افزایش قدرت دریایی سپاه با الحاق موشک اندازهای جدید
در دوازدهمین الحاق شناورها و تجهیزات دفاعی به نیروی دریایی سپاه، یک ناو، هفت مدل شناور و سه مدل ماشین راکت انداز به قدرت دفاعی سپاه افزوده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، بر اساس اعلام روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شناورها شامل یک ناو گشتی رزمی شهید ابومهدی المهندس، چهار فروند شناور ذوالفقار موشک انداز مدل ۱۶ و پنج فروند شناور عاشورا پدافندی کوثر است.
پنج فروند شناور عاشورای اژدرافکن، نه فروند شناور شناسایی رزمی مرصاد، یک فروند شناور آتش خوار ساحلی، یک فروند شناور طارق موشک انداز بهینه شده و دو فروند شناور عاشورای فرماندهی از دیگر تجهیزات است.
راکت اندازها نیز شامل دو فروند ماشین راکت انداز تاکتیکی چهل لول محمول، ۲۰ فروند ماشین راکت انداز ۸ لول محمول و ۱۲ فروند خمپاره انداز تاکتیکی رگباری محمول است.
شناور گشتی رزمی شهید ابومهدی المهندس مبتنی بر نیازهای عملیاتی نیروی دریایی سپاه به دست جوانان متخصص داخلی و با همکاری شرکتهای دانش بنیان طراحی و تولید شده است.
این شناور با بهره مندی از چهار موتور دریایی، دارای قابلیت دریانوردی بردبلند با سرعت بالای ۳۸ گره دریایی، و قدرت بالا در مانور است.
قابلیت حمل و فرود و برخواست پهپاد عمودپرواز (VTOL) و امکان پرتاپ پهپاد رزمی در روز و شب از دیگر قابلیتهای این شناور است.
این شناور برای دفاع هوایی و مقابله با اهداف متخاصم، مجهز به سامانه کشف و رهگیری و پرتابگرهای دریاپایه و سامانههای خودکار و نیمه خودکار توپهای ۲۰ میلیمتر و ۳۰ میلیمتر است.
شناور شهید ابومهدی المهندس برای انهدام اهداف سطی متخاصم نیز مجهز به پرتابگر موشکهای کروز سطح به سطح ترکیبی (از ۳۵ تا ۷۵۰ کیلومتر) است.
این شناور همچنین مجهز به فضای پزشکی و تجهیزات کامل امدادی است.
نمایش اقتدار و توانمندیهای نیروی دریایی سپاه، تقویت مبانی استکبار ستیزی عدالت خواهی و مقاومت، ایجاد روحیه خودباوری و تکیه بر توانمندیهای داخلی از مهمترین اهداف این الحاق است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: از دشمنان عامل ترور در جنایت کرمان حتماً انتقام خواهیم گرفت به خانوادههای شهدا و جانبازان این حادثه تسلیت میگویم.
دریادار علیرضا تنگسیری افزود: این الحاق ادامه الحاقات یازده گانه قبلی و تکمیل تولید قدرت مورد تاکید فرماندهی معزز کل قواست.
وی گفت: شناور ابومهدی المهندس از شناورهای بسیار پیشرفته و سرعت بالا با موشکهای سطح به سطح است.
سردار تنگسیری افزود: این شناور ساخته نیروی دریایی سپاه است و از سه عرشه ساخته شده است که در مجموع ۱۲ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: این شناور میتواند دو هزار مایل دریایی و ۱۴ روز به صورت مداوم دریانوردی کند.
وی افزود: این شناور رادارگریز است و با چهار موتور پیش رونده میتواند در امواجی در فورس ۶ حضور پیدا کند و در فورس ۵ عملیات انجام دهد.
سردار تنگسیری با اشاره به اینکه سه شرکت دانش بنیان شناوری در مجموعه تولید سپاه فعالند دارند، گفت: در این الحاق برای پوشش هوایی، موشکهای کوثر روی شناورهای کلاس طارق و عاشوار نصب شده است که شناورها از راکت انداز به موشک انداز تبدیل شده اند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: موشک کوثر با بردهای مختلف قادر است در فواصل بسیار بالا بر روی شناور کوچک عاشور هواپیما و بالگردها و موشکهای کروز دشمن را هدف قرار دهد.
وی گفت: شناورهای شناسایی دیگر بخش این الحاق است که تحویل یگانهای شناسایی شد که در مجموع ۲۸ فروند شناور وارد سازمان میشود.
سردار تنگسیری با اشاره به اینکه تجهیزات دفاع از جزیره با ماشینهای راکت انداز ساخت داخلی از دیگر بخشهای الحاق است، افزود: مهمترین مؤلفه در نیروی دریایی این است که توان رزم را افزایش دهیم و توان دفاعی را روز به روز بالا ببریم.
وی با بیان اینکه ساخت شناور ابومهدی ۱۵ ماه زمان برده است، گفت: شرکت دانش بنیان سازنده این شناور قادر است در کمتر از یکسال سه فروند از شناور دیگر از این مدل بسازد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه در این مراسم گفت: نیروی دریایی سپاه در دفاع مقدس ۸۷۵ شهید تقدیم انقلاب کرد و ۹ تن از فرزندان این نیرو نیز در مبارزه مستقیم با استکبار جهانی به شهادت رسیدند.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: شهادت مظلومانه جمعی از هموطنان عزیزمان در عملیات ناجوانمردانه در کرمان را به ملت بزرگ و پرصلابت و مقاوم ایران عزیز اسلامی و رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی و خانواده عزیز شهیدان تسلیت عرض میکنم.
سردار سرلشکر حسین سلامی افزود: امروز یک روز بزرگ و تاریخی برای ملت پرافتخار ایران عزیز است، روزی که نیروی دریایی سپاه به عنوان جلودار و پیشگام قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در مقابل قدرتهای جهان به یک جهش و درخشش در توان تهاجمی و دفاعی خود دست یافته است.
بیشتر بخوانید: الحاق ۷۰ فروند شناور پیشرفته به ناوگان مرزبانی فراجا در بندرعباسوی گفت: در کلیت وضعیت، ما با یک زنجیره به هم پیوستهای از قدرتهای شیطانی عالم در یک نبرد همه جانبه درگیریم و دشمن تلاش کرده همه شئون حیات و زندگی ملت ایران را به میدان جنگ در عرصههای مختلف از جمله تحریم اقتصادی، تهاجم فرهنگی و جنگ در محیط امنیتی و اطلاعاتی و ترور و حتی عرصه سیاسی تبدیل کند.
سردار سرلشکر سلامی افزود: به لطف الهی و هدایتهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و حمایتها و آگاهیهای ملت شریف ایران و استقامت آنها در مقابل فتنه ها، همه سیاستهای دشمن با شکست مواجه شده است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما مستر دشمن را با شکست بدرقه کرده ایم شکستهایی که واقعی هستند و روی زمین آنها را میتوان به خوبی دید.
وی با اشاره به اینکه ما به ساخت قدرت مشغول هستیم، افزود: دریا یکی از صحنههای که همواره محل برخورد و مواجهه سیاسی قدرتهای جهانی بوده است.
سردار سرلشکر سلامی گفت: قدرتهای سنتی از راهبرد گسترش قدرت در دریا از دهها سال قبل اقدام کرده اند و همواره سیاست آنها این بوده است تا با سیطره مطلق بر دریاها به سلطه سیاسی دست یابند و جهان را تحت سیطره قرار دهند.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: جمهوری اسلامی ایران با درک اهمیت دریا به عنوان صحنه سرنوشت ساز نبرد به توسعه و تکمیل قدرت دریایی متفاوت از قدرتهای متعارف دریایی همت گذاشته که نقشههای جامع قدرت دریایی هم در ارتش و هم در سپاه با این فرض گسترش یافته است که ما با بزرگترین قدرتهای دریایی عالم درگیر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ما برای شکست نخوردن تلاش نمیکنیم ما برای شکست دادن دشمن تلاش میکنیم، گفت: فرض ما این است که در این نبردها شکست نخوردن کافی نیست و در شکل مطلوب و مناسب شکست دادن دشمن است.
سردار سرلشکر سلامی افزود: همه این حقیقت به یک هویت منسجم تبدیل شده است که امروز با ورود این سامانههای جدید سیمای نوینی از مدرنتر شدن قدرت دریایی سپاه را میبینیم.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اساس کار ما بر دو حقیقت استوار است یک تاثیر اصول دکترینی بر توسعه قدرت و دوم تاثیر راهبردها بر گسترش قدرت.
وی افزود: در توسعه دکترینی معتقدیم که در دریا باید صحنه جنگ را ما تعیین کنیم، زیرا هرکه در دریا موقعیت نبرد را انتخاب کند دست برتر را دارد.
سردار سرلشکر سلامی گفت: نیروی دریای ما باید قادر باشد هر نقطهای دشمن ایستاده به آن دست یابد و نبرد در دوردست را با دشمن اجرا کند.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: بخشی از قدرت دریایی ما ناشی از میل به غلبه بر ضعف دشمن است که این از شکل عملیاتی توسط مهندسان به اشکال فنی، هندسی و سامانهها تبدیل میشود.
وی گفت: اصل خوداتکایی نیروی دریایی در نبرد، اصل مهم ماست و استقلال رزمی در نیروی دریایی در هر سطحی دیده شده است.
سردار سرلشکر سلامی افزود: شناور ابومهدی المهندس همه اجزای اصلی یکی نبرد را در خود دارد که میتواند خود اتکا در میدان بجنگند و این پلکان خوداتکایی نبرد در نیروی دریایی یک منطق است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: نیروی دریایی ما در زیرسطح، سطح و فضای سه بعدی درگیر است و برای نبرد در همه نقاط قدرت میآفریند.
وی افزود: راهبرد اساسی ما آن است که تا هرجا امتداد منافع ملی داریم باید تا آنجا قدرت دفاعی داشته باشیم و از منافع خود در دریا محافظت کنیم.
سردار سرلشکر سلامی گفت: ما با قدرت بر راهبرد تحریم غلبه کردیم و به دشمن نشان دادیم ایستایی در شعاعهای نزدیک و نیمه دور آسیب زا است و باید از منطقه ما دور شود و هرچقدر قدرت پیدا میکنیم دشمن دورتر میشود.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: ما هم اراده داریم و هم قدرت و هم راهبرد و در حلقه وصل این سه مفهوم ما از منافعمان دفاع خواهیم کرد و دشمن این را در صحنههای محدودی متوجه شده و اراده ما را درک کرده است.
وی با اشاره به اینکه دشمنی یک واقعیت ذهنی برای ما نیست بلکه یک واقعیت شناخته شده است، گفت: قدرت سازی نقطه انتها ندارد و مداوم باید در معرض تکامل و رشد باشد و ما نیز در حال پیمودن آن هستیم.
سردار سرلشکر سلامی افزود: در مقابل حوادث کوچک و بسیار بزرگ ما در وسط میدان خواهیم ماند و اراده عادلانه خود را بر دشمنان ظالم خود تحمیل میکنیم.