پخش زنده
امروز: -
واکسنهای آنفولانزای ایرانی با وجود کیفیت بالا امسال به مرحله استفاده نرسید و در انبارها دپو شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ واکسنهای آنفولانزای ایرانی با توان تولید متخصصان ایرانی ساخته شده و با نوع مشابه خارجی به لحاظ کیفیت قابل رقابت است؛ اما این واکسنها قابل استفاده نیست و حالا چند هفته از انبار شدن آنها میگذرد.
جمعه گذشته ماجرای انبار شدن واکسنهای آنفولانزای ایرانی را در قالب گزارشی پخش کردیم؛ واکسنهایی که با وجود کیفیت بالا و تاییدیه سازمان غذا و دارو در انبارها ماند و غیر قابل مصرف شد.
پخش این گزارش؛ واکنش دکتر حیدری معاون وزیر بهداشت را به دنبال داشت؛ او با مطرح کردن زمان طلایی برای استفاده از این واکسنها اعلام کرد که تولید کننده نتوانست به موقع این واکسنها را به دست مصرف کننده برساند، برای همین امکان استفاده از آنها وجود نداشت.
از دست رفتن زمان مصرف و نداشتن مجوز برای زنان باردار دلایل مطرح شده برای غیر قابل مصرف بودن واکسنهای آنفولانزای ایرانی بودند.
اما دکتر امیر حسین عبدالغفاری تولید کننده اولین واکسن آنفولانزای ایرانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ با ارائه مستندات درباره زمان مصرف واکسن؛ گفت: طبق نامه نگاریهای صورت گرفته به سفارش وزارت بهداشت آبان امسال ۴۰۰ هزار دز از این واکسن سفارش داده شده است و ما هم طبق سفارش آنها را در زمان مقرر آماده کردیم.
دکتر مصطفی قانعی محقق بالینی طرح نیز درباره ابهامهای مطرح شده درباره اثربخشی این واکسن گفت: در هیچ کجای دنیا روی زنان باردار مطالعه نمیکنند و در این باره فقط ۲ راه وجود دارد و آن این است که یا روی مدلهای حیوانی آزمایش انجام میشود یا روی زنانی که قبل از بارداری واکسن زده اند مطالعه میکنند.
با وجود همه توضیحها باز دکتر حیدری معاون وزیر بهداشت باز هم با تاکید بر اهمیت بازه زمانی برای استفاده از این واکسن؛ نکات مطرح شده قبلی را تکرار کرد.
با همه، اما و اگرها؛ واکسنهای آنفولانزای ایرانی امسال به مرحله استفاده نرسید.
نرسیدنی که منجر به هدر رفتن سرمایهای هنگفت شد؛ تجربهای تلخ که میشد با تدبیر از تکرارش جلوگیری کرد.