• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۳۹۹۲
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

وزیر علوم: خام فروشی ذخایر، ظلم به آیندگان است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: خام فروشی ذخایر انرژی و معدنی کشور ظلم به نسل آینده است.

وزیر علوم: خام فروشی ذخایر، ظلم به آیندگان استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدعلی زلفی گل در سیزدهمین نشست معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه‌های کشور افزود:

اگر ما رشد خوب علمی داشته باشیم دست به خام سوزی و خام فروشی نمی‌زنیم. فروش معادن ظلم به آینده است از این رو می‌توانیم با کمترین هزینه از تجربه دنیا استفاده کنیم، زیرا ما تافته جدا شده از دنیا نیستیم و باید از دنیای خام علمی استفاده کنیم.

وزیر علوم گفت: تعامل علمی با جهان به منظور توسعه کشور و همچنین استفاده از ظرفیت علم برای تاثیر در دیپلماسی بسیار مفید است.

وی اضافه کرد: دانشگاه‌ها، نردبان دانایی و محل مناسبی برای تعاملات علمی کشورند. زلفی گل گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند مرجعیت ساز باشند و به ایجاد جامعه دانشپذیر کمک کنند.

وی اضافه کرد: در یک جامعه دانش پذیر اشتباهات گذشته تکرار نمی‌شود و زمینه مناسبی به منظور بهره گیری بیشتر از ظرفیت‌های موجود فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم ظرفیت سیاسی مان در دنیا موفق باشد باید از دیپلماسی علمی و فناوری هم استفاده کنیم. از طریق این دیپلماسی می‌توانیم نشان دهیم که دارای تمدنی هستیم که مسیر علمی در دنیا را هدایت کرده است. ایران دارای تمدن علمی است و ما بزرگانی داشته ایم که در علم دنیا اثرگذار و هدایتگر بوده اند.

زلفی گل گفت: ما اگر بخواهیم هم اثر علمی و هم اثرپذیری علمی در دنیا داشته باشیم، راهش علمی بودن است. وزیر علوم گفت: بیش از ۳۰ درصد برون‌های علمی ما با مشارکت‌های بین‌المللی است یعنی این دانش‌آموزان در دنیا پذیرفته شده‌اند. سیاستگذاران ما در عرصه علمی باید بدانند داشتن علم و فناوری به میزان انتشار آن می‌افزاید. در حوزه علم و فناوری هرچه بیشتر برون‌های علمی باشد سود هم بیشتر است.

زلفی گل گفت: دانشگاه‌ها نردبان دانایی جامعه هستند و جایی هستند که از ظرفیت ارتباط علمی با دنیا می‌توانند مرجعیت ساز باشند.

وی اضافه کرد: اگر ما رشد خوبی داشته باشیم دست به خام سوزی و خام فروشی نمی‌زنیم. فروش معادن ظلم به آینده است از این رو می‌توانیم با کمترین هزینه از تجربه دنیا استفاده کنیم، زیرا ما تافته جدا شده از دنیا نیستیم و باید از دنیای خام علمی استفاده کنیم.

وزیر علوم گفت: ما ۸۰ هزار عضو هیئت علمی داریم و اگر این‌ها با گروه‌های علمی در جهان مرتبط باشند تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی بدست خواهند آمد. چگونه باید از دانشجویان علمی استفاده کنیم ما باید همایش‌هایی را برگزار کنیم که راحت بتوانیم از دانش‌آموزان دنیا به صورت مجازی استفاده کنیم.

وی اشاره کرد: ما نوع نگاهمان را از بحث علمی به نوآوری و فناوری ارتقا داده ایم.

 

باید در طرح‌های بین‌المللی حضور پررنگ‌تری داشته باشیم

زلفی‌گل با بیان این‌که ما باید در طرح‌های بین‌المللی حضور پررنگ‌تری داشته باشیم اظهار کرد: سیستم‌های اطلاعاتی ما باید رفت و آمد‌های ما را تسهیل کنند و هر گروه آموزشی در هر دانشگاهی حداقل در سال یک همایش بین‌المللی برگزار کند همایشی که دانشمندان خارجی حتی به صورت مجازی امکان سخنرانی را داشته باشند.

 

وجود  ۱۸۴۰ مجله علمی – پژوهشی در کشور

به گفته وی، ما در کشور ۱۸۴۰ مجله علمی – پژوهشی داریم و می‌توانیم با برنامه ریزی‌های دقیق سالی چند مجله علمی را تحت نمایه بین‌المللی قرار دهیم. ضمن این‌که سند علمی نوآوری هم تدوین خواهد شد و براساس این سند یک تکه از پازل تعاملات علمی با دنیا حل خواهد شد.

 

بیش از ۸۰۰ هزار دانشجوی ارشد و دکتری در کشور مشغول تحصیل هستند

زلفی‌گل در پایان با بیان این‌که بیش از ۸۰۰ هزار دانشجوی ارشد و دکتری در کشور مشغول تحصیل هستند تصریح کرد: اگر ۵۰ درصد دانشجویان تعاملات بین‌المللی داشته باشند خروجی بی‌نظیری در این اصل خواهیم داشت.

 

تلاش میکنیم روابط عمومی به جایگاه سابق برگردد

وزیر علوم همچنین در خصوص تغییرات ایجاد شده در چارت سازمانی که براساس آن بخش روابط عمومی در زیر مجموعه حوزه وزارتی قرار می‌گیرد نیز گفت: یکی از سیاست‌هایی که همواره دولت به دنبال آن است کوچک سازی ساختار‌های دولتی است تا در ازای آن این واحد‌ها کارآمد باشند. سازمان امور اداری و استخدامی نیز در بازنگری چارت وزارت خانه‌ها این سیاست کلان دولت در بحث چابک سازی را با جدیت پیگیری می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: ما در بازنگری چارت وزارت علوم تصمیم گرفتیم معاون فناوری و نوآوری را ایجاد کنیم، زیرا سازمان اداری و استخدامی تصمیم گرفت که تعداد معاونت‌ها و مدیریت‌های هر وزارت خانه براساس تعداد مشخص در قانون باشد به همین دلیل وقتی ما تصمیم گرفتیم معاونت فناوری و نوآوری را ایجاد کنیم بدیهی بود در پی ایجاد این معاونت تعدادی مدیریت ایجاد خواهند شد و در این بازآرایی تعدادی بخش‌ها نیز ادغام شوند.

وزیر علوم ادامه داد: در راستای این ادغام‌ها مقررشد روابط عمومی زیر مجموعه دفتر وزارتی قرار بگیرد اگرچه نیز ما پیگیری میکنیم روابط عمومی به جایگاه سابق خود بازگردد، اما تاکنون به نتیجه نرسیده ایم. امیدواریم اگر امکان آن وجود دارد، روابط عمومی همانند سابق به عنوان یک واحد مجزا فعالیت کند، اما اگرهم به هر دلیلی این اتفاق نیفتاد جای نگرانی وجود ندارد و روابط عمومی با حمایت‌های ستاد وزارت خانه همان اثربخشی خود را در عرصه‌های مختلف ایفا خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)