و روستایی در دهه فجر
بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال طرح بازآفرینی شهری؛ آماده افتتاح در دهه فجر
ابلاغ مصوبه بازنگری طرح جامع شهر جهرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)