پخش زنده
امروز: -
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: با توسعه میدان گازی فرزاد ب به برداشت یک طرفه عربستان سعودی از این میدان مشترک خاتمه خواهیم داد.
آقای رضا دهقان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: این میدان مشترک در مرز آبی ایران و عربستان واقع شده و عربستان در حال برداشت از این مخزن است.
وی که در حاشیه مراسم امضاء قراداد توسعه میدان گازی فرزاد «ب» سخن میگفت افزود: مدت زمان اجرای طرح ۶۰ ماه و سرمایهگذاری آن یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون دلار است و با اجرای این طرح توسعه، روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز ترش یعنی معادل یک فاز پارس جنوبی، همچنین ۵ هزار بشکه میعانات گازی (معادل یکهشتم پارس جنوبی) و ۱۲۰۰ تن گوگرد از میدان فرزاد «ب» برداشت میشود.
دهقان اضافه کرد: در اجرای طرح توسعه میدان گازی فرزاد «ب»، دو سکوی سرچاهی (فرعی و اصلی) هر کدام مشتمل بر چهار حلقه چاه تولیدی ساخته و نصب خواهد شد که تأسیسات جداسازی روی سکوی اصلی قرار میگیرد. در ادامه، گاز ترش و میعانات از طریق خط لولهای به طول ۲۳۰ کیلومتر به تأسیسات دریافت گاز و جداسازی میعانات میرود و از آنجا گاز ترش به پالایشگاههای فازهای ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۹ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی و میعانات به پالایشگاههای فازهای ۱۲ و ۱۹ واقع در منطقه پارس ۲ انتقال خواهد یافت.
دهقان با بیان اینکه اگرچه هدفگذاری تولید این میدان معادل یک فاز پارس جنوبی است، اما کار توسعه در این میدان به مراتب سختتر از پارس جنوبی است، افزود: دما و فشار مخزن فرزاد ب حدود ۲ برابر پارس جنوبی است و ترشی گاز هم حدود هشت برابر پارس جنوبی است و فاصله این میدان از ساحل دوبرابر پارس جنوبی است.
دهقان افزود: اگرچه توسعه میدان گازی فرزاد ب از نظر مزیت اقتصادی منفی نیست، اما مزایای اقتصادی پارس جنوبی را هم ندارد. با این حال اگر باده اقتصادی طرح منفی بود آن را توسعه نمیدادیم.
بر اساس این گزارش، قرارداد توسعه میدان فرزاد «ب» امروز (۲۷ اردیبهشتماه) میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت پتروپارس امضا شد.
میدان مشترک گازی فرزاد «ب» در محدوده بلوک فارسی در نوار مرزی ایران و عربستان و در فاصله نزدیک ۲۰ کیلومتری جزیره فارسی واقع شده که بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس، مقدار گاز درجای آن حدود ۲۳ هزار میلیارد فوتمکعب برآورد شده است و مقدار میعانات گازی آن حدود ۵ هزار بشکه در ازای هر میلیارد فوتمکعب گاز تخمین زده میشود.