آفت زدایی از جنگلهای بلوط دزفول
عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار جنگلهای بلوط شهرستان دزفول آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول گفت : آفت جوانه خوار درختان بلوط چند سالی ست که حیات جنگلهای بلوط زاگرس در شمال شهرستان دزفول را تهدید میکند.
به گفته علیرضا فتح اللهی ، برای مهار این تهدید به تازگی عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار درختان بلوط در سطح ۴۰ هزار هکتار از جنگلهای منطقه زاگرس در دو ناحیه دره کاید و احمد فداله آغاز شده است و این عملیات تا ۲۰ روز آینده ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر با استفاده از محلول بی تی، که نوعی باکتری ست، اقدام به مبارزه با این بیماری کرده ایم، افزود: به دلیل تاخیردر تامین اعتبار در زمان مناسب، هنوز موفق به کنترل و مهار کامل این آفت نشدهایم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول ادامه داد: با توجه به امکانات موجود ، هزار و ۳۱۷ هکتار از جنگلهای آلوده در سال جاری آفت زدایی خواهند شد و برای اجرای کامل عملیات آفت زدایی با توجه به وسعت منطقه، لازم است از روش محلول پاشی هوایی استفاده شود که پیگیر این موضوع نیز هستیم.
وی به آثار مخرب آفت جوانه خوار از جمله کاهش سبزینه، تضعیف شاخ و برگ و کاهش جمعیت این گونه اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر علاوه بر این آفت، عوامل دیگری همچون آتش سوزی، تصرف و تخریب، پدیده ریزگردها و خشکسالی، بیماری قارچی و سایر آفات مانند سوسک چوبخوار، کرم برگ خوار و کرم جوانه خوار نیز تهدیدی جدی برای حیات جنