پخش زنده
امروز: -
بهترین نوع واکسن اولین و در دسترسترین نوع آن است و بنا بر شواهد علمی، واکسیناسیون به هیچ عنوان منجر به بروز بیماری نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: در شرایط کنونی اهمیت لزوم واکسیناسیون کویید۱۹ بر کسی پوشیده نیست، پس از گذشت قریب به ۲ سال از شیوع اپیدمی کرونا متاسفانه کمتر کسی یافت میشود که یکی از اعضای خانواده، بستگان، دوستان و آشنایان خود را در اثر این ویروس منحوس از دست نداده باشد. در حال حاضر مهمترین صلاح همهی ما جهت شکست زنجیرهی انتقال این ویروس، واکسیناسیون حداکثری و گستردهی آحاد جامعه است.
دکتر مینا اندیشمند افزود: کلیهی واکسنهای کویید۱۹ موجود در ایران چه انواع وارداتی و چه انواع تولید داخل از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت مجوز مصرف گرفته و استفاده از آنها به طور قابل توجهی ریسک ابتلا به نوع شدید بیماری، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا را کاهش میدهد، لذا حساسیت روی نوع واکسن و امتناع از تزریق به خاطر موجود نبودن یک نوع خاص واکسن به هیچ وجه صحیح و منطقی نیست، زیرا طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بهترین نوع واکسن اولین و در دسترسترین نوع آن است و توجه به این نکته حائز اهمیت است که بنا بر شواهد علمی، واکسیناسیون به هیچ عنوان منجر به بروز بیماری نمیشود.
وی تصریح کرد: در خصوص عوارض واکسن باید عنوان کرد که احتمال بروز عوارض خفیف نظیر تب، بی حالی، درد و تورم محل تزریق وجود دارد که زودگذر بوده و هیچ گونه جای نگرانی ندارد.
مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شوشتر همچنین ادامه داد: این تصور که ریسک ابتلا به بیماری پس از تزریق واکسن صفر میشود کاملا اشتباه است! زیرا واکسیناسیون احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری که منجر به بستری شدن و مرگ و میر میشود را به شدت کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید:واکسیناسیون روستائیان آغاجاری دربرابر کرونا+عکس
این داروساز در پایان عنوان کرد: بر اساس مستندات علمی موجود، افراد دارای سابقهی حساسیت به غذاها، داروها نظیر پنی سیلین، سایر آنتی بیوتیکها و واکسنهای غیر کویید ۱۹ و نیز مبتلایان به آلرژیهای فصلی، آسم و کهیر مزمن به هیچ عنوان منعی جهت تزریق واکسن کرونا ندارند و این افراد میتوانند همانند سایرین، بدون هیچ گونه نگرانی واکسن کرونا را تزریق نموده و از مزایای آن بهرهمند شوند.