• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۹۷۷۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۸
خوزستان » علمی فرهنگی

تلاش برای افزایش سرانه آموزشی خوزستان

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان: با اجرای طرح‌های توسعه‌ای، تا سه سال آینده سرانه فضای آموزشی در خوزستان افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، محمد سعیدی پور در گفتگوی ویژه خبری با تحریریه خبر خوزستان گفت: سرانه آموزش در خوزستان ۴.۹۳ مترمربع است در حالی که سرانه متوسط کشور ۵.۲۲ مترمربع است.

تلاش برای افزایش سرانه آموزشی خوزستان

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۱ هزار کلاس درس معادل چهار هزار و ۸۵۰ فضای آموزشی در خوزستان وجود دارد که ۶۶ درصد این فضا‌ها مقاوم، ۱۵ درصد نیازمند مقاوم سازی و ۱۹ درصد در ردیف مدارس تخریبی هستند؛ البته مدارس تخریبی به معنای در حال ریزش بودن آن نیست بلکه این مدارس نیاز به توجه ویژه دارند و تنها ۶ درصد این مدارس در وضعیت هشدار دهنده است که باید با کلاس‌های ایمن جایگزین شود.

ساماندهی فضاهای آموزشی خوزستان 

سعیدی پور با بیان اینکه کار ساماندهی فضا‌ها از چند سال اخیر آغاز شده است، عنوان کرد: درخوزستان بیش از ۴۸۰ مدرسه شامال ۱۸۰۰ کلاس درس در حال است که از این تعداد ۵۷ درصد مدارس روستایی و عشایری هستند که امیدوار هستیم در برنامه توسعه هفتم در یک برنامه سه ساله بتوانیم تمام کلاس‌ها را ساماندهی کنیم.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی اعتبارات مربوط به نوسازی مدارس استان نسبت به پارسال گفت: امسال این میزان اعتبار به ۷۵۰ میلیارد تومان رسید.

وی افزود: یکی از اهداف دولت سیزدهم و سازمان نوسازی مدارس خوزستان، توجه به مناطق محروم و فراموش شده است، در نقاط کور خوزستان مدارسی با پیشرفت ۱۰ تا ۱۵ درصد وجود دارد، اما اراده‌ای برای تکمیل این پروژه‌ها نبوده است.

توجه به نوسازی مدارس مناطق محروم خوزستان

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان یکی از دغدغه‌های سازمان را توجه به مناطق محروم و کم برخوردار با سرانه‌های زیر چهار مترمربع اعلام و عنوان کرد: توجه به سرانه‌ای زیر چهار مترمربع و اخذ مجوز‌های پروژه‌های جدید در این مناطق جز اقداماتی است که در سال‌جاری برای مناطق با سرانه زیر چهار مترمربع برنامه‌ریزی شده از جمله این مناطق می‌توان به شهرستان‌های شوش، کارون و اهواز اشاره کرد.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان با بیان اینکه یکی از موضوعات اصلی سازمان در سطح استان حذف مدارس سنگی است، تصریح کرد: در خوزستان یک هزار و ۲۴۰ کلاس درس سنگی وجود دارد که قالب آن‌ها در مناطق زاگرس نشین مسجدسلیمان، باغملک، ایذه، بخشی از الوار گرمسیری و سردشت دزفول است.

ضرورت حذف مدارس سنگی

کار حذف مدارس سنگی حدوداً از نیمه دوم سال ۹۹ آغاز شده که در خوزستان یکهزار و ۲۴۰ کلاس سنگی وجود دارد که از این تعداد ۶۰۰ کلاس درس ایمن ساماندهی و برنامه‌ریزی شده تا در یک برنامه سه ساله مابقی این کلاس‌ها نیز با کلاس‌های ایمن جایگزین شوند.

سعیدی پور ادامه داد: برای حذف مدارس سنگی از ظرفیت سازمان برنامه بودجه کشور، اعتبارات ملی، ظرفیت خیرین و استان استفاده می‌کنیم، زیرا این یک کار ملی است و محدود به استان نیست.

