به علت اوضاع کرونایی دو کشور
هیچ موکبی در دهه اول محرم به عراق اعزام نمیشود
دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: ستاد بازسازی عتبات متولی اعزام موکبها به عراق است از پارسال با شیوع کرونا هیچ موکبی به عراق اعزام نشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای یوسف افضلی، با بیان اینکه در دهه اول محرم امسال هم هیچ برنامهای برای اعزام موکبها به عراق نداریم، گفت: اگر موکبی قصد سفر به عراق و خدمت رسانی به زائران را دارد، زیر نظر ستاد بازسازی عتبات نیست و ما هیچ مسؤولیتی در این باره نمیپذیریم. زیرا با توجه به اعمال محدودیتها، مجوز اعزام موکب به عراق صادر نشده است؛ بنابراین در دهه اول محرم امسال هم اعزام موکب به عراق منتفی است و موکبهای اربعینی در داخل کشور به مردم خدمت میکنند.
آمادگی سازمان حج و زیارت برای برقراری سفر به عتبات در دهه اول محرم
معاون عتبات سازمان حج و زیارت هم با انتقاد از راهاندازی کاروانهای غیرمجاز گفت: از پارسال بسیاری از افراد در نبود کاروانهای حج و زیارت اقدام به راهاندازی کاروان غیرمجاز کرده و زائران را با خود همراه کردند؛ به طوری که در بسیاری از این کاروانها نکات بهداشتی نیز رعایت نمیشود.
حجتالاسلام صحبت الله رحمانی، درباره اعزام به عتبات در دهه اول محرم نیز میافزاید: با توجه به توافق صورت گرفته و موافقت وزارت بهداشت ایران و عراق برای برقراری سفر هوایی به عتبات، ما آمادگی لازم به منظور اعزام زائران را داریم، اما به دلیل وضعیت کرونا در دو کشور فعلا امکان اعزام وجود ندارد و در صورتی هر زمانی سفر به عتبات برقرار شود، اطلاعرسانی صورت میگیرد.
مردم به هیچ وجه به صورت غیرقانونی به عراق سفر نکنند
برخی دیگر از کاروانها هم برای سفر زمینی به عتبات برنامهریزی کردند و زائران را جذب کرده تا از مرز زمینی حرکت کنند، اما همانطور که مسؤولان گفته بودند، سفر غیرقانونی به عتبات مشکلاتی را به همراه میآورد؛ تا جایی که به گفته معاون عتبات سازمان حج و زیارت همچنان بسیاری از کاروانهای غیرمجاز با هزینههای بالا همچون ۱۲ میلیون بدون هزینه پرواز و آزمایش کرونا برای دهه اول محرم زائر جذب کردند و قرار است مشتاقان حسینی را در این ایام به عراق اعزام کنند که البته بیشتر آنها هم هوایی است. اما از عاشقان سیدالشهدا (ع) و مردم مؤمن و انقلابی کشورمان میخواهیم که برای حفظ سلامت خود و سایر افراد جامعه با این کاروانها که عمدتا الزامی به رعایت نکات بهداشتی ندارند، همراه نشوند و از سفر غیرقانونی بپرهیزند.
ورود غیرقانونی به عراق کار دست زائران داد/ دستگیری ۵۰ زائر در ایام عرفه
وی با بیان اینکه در ایام عرفه نیز بسیاری افراد به صورت غیرقانونی وارد عراق شدند، میگوید: حدود ۵۰ نفر در ایام عرفه به دلیل ورود غیرقانونی به عراق دستگیر شدند و همچنان در زندان این کشور هستند. به همین دلیل از مردم میخواهیم که به هیچ عنوان به صورت غیرقانونی برای تشرف به عتبات در محرم به عراق سفر نکنند.
علاوه بر این، موکبهایی هستند که هنوز در آستانه محرم برای جذب زائر تبلیغ میکنند و برخی دیگر از موکبها هم ظرفیتشان تکمیل شده است و دیگر پذیرشی ندارند. این موکبها که به صورت زمینی عازم عتبات میشوند، زنگ خطری برای زائران به شمار میروند. چرا که بسیاری از این موکبها مجوزی برای تردد ندارند و حتی زائران نیز برای حضور در موکبها بیمه نمیشوند.
موکبها بیشتر به صورت زمینی تبلیغ کرده و در تبلیغات خود هزینه سفر را تا ۱۷۰ دلار تخمین زدند که البته اسکان و تغذیه زوار در دهه اول محرم در موکبها و حسینیهها پیشبینی شده است و این هزینه را برای اخذ روادید و حمل و نقل از زوار میگیرند.