تصویب قانون جامع پرستاری با هدف حمایت از مردم
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست تخصصی بررسی پیش نویس قانون جامع پرستاری ایران، هدف اصلی قانون جامع پرستاری را حمایت از مردم اعلام کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، نشست تخصصی بررسی پیش نویس قانون جامع پرستاری ایران در محل بیمارستان قلب شهید رجایی با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت، مشاور پرستاری سازمان بهداشت جهانی، استادان و صاحبنظران حوزه پرستاری برگزار شد.
عباس عبادی در این نشست با بیان اینکه هدف اصلی قانون جامع پرستاری حمایت از مردم است، افزود: با تدوین این قانون حدود اختیارات هر پرستار مشخص میشود، همچنین استانداردهای آموزشی، بالینی و سایر استانداردهای مربوط به حرفه پرستاری را با هدف حمایت از مردم تدوین کنیم.
وی افزود: قانون جامع پرستاری کمک خواهد کرد تا مردم خدمات باکیفیت، ارزان و در دسترسی را دریافت کنند، همچنین بخشی از قانون معین خواهد کرد که اگر سوء رفتار یا تخلفی از طریق اهالی این حرفه یا حرف مشابه اتفاق بیفتد، چگونه رسیدگی شود.
عبادی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی، مهمترین قانون ما در دو دهه گذشته، قانون تشکیل سازمان نظام پرستاری بوده است، ادامه داد: این قانون در ابتدای دهه ۸۰ توسط مجلس شورای اسلامی تدوین شد که در اساسنامه این سازمان و در اکثریت بندهای این اساسنامه به حمایت از مردم اشاره شده است.
وی به اقدامات انجام شده در راستای این قانون اشاره کرد و گفت: در این زمینه تحقیقاتی توسط استادان و همکاران صورت گرفته که دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر بوده و یکی از رسالههای دکتری این دانشگاه مربوط به قانون پرستاری بوده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: همچنین رساله دیگری در حوزه دیپلماسی پرستاری بوده است که دانشجویان و اساتید حوزه پرستاری حضور دارند که از نظرات آنها به صورت ویژه استفاده خواهد شد. در کل مجموعه تحقیقات، این ایده را ایجاد کرد که به سمت تدوین قانون برویم.
عبادی به مراسم روز پرستار پارسال که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اشاره کرد و گفت: در آن مراسم به نقش پرستار به عنوان وکیل مدافع مردم اشاره کردم. برای صیانت از حقوق مردم به قانون نیاز داریم که خوشبختانه مورد تأیید رئیس مجلس قرار گرفت.
وی اضافه کرد: اکنون در مرحلهای هستیم که مقداری داده جمع آوری کرده ایم و پیش نویس اولیه در شرف تدوین است و ضرورت دارد تا زوایای پنهان نگارش این قانون، توسط اساتید و صاحب نظران به ما گوشزد شود تا بتوانیم با دقت بیشتری به وظایف خود عمل کنیم. امیدواریم در برنامه هفتم، پیشنهادی که از طرف وزارت بهداشت ارسال شده است، تصویب شود.
گفتنی است؛ در این نشست، استادان و صاحبنظران نیز پیشنهادهای خود را برای تدوین این قانون بیان کردند.