استفاده از ظرفیت خیرین مدرسه ساز در خوزستان

سعیدی پور، یکی از فراز‌های بسیار مهم در نوسازی مدارس را موضوع خیرین خواند و بیان کرد: خیرین یک نقش اثرگذار و ماندگار در سازمان نوسازی ایفا می‌کنند. مدل جدیدی در این سازمان در سطح کشور در حال طراحی است که در قالب مشارکت مردمی است و ما موفق شده‌ایم از سال ۱۴۰۱ تاکنون معادل ۵۰۰ میلیارد تومان جذب خیرین داشته باشیم.

وی در خصوص تجهیزات مدارس خوزستان بیان کرد: در سفر دور دوم رئیس جمهور به خوزستان با عنایت ویژه‌ای که ایشان به مسئله آموزش داشتند، حدود ۵۵۰ میلیارد تومان مصوبه آموزشی در نظر گرفته شد در حالی که در سفر اول ایشان هیچ اعتباری نداشتیم و یک هزار میلیارد تومان آن از محل مولد سازی است.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان با بیان اینکه مولدسازی یکی از درگاه‌های اعتباری سازمان است، اظهار کرد: فروش املاک مازاد در آموزش پرورش نیازمند یک عزم جدی است.

فروش املاک مازاد آموزش و پرورش

وی گفت: هدف گذاری کرده‌ایم تا پایان سال ۱۴۰۲ بتوانیم ۹۰ ملک را شناسایی و به فروش برسانیم که براساس برآورد اولیه پیش بینی مبلغ آن معادل ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

سعیدی پور اضافه کرد: این مبلغ، سود فروش تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیران است و عمده مبلغ صرف این پروژه‌ها خواهد شد، زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی خیرین تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آن‌ها است.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان گفت: سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۲ توجه ویژه‌ای به مسئله آموزش داشته و اعتبارات خوبی را با رقمی معادل ۱۷۰ میلیارد تومان پایان اسفند ماه برای نوسازی مدارس ابلاغ کرد که سبب شده تا یک تحول آموزشی در بحث تجهیزاتی ایجاد شود.

سعیدی پور، چالش اصلی سازمان را تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیرین اعلام و اظهار کرد: پروژه‌ها با پیشرفت بالای ۷۰ درصد جز اولویت‌های سازمان نوسازی مدارس است، زیرا ۸۰ درصد از کلاس‌ها خیرین هستند، اما به دلیل کمبود اعتبارات، بخشی از چالش‌ها در نظام توزیع بود و اعتبارات متوازن توزیع نمی‌شد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
باشگاه ملی قاف، میزبان دو نوجوان از چهارمحال و بختیاری
تجلیل از برگزیدگان ستاد اقامه نماز در سمنان
سیصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران
هفته 14 لیگ برتر فوتبال ایران؛ عبور تراکتور از سد پیکان در تبریز
نخستین دوره کارآموزی قضائی جذب ویژه روحانیت
نمایشگاه کتاب؛ سرسبد اتفاقات فرهنگی استان است
نهایی شدن مدل اجرایی تثبیت ریزگرد‌ها در منطقه سیستان
شیلات ایران؛ از خودکفایی تا ارزآوری جهانی
ستکا؛ سامانه‌ای برای شفافیت و رصد کامل تولید و توزیع کالا‌های اساسی
حیات فاطمی نقشه راه زندگی تمدن‌ساز اسلامی است
رونمایی از ۳۰۰ اثرجدید پژوهشی در قم
آغاز جابجایی ریل راه آهن از تپه هفت هزار ساله دامغان
رونمایی از تجهیزات فرایندی بومی یک شرکت دانش‌بنیان در ایران‌ساخت
کشف هشت تن هیزم جنگلی در اردبیل
رویداد ملی استارتاپی گردشگری خلاق
اعلام امادگی استاندار کرمان برای حمایت از توسعه ورزش ووشو
برگزاری رویداد شب علم در زابل
سارق ۱۵ میلیارد طلای مسروقه در زرقان دستگیر شد
جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و اعتقادات آخرالزمانی است
ثبت چهارمین برد شهرداری ارومیه در ورامین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)