پخش زنده
امروز: -
برای بهره مندی از تغذیهای صحیح، باید همه روزه از تمامی گروههای غذایی به تعادل و تناسب استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نقش غذای ایمن و مغذی در تضمین سلامت، گفت: توصیه میشود مصـرف انـواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آبمیوه صنعتی، سسهای آمـاده، کیـک، بیسکوییت و شیرینی به حداقل برسد و به جای غذاهایی که در کارخانجات صنایع غذایی تهیه میشوند و حاوی مقادیر زیادی نمک، شکر یا روغن و بعضاً نگهدارندههای شیمیایی هستند، از غذاهای خانگی و طبیعی استفاده شود.
زهرا باقری افزود : تغذیه و غذای سالم، عامل اساسی در تضمین سلامت جسم و روان انسانها است بنابراین برای بهره مندی از تغذیهای صحیح، باید همه روزه از تمامی گروههای غذایی شامل نان و غلات، گوشت ها، لبنیات، میوه ها، سبزی ها، قندها و چربیها به تعادل و تناسب استفاده کرد.
وی گفت: در صورتی که نان مصرفی از آرد سبوسدار تهیه شده باشد و فرآیند تخمیر که سبب بهبود کیفیت تغذیهای آرد میشود نیز در آن رخ داده باشد بهترین نوع نان محسوب خواهد شد؛ در میان نانهای سنتی، سنگک دارای این ویژگیها است.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: حبوبات نیز نقش مهمی در تامین بسیاری از نیازهای تغذیهای انسان از جمله پروتئین، فیبرهای غذایی و بسیاری از املاح مورد نیاز بدن از جمله آهن و روی دارند و مصرف مرتب آنها همواره توصیه میشود.
وی افزود: مغزها و دانهها نیز مانند بادام، فندق، گردو و پسته منابع غنی از پروتئین، چربیهای ضروری و بسیاری از املاح و ویتامینها هستند و مصرف مرتب آنها از نوع کم نمک و به مقدار کم میتواند نقش موثری در سلامت انسان داشته باشد.
باقری بیان کرد: گوشت مصرفی باید کاملاً لخم و چربی آن گرفته شده باشد و مرغ نیز بهتر است بدون پوست طبخ و مصرف شود.
وی با بیان اینکه توصیه میشود دست کم دو بار در هفته ماهی مصرف شود، عنوان کرد: ماهی نیز ترجیحا تنوری و یا کبابی طبخ و از مصرف پوست آن اجتناب شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: لبنیات مصرفی که عمدتاً شیر، ماست و پنیر هستند نیز باید کم چرب باشند. برای تامین نیاز بسیاری از مواد مغذی، مصرف روزانه دو تا سه واحد لبنیات در بیشتر گروههای سنی ضروری است و هر واحد شامل یک لیوان شیر یا ماست کم چرب و یا به اندازه یک قوطی کبریت پنیر است.
وی افزود: کشک نیز در گروه لبنیات قرار دارد و در انواع غذاهای سنتی مانند انواع آشها و کشک و بادمجان استفاده میشود؛ کشک منبع غنی از پروتئین و کلسیم است.
باقری با بیان اینکه بهتر است میوهها و سبزیها تازه و خام مصرف شوند، گفت: در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد، میتوان از میوهها و سبزیهای خشک شده یا پخته شده نیز استفاده کرد. باید کودکان و نوجوانان را نیز به مصرف سبزیهای تازه مانند سبزی خوردن و سالاد همراه با غذا تشویق کرد.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: روغن مصرفی در طبخ غذا باید از نوع گیاهی مایع باشد. برای سرخ کردن مواد غذایی نیز باید صرفاً از روغنهای گیاهی مخصوص سرخ کردن استفاده کرد.
وی عنوان کرد: بهتر است غذاها به شکل آبپز یا بخارپز و یا کبابی طبخ و مصرف شوند. غذاهای سرخ شده برای سلامت انسان مضر هستند و در صورت نیاز باید غذاها را با مقدار کمی روغن مخصوص سرخ کردنی تفت داد.
باقری با بیان اینکه بهتر است غذای روزانه باید در حجم کم و دفعات زیاد صرف شود، گفت: توصیه میشود ساعات صرف غذای روزانه، ثابت و بدون تغییر باشند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر محدودیت مصرف نمک، قند، شکر و غذاهای حاوی این مواد بیان کرد: توصیه میشود سر سفره از نمک استفاده نشود. هنگام طبخ نیز صرفاً مقدار اندکی نمک (نمک یددار تصفیه شده) مورد استفاده قرار گیرد.
بیشتر بخوانید :معرفی فواید مصرف ویتامین E
وی افزود: توصیه میشود مصـرف انـواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آبمیوه صنعتی، سسهای آمـاده، کیـک، بیسکوییت و شیرینی به حداقل برسد و به جای غذاهایی که در کارخانجات صنایع غذایی تهیه میشوند و حاوی مقادیر زیادی نمک، شکر یا روغن و بعضاً نگهدارندههای شیمیایی هستند، از غذاهای خانگی و طبیعی استفاده شود.