• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۴۰۲۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

چشم انداز فناوری نانو کشور تا سال ۱۴۱۲

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تاکید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که در پنج سال آینده محصولات نانو باید در تولید ناخالص داخلی نقش چشمگیری پیدا کنند؛ بدین منظور در این سند شاخص‌هایی در نظر گرفته شده که تا سال ۱۴۱۲ باید محقق شوند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سعیدرضا عاملی در حاشیه جلسه ۸۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست دکتر سیدابراهیم رئیسی در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: هفته کتاب را به مردم فرهیخته ایران به خصوص فعالان حوزه نشر و کتابخوانی و کتابداران کشور تبریک عرض می‌کنم. براساس آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته ۱۱۲ هزار عنوان کتاب چاپ شده است و ۵ هزار ناشر فعال در کشور وجود دارد، به لحاظ داشتن کتابخانه عمومی نیز در جهان اسلام اول و در آسیا چهارم هستیم؛ که نشان از ظرفیت بالای توسعه فرهنگ کتابخوانی در کشور است.

وی درباره اولین دستور جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: در این جلسه سند ملی توسعه علوم و فناوری نانو به تصویب رسید. در سال ۱۳۸۵ ستاد فناوری نانو با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد که طی این ۱۶ سال افزایش چشمگیر پیشرفت در حوزه نانو را شاهد هستیم.

دکتر عاملی افزود: حفظ جایگاه علمی و ارتقای اقتدار کشور در علم و فناوری نانو، ارتقای نوآوری بر پایه فناوری‌های بدیع با اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی بالا، ارتقاء صنایع موجود با بهره‌گیری از فناوری نانو، صادرات پایدار و ارتقای نشان ساخت ایران محصولات نانو در بازار‌های منطقه‌ای و جهانی و همچنین ارتقای اثرگذاری فناوری نانو در بهبود کیفیت زندگی و اثرگذاری اجتماعی از اهداف کلان این سند است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی دستاورد‌ها در حوزه نانو فناوری، بیان کرد: در حوزه تولید مقالات علمی از رتبه ۵۷ در سال ۲۰۰۱ به رتبه چهارم جهان رسیده‌ایم و پنج سال است که این موقعیت را حفظ کرده‌ایم. در سال گذشته ۳۳۱ ثبت اختراع بین‌المللی داشتیم که ۲۷ درصد سهم ثبت اختراعات جهانی توسط دانشمندان ایرانی است. رتبه پنجم در استاندارد‌های بین‌المللی در حوزه نانو داریم، همچنین رشد محصولات نانو از ۱۱ محصول در سال ۱۳۸۷ به یک هزار و ۲۶۶ محصول در سال ۱۴۰۰ رسیده است؛ در حوزه بازار و فروش محصول نیز ۲۲۸۰ میلیارد تومان به حوزه نانو اختصاص دارد.

دکتر عاملی با اشاره به اینکه در سند ملی توسعه علوم و فناوری نانو اولویت‌های پنج‌گانه انرژی، آب و محیط زیست، کشاورزی، سلامت و ساخت‌وساز تعیین شده است، گفت: تاکید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که در ۵ سال آینده محصولات نانو باید در تولید ناخالص داخلی نقش چشمگیری پیدا کند؛ بدین منظور در این سند شاخص‌هایی در نظر گرفته شده که تا سال ۱۴۱۲ باید محقق شود.

