• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۵۶۴۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۸

چطور تاب‌آوری را یاد بگیریم؟

بر خلاف تصور رایج، تاب‌آوری چیزی نیست که شما با آن متولد شده باشید و یا آن را داشته باشید یا نداشته باشید. بلکه مهارتی است که می‌توان آن را آموخت و پرورش داد.

 
چطور تاب‌آوری را یاد بگیریم؟

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، توانایی سازگاری خوب در مواجهه با شرایط سخت یک مهارت ارزشمند برای بزرگسالان جوان است. بر خلاف آنچه انتظار می‌رود، نوجوانی می‌تواند تبدیل به دوره تلخ و سخت زندگی شود. از مرگ یک دوست گرفته تا مشکل قلدری در مدرسه می‌تواند روزگار روشن نوجوانی را تیره و تار کند. این اتفاقات ممکن است برای بسیاری از نوجوانان رخ دهد، اما چه چیزی باعث می‌شود، برخی از آن‌ها بتوانند پس از این قبیل اتفاقات، روند بهبودی و بازگشت به زندگی عادی را طی کنند و برخی دیگر نمی‌توانند؟ تفاوت در میزان تاب‌آوری در این نوجوانان است.

خبر خوب این است که تاب‌آوری چیزی نیست که شما با آن متولد شده باشید که یا آن را داشته باشید یا نداشته باشید. بلکه مهارتی است که می‌توان آن را آموخت. تاب‌آوری توانایی سازگاری خوب در مواجهه با شرایط سخت است. انگار برخی افراد هنگام بروز رویداد‌های ناگوار توانایی بیشتری برای تحمل و سازگاری دارند، این‌ها افرادی هستند که تاب‌آوری بالایی دارند.

۱۰ نکته برای یادگیری انعطاف‌پذیری:

۱- با هم بودن: با دوستان خود و حتی والدین خود صحبت کنید. درک کنید که والدین شما ممکن است تجربه زندگی بیشتری نسبت به شما داشته باشند، حتی اگر به نظر می‌رسد که آن‌ها هرگز به سن شما نبوده‌اند. از بیان عقیده خود نترسید، حتی اگر والدین یا دوستان‌تان نظر مخالف داشته باشند. به جامعه خود متصل شوید، خواه به عنوان بخشی از یک گروه مذهبی، ورزشی و یا تحصیلی.

۲- به خودتان سخت نگیرید: هنگامی که اتفاق بدی در زندگی شما رخ می‌دهد، استرس‌های ناشی از آن استرس کار‌های روزمره را نیز افزایش می‌دهد که به می‌تواند به خاطر هورمون‌ها و تغییرات فیزیولوژیکی در بدن باشد. بهتر است که آماده این موارد باشید و سعی کنید حداقل برای مدت کوتاهی توقع‌تان از خود را پایین آورید و پیامد‌های اتفاق استرس‌زا را بپذیرید.

۳- یک منطقه امن برای خود ایجاد کنید: اتاق یا آپارتمان خود را به یک منطقه بدون دردسر تبدیل کنید.

سعی کنید همیشه یک محیطی برای خود داشته باشید که در آن احساس آرامش بیشتری می‌کنید. این محیط می‌تواند در اتاق، مدرسه یا باشگاه ورزشی یا کارگاه هنری شما باشد.

۴- به یک برنامه پایبند باشید: در زمان استرس شدید یک روال را برای خود ترسیم کنید و به آن پایبند باشید. ممکن است در حال انجام انواع کار‌های جدید باشید، اما روال‌هایی را که به شما آرامش می‌دهند را فراموش نکنید (از تماس تلفنی شبانه به یک دوست تا بیرون رفتن برای قدم زدن)

۵- از خودتان مراقبت کنید: از نظر جسمی، ذهنی و روحی. بی توجهی به سلامت جسمی یا روانی ممکن است در درازمدت و در بزرگسالی عواقب آزاردهنده‌ای داشته باشد. سعی کنید در زمان‌های پر فشار توجه به سلامتی خود را از یاد نبرید.

۶- تا آنجا که می‌توانید کنترل اوضاع را در دست بگیرید:

به این فکر کنید که چه چیزی در کنترل شما است و می‌توانید کاری برای آن انجام دهید و چه چیزی خارج از کنترل شماست. زمان‌های سخت باعث می‌شود که ما احساس کنیم از کنترل خارج شده‌ایم. حتی در میان تراژدی یا عدم اطمینان می‌توانید هر بار یک قدم کوچک به سمت اهداف خود حرکت کنید. شاید بعضی وقت‌ها بلند شدن از رختخواب و رفتن به مدرسه تنها کاری باشد که می‌توانید تحمل کنید، حتی انجام آن هم خیلی مفید خواهد بود.

۷- خودتان را ابراز کنید: تراژدی و چالش‌های مهم می‌توانند احساسات متضادی را به همراه داشته باشند، اما گاهی اوقات صحبت کردن با کسی در مورد آنچه احساس می‌کنید بسیار سخت است. اگر صحبت کردن کارساز نیست، برای تسخیر احساسات خود می‌توانیدکار دیگری مانند شروع یادگیری یک هنر انجام دهید.

۸- به دیگران کمک کنید: هیچ چیز مانند حل مشکلات دیگران ذهن شما را از مشکلات خود دور نمی‌کند. سعی کنید در جامعه یا مدرسه خود کار‌های داوطلبانه انجام دهید، خانه یا اتاق خود را تمیز کنید یا به یک دوست در انجام تکالیف‌اش کمک کنید.

۹- دیدگاه خود را گسترش دهید: چیزی که شما را تحت استرس شدید قرار داده است ممکن است تمام آن چیزی باشد که به آن توجه می‌کنید، اما معمولا این دوران‌های بد به پایان می‌رسند. سعی کنید چند تکنیک تمدد اعصاب را بیاموزید، خواه تجسم یک مکان آرام، فکر کردن به یک آهنگ خاص در زمان استرس یا کشیدن نفس عمیق. به چیز‌های مهمی فکر کنید که ثابت مانده‌اند، حتی در حالی که دنیای بیرون در حال تغییر است. وقتی در مورد زمان‌های بد صحبت می‌کنید، مطمئن شوید که در مورد زمان‌های خوب نیز صحبت خواهید کرد.

۱۰- سواد رسانه‌ای: سعی کنید تعداد اخبار دریافتی خود را محدود کنید، در زمان‌هایی که خودتان مضطرب هستید تماشای این اخبار فقط استرس و اضطراب را در شما بیشتر می‌کند.

شما می‌توانید تاب‌آوری را یاد بگیرید. اما فقط به این دلیل که تاب‌آوری را یاد می‌گیرید به این معنی نیست که احساس استرس یا اضطراب نخواهید کرد. ممکن است اوقاتی داشته باشید که حال‌تان خوب نیست و این طبیعی است و اشکالی ندارد. تاب‌آوری یک سفر است و هر فردی مسیر خود را در آن طی خواهد کرد. شما ممکن است از برخی از نکات بالا بهره‌مند شوید، در حالی که برخی از دوستان شما ممکن است از برخی دیگر سود ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
تقدیم تندیس یادبود شهید دریاقلی سورانی به خانواده شهید حاجی‌زاده
استمرار جوی پایدار در آبادان و خرمشهر
تربیت نسل آینده مدیران شهری در مدارس دارالمؤمنین تهران
ساماندهی رودخانه بالد در شهرستان اردل
معدوم‌سازی بیش از ۴ تُن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در شفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
استعفا در شرایط حساس
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
دستور عارف برای بررسی سانحه سرویس مدارس در پایتخت
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)