• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۳۸۰۲۲
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

رونق کشاورزی با توجه به خوراکی های بچه ها در مدرسه

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از خانواده‌ها و مدیران مدارس خواست با رعایت شش نکته توصیه شده درباره خوراکی‌های دانش آموزان، ضمن تامین تندرستی بچه‌ها به رونق کشاورزی و روش‌های پایدار تولید غذا کمک کنند.

** رونق کشاورزی با توجه به خوراکی های بچه ها در مدرسه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فائو اعلام کرد با توجه به هدر رفت حدود ۱۷ درصد از مواد غذایی جهان در بخش خرده فروشی و مصرف کننده ها، لازم است روش‌های صرفه جویی و مصرف بهینه مواد غذایی از کودکی به نسل‌های بعدی آموزش داده شود.

در گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد با اشاره به نقش موثر مدارس به عنوان یکی از بهترین نهاد‌ها برای تشویق مردم به کاهش ضایعات مواد غذایی، تصریح شده است که توجه به تغذیه بچه‌ها در مدرسه، علاوه بر ارتقاء تندرستی کودکان، فواید بلندمدت دیگری در ابعاد مختلف اقتصادی و اجتماعی دارد که روش‌های مصرف بهینه، کمک به کاهش گرسنگی در سراسر جهان و رونق کشاورزی و روش های پایدار تولید غذا از جمله آنهاست.

فائو در طرحی که با پشتیبانی وزارت کشاورزی آلمان اجرا می‌شود، از پدران و مادران و مدیران مدارس خواسته است که با توجه به امکانات خود و با تکیه بر خلاقیت‌های مثبت، استفاده از مواد غذایی گیاهی را گسترش داده و با تشویق بچه‌ها به مصرف انواع سبزیجات، حبوبات، میوه‌ها و آجیل به کشاورزی و روش‌های پایدار تولید غذا در نقاط مختلف جهان کمک کنند.

در تهیه این طرح جوانب مختلفی مانند سطح دسترسی خانواده‌ها یا مدارس به مواد اولیه، قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن، پیچیده نبودن روش طبخ و آماده سازی و مطلوب بودن آن لحاظ شده است.

فائو تصریح کرده است که اگرچه عمل به دستورالعمل‌های تغذیه‌ای و تهیه غذایی که در عین تضمین سلامت و تندرستی، برای بچه ها لذتبخش و خوشمزه نیز باشد، کار آسانی نیست، اما انجام آن بسیار مهم است.

شش نکته مورد تاکید فائو درباره تغذیه دانش آموزان:

خلاقیت؛ نخستین نکته مورد تاکید فائو در این طرح است و بر اساس آن، به پدران و مادران یا مسئولان تغذیه دانش آموزان توصیه شده که در تهیه خوراکی ها، چه در مواد اولیه و روش طبخ و چه در ظاهر غذا و نیز ارائه آن، خلاقیت به خرج دهند تا محصول نهایی مورد پذیرش بچه‌ها قرار گیرد.

استفاده از انواع چاشنی (مانند سبزی‌های معطر) در کنار مواد اصلی، دیگر نکته‌ای است که برای تهیه غذای دانش آموز توصیه شده است.

فائو همچنین از مادران و سایر تهیه کنندگان غذای بچه‌ها خواسته است که برای خوشمزه‌تر کردن غذا از طعم‌های متنوع و آشنا با ذائقه بچه‌ها استفاده کنند.

استفاده از مواد اولیه سالم و بومی محل، دیگر توصیه فائو برای تهیه غذای دانش آموزان است و پس از آن، تاکید شده است که خانواده‌ها تا می‌توانند از محصولاتی استفاده کنند که از طریق کشاورزی پایدار به دست می‌آید. از آنجایی فرهنگ غذایی جوامع مختلف، بسته به شرایط اقلیمی آن مناطق متنوع است، استفاده از برنج، لوبیا، عدس و ذرت در امریکای جنوبی و جنوب شرق آسیا و مصرف گوجه فرنگی، هویج، سیب زمینی، انواع کلم، سبزیجات و .. در اروپا و خاورمیانه مورد تاکید قرار می‌گیرد.

بازدید از مزرعه و باغ؛ آخرین توصیه فائو درباره تغذیه در مدرسه است و از  اولیاء دانش آموزان خواسته شده که بچه‌ها را با محل و روش‌های تولید محصول آشنا سازند و بهترین راه برای این امر، در صورت امکان ساخت باغچه یا گلخانه در مدرسه و یا حضور بچه‌ها در مزارعی است که محصولات غذایی روزانه آنها در آنجا تولید می‌شود.
به گفته برخی از محققان، اغلب بچه‌ها پس از آشنا شدن با روش کشت و تولید محصولاتی مانند گوجه فرنگی، کلم و ... و مشاهده نحوه تولید آنها در مزرعه، به خوردن آن محصولات علاقه پیدا می‌کنند.

فائو امیدوار است با گسترش این طرح در نقاط مختلف جهان، شرایطی فراهم شود که تا سال ۲۰۳۰ هر دانش آموز دستکم یک وعده غذایی روزانه و سالم در مدرسه دریافت کند وگامی به سوی ایجاد نسلی از کودکان که عادت به خوردن مواد غذایی سالم و استفاده از رژیم غذایی متنوع در عین صرفه جویی و کاهش دور ریز دارند، برداشته شود و با خرید از کشاورزان و تولیدکنندگان محلی، به رونق کشاورزی پایدار در هر منطقه کمک شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غارت منابع ایران؛ هدف همیشگی قدرت‌های استکباری
گشایش نمایشگاه دائمی بیت الاحزان در بناب مرند
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)