وی ادامه داد: جایگاه جهانی ایران در توسعه علم نانو (تعداد مقالات نانو) رتبه ۴ جهان است و تا سال ۱۴۱۲ باید همین رتبه حفظ شود. سهم مقالات نانو در مجلات باکیفیت (Q ۱) از کل مقالات نانوی کشور هم اکنون ۳۴ درصد است که در سال ۱۴۰۴ باید به ۵۰ درصد، در سال ۱۴۰۸ به ۵۵ درصد و در سال ۱۴۱۲ به ۶۰ درصد برسد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: تعداد اختراعات استفاده‌شده یا فروخته‌شده کشور و ثبت‌شده در پایگاه‌های معتبر ثبت پتنت بین‌المللی هم اکنون ۵۴ پتنت است که در سال ۱۴۰۵ به ۲۰۰ پتنت، در سال ۱۴۰۸ به ۴۰۰ پتنت و در سال ۱۴۱۲ به ۷۰۰ پتنت باید برسد. تعداد محصولات تجاری دارای نوآوری جهانی (تجمعی) هم اکنون چهار محصول است، در سال ۱۴۰۴ باید به ۴۰ محصول، در سال ۱۴۰۸ به ۲۵ محصول و در سال ۱۴۱۲ به ۴۵ محصول برسد.

دکتر عاملی ادامه داد: نسبت حجم فروش محصولات نانو ساخت ایران به تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری در سال ۱۳۹۹ به میزان ۰.۲۳ درصد بود، باید در سال ۱۴۰۴ به ۰.۵ درصد و در سال ۱۴۰۸ به ۱.۵ درصد و در سال ۱۴۱۲ به ۲.۵ درصد برسد. سهم صادرات از حجم بازار فناوری نانو تا سال ۱۳۹۹ به میزان ۷.۳ درصد بود، در سال ۱۴۰۴ باید به ۱۵ درصد و در سال ۱۴۰۸ به ۲۰ درصد و در سال ۱۴۱۲ به ۲۵ درصد برسد.

دکتر عاملی تاکید کرد: در مجموع رتبه چهارم ایران در انتشار مقالات بین‌المللی، رتبه پنجم در ثبت استاندارد‌های نانو، سهم ۲۵ درصد از ثبت اختراع نانو، همراه با کسب و کار بیش از ۲۰هزار میلیارد تومانی، نشان از تکمیل زنجیره علم، پژوهش، نوآوری و کسب‌وکار در حوزه نانو است.

وی درباره دستور بعدی جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه داد: دستور دیگر شورا انتخاب اعضای هیأت امنای جهاد دانشگاهی بود که سه نفر از اعضای حقیقی به پیشنهاد جهاد دانشگاهی مورد تایید قرار گرفتند، لذا دکتر حمیدرضا طیبی، دکتر عبدالحسین شاهوردی و دکتر کیوان مجیدزاده به ترکیب هیأت امنا اضافه شدند؛ همچنین معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، عضو حقوقی اعضای هیئت امنای جهاد دانشگاهی شد.

بنابر اعلام مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ استاد دانشگاه تهران افزود: دو نفر از اعضای فرهنگستان علوم پزشکی برای عضویت در هیئت امنای فرهنگستان‌ها توسط ریاست فرهنگستان علوم پزشکی پیشنهاد شدند و در این زمینه دکتر محمدعلی محقق و دکتر سید حسن امامی رضوی مورد تایید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
حفظ جایگاه علمی و ارتقای اقتدار کشور در علم و فناوری نانو، ارتقای نوآوری بر پایه فناوری‌های بدیع با اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی بالا، ارتقاء صنایع موجود با بهره‌گیری از فناوری نانو، صادرات پایدار و ارتقای نشان ساخت ایران محصولات نانو در بازار‌های منطقه‌ای و جهانی و همچنین ارتقای اثرگذاری فناوری نانو در بهبود کیفیت زندگی و اثرگذاری اجتماعی از اهداف کلان این سند است.
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
بررسی مسائل حوزه مسکن لرستان در نشست تصويری شورای عالی مسکن
رامسر میزبان همایش ملی نخبگان شاهد و ایثارگر کشور
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
قبوض گاز بر اساس الگوی مصرف پنج‌ساله محاسبه می‌شود
افتتاح زمین چمن مصنوعی دبستان بانو سَرِه در آران و بیدگل
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ آبان در یک نگاه
قطع گاز در رودسر و املش
رئیس انجمن قهوه ایران خواستار توجه بیشتر به این صنعت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)