• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۵۳۸۵
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۰
سیاسی » سیاست خارجی
گفتگوی ویژه؛

هدف از حوادث اخیر مخدوش کردن روابط ایران و افغانستان است

کارشناس مسائل افغانستان با اشاره به اشتراکات فرهنگی بین ایران و افغانستان و حوادث اخیر گفت: هدف از این حوادث، مخدوش کردن روابط دو کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید حسام رضوی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه حتی در غیر فارسی زبانان افغانستان هم روابط فرهنگی با ایران وجود دارد، افزود: مردم افغانستان مسلمان، متعهد و مقاوم و دیندار هستند که این موضوع یکی از اشتراکات گسترده بین ایران و افغانستان محسوب می شود.
او اضافه کرد: رفت و آمد مداوم افغانستانی ها به ایران و برعکس موجب شده است که این اشتراک بیشتر شود.
آقای رضوی افزود: بیش از چند صد ایرانی در این هشت ماه وارد افغانستان شدند و برگشتند، از هر کدام سوال شود در هیچ یک از ولایت افغانستان، احساس غربت نکردند.
کارشناس مسائل افغانستان گفت: زمانی که وارد ولایت هرات می شوید از جهت نوع پوشش، صحبت کردن، اجناس ایرانی و زبان فارسی احساس می کنید که در یکی از استان های شرقی ایران حضور دارید.
آقای رضوی افزود: 40 تا 45 درصد مردم افغانستان پشتو زبان هستند اما 95 تا 96 درصد فارسی صحبت می کنند و آن را می فهمند.
کارشناس مسائل افغانستان گفت: رفت و آمد گسترده بین افغاستانی ها و ایرانی ها موجب شده است نوعی ایرانیزه شدن در افغانستان و نوعی افغانیزه شدن در ایران را به شکل ملموس احساس کنید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 چشم طمع امریکائیها به معادن افغانستان
دبیر کل حزب رفاه افغانستان گفت:آمریکایی ها عامل تمام مصیبت ها هستند، آنها می خواهند معادن بکر و دست نخورده لتیوم، اورانیوم و چاه های نفت و گاز افغانستان را به طریق مختلف به دست بیاورند.
آقای محمد حسن جعفری در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: علت این جنگ نرم این است که می خواهند بین فرهنگ، دین، تاریخ و از همه مهم تر حوزه تمدنی بین ایران و افغانستان فاصله ایجاد کنند.
وی افزود: ملت ایران و افغانستان باید بدانند این دسیسه هایی که به وجود آمده کار امروز نیست، اینها برنامه ریزی شده در سازمان سیا، موصاد، و سازمان های دیگر است که افغانستان را میدان تاخت و تاز جنگ های نیابتی خود کرده اند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دشمن در پی تبدیل اشتراکات به اختلافات بین ایران و افغانستان است
     
کارشناس مسائل فرهنگی افغانستان با اشاره به فتنه گری های اخیر دشمن مشترک ایران و افغانستان گفت: دشمن در پی ایجاد اختلاف بین دو ملت است.

 آقای محرم علی خلیلی در ارتباط تصویری با گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه یک سیما با اشاره به اشتراکات فراوان ایران و افغانستان در حوزه های مختلف افزود: شعرای ایرانی و افغانستانی داریم که هم در جامعه ما و هم در ایران تاثیرگذار و محبوب هستند.
او با بیان اینکه مسئله مذهب یکی از مشترکات غیر قابل انکار ایران و افغانستان است، اضافه کرد: تقریبا 25 درصد مردم افغانستان شیعه هستند و 75 درصد هم که اهل سنت هستند مذهب حنفی هستند که اشتراکات فراوانی با مذهب شیعه دارد.
خلیلی با اشاره به اینکه کمترین اختلافات را در این زمینه می توان پیدا کرد، ادامه داد: تاریخ بسیار دراز مدت ایران و افغانستان گویای این اشتراکات فراوان است.
این کارشناس افغانستانی در پاسخ به این پرسش که برای تقویت این اشتراکات فرهنگی، ادبی، دینی و مذهبی چه کاری باید انجام دهیم؟ گفت: اخیرا در زمینه اشتراکات فرهنگی کارهایی مثبتی انجام شده اما به نقطه مطلوب نرسیده است و باید اقدامات بیشتری را در این باره انجام دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای خلیلی افزود: ایران و افغانستان اهداف و برنامه ها و دشمن مشترکی دارند که بایدبر روی این مسئله فکر شود.
این کارشناس مسائل فرهنگی افغانستان ادامه داد: دشمن تمام تلاش خود را می کند که زمینه های اختلاف را پیدا و از آنجا رخنه و این مشترکات را به اختلافات تبدیل کند اما هوشیاری دو ملت تاکنون این اجازه را به آنها نداده است.
او با اشاره به افراط گرایی های مذهبی و سواستفاده دشمن از آن افزود: تکفیری ها در خاورمیانه به ویژه در افغانستان و ایران در پی سوء استفاده و برهم زدن دوستی دو ملت هستند که ان شاءالله مردم ما این فرصت را به نیروهای تکفیری نمی دهند.

 
 تهدید دشمن درمسئله افغانستان به فرصت تبدیل شده است
 

کارشناس مسائل افغانستان گفت: تهدیدی که دشمن ایجاد کرد تبدیل به یک فرصت شد و جریان وحدت بین ایران و افغانستان پررنگ تر شده است.
آقای سید حسام رضوی در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره دشمن مشترک بین ایران و افغانستان گفت: دشمن همیشه به دنبال این بود که یک کشور با دولت فرو مانده در افغانستان مستقر باشد که بتواند منافع خود را در آنجا دنبال کند.
وی افزود: در 20 سال گذشته آمریکا افغانستان را اشغال کرد و پیمان امنیتی کابل و واشتنگتن امضا شد این پیمان پیمان فرهنگی بود نه پیمان امنیتی، در آن پیمان آمریکایی ها مصر بودند که موج ها و آنتن های رادیویی را در اختیار داشته باشند.
آقای سید حسام رضوی گفت: آمریکایی ها در زمان حضور در افغانستان بیش از 270 تا 280 شبکه تلویزیونی راه اندازی کردند این یک جنگ فرهنگی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی خاطر نشان کرد: آمریکایی ها افغانستان را درگیر جنگ فرهنگی کردند که منافع سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود را تامین کنند.
او تصریح کرد: در فتنه ای که اخیراً اتفاق افتاد باز هم این ردپا را مشاهده می کنیم، اشغال افغانستان به پایان رسید، حکومت جدیدی بر سر کار آمد و هنوز شکل نگرفته است و فضا برای فتنه جدید مهیا می باشد.
کارشناس مسائل افغانستان گفت: فتنه ای بین دو ملت از هشت ماه گذشته شروع شد، یعنی اگر یک دولت قوی و قدرتمندی مثل ایران وجود دارد که خود گرداننده سیاست خارجی در منطقه و هوشیار نسبت به اتفاقات است، دشمن می گوید دولت را نمی شود وارد بازی کرد اما ملت را می خواهد بازی دهد.
وی افزود: در 40 سال گذشته مشخص شد که ملت ها هیچ وقت به خودی خود در مقابل همدیگر قرار نمی گیرند بنابراین دشمن به کلیپ های ساختگی روی آورده است.
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا حوداث اخیر باعث چالش در اشتراکات دو کشور می شود؟ گفت: تهدیدی که دشمن ایجاد کرد تبدیل به فرصت شد، امروز جریان وحدت بین ایران و افغانستان پررنگ تر شده است.
وی افزود: در همه نقاط ایران برای شهید اصلانی و دارایی مهاجرین افغانستانی مراسم سوگواری برگزار و این اتفاقات را محکوم کردند، که باعث وحدت و همدلی بیشتر شد.
او گفت: با توجه به شرایط جدید افغانستان، فرصتی برای حضور ایرانی ها در افغانستان فراهم شد و باید این حضور را مغتنم بشماریم.

دولت ها و شهروندان ایران و افغانستان بهانه به دست دشمن ندهند
     
رئیس حزب عدالت و توسعه افغانستان گفت: دولت ها و شهروندان ایران و افغانستان باید هوشیارانه عمل و کاستی ها و ضعف ها را برطرف کنند تا دست آویزی برای دشمنان اتحاد و همبستگی دو ملت نشود.

سیدجواد حسینی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: رابطه افغانستان با ایران، تاریخی، تمدنی و بسیار محکم است اما در برخی موارد ممکن است این رابطه ها مورد تهدید قرار بگیرد و نگرانی ایجاد شود.
او تاکید کرد: دو ملت بزرگ می خواهند با هم وحدت و همبستگی داشته باشد و در کنار یکدیگر زندگی پر از محبت و دوستی داشته باشند.
آقای حسینی با اشاره به مشکلاتی که ممکن است در روابط دو ملت افغانستان و ایران به وجود بیاید، ادامه داد: برخی افراد می خواهند با استفاده از عوامل متعدد میان این دو ملت فتنه ایجاد کنند و فاصله بیاندازند و از هر چیزی سوء استفاده کنند.
رئیس حزب عدالت و توسعه افغانستان گفت: این ها دشمنان اتحاد و همبستگی ملت های افغانستان و ایران هستند که باید هم دولت ها و هم شهروندان دو کشور هوشیارانه عمل کنند و این فرصت را به آنها ندهند که میان این دو ملت فاصله ایجاد کنند.
وی افزود: ممکن است برخی نارسایی و کاستی ها در میان مهاجرین ما در جمهوری اسلامی ایران باشد و بعضی از برخوردها در داخل افغانستان متوجه شهروندان ایرانی باشد که باید با این موارد برخورد منطقی صورت گیرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
جلال؛ از نقد غربزدگی تا ادبیات و تعهد اجتماعی
اراده‌ای که از دانشگاه به مدار فضا رسید
توقیف کامیونت حامل پروفیل‌های مسروقه
ارائه بنزین ۳ نرخی از نیمه دوم آذر در همدان
پخش زنده لیگ برتر انگلیس و دیدار هرتابرلین–کایزرسلاترن از شبکه ورزش
تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان ازدواج در خوزستان
برگزاری مانور تجهیزات راهداری در آزادراه تهران کرج
گازگرفتگی ۱۷ کارگر فریمانی در سردخانه
افزایش ۱۰ درصدی تولید نفت‌گاز یورو ۴ و ۵ در کشور
آغاز بلیط فروشی بازی تیم‌های تراکتور و استقلال خوزستان
تاکید بر اهمیت حضور ایران در نهاد بین‌المللی سایتیس
توسعه خدمات فروشگاه‌های چارسوق با ورود اصناف جدید
آذربایجان‌شرقی نیازمند تدوین نقشه مهارت شغلی است
دستگیری سارق طلاجات در آستانه اشرفیه در کمتر از یک روز
رونق تولیدات صنایع ریلی دانش بنیان در زنجان
برگزاری همایش توانمندسازی مساجد و محله‌های اسلامی در شهر داران
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
حضور پررنگ شرکت‌های دارویی ایران در کابل
برداشت پنبه از مزارع ارزوئیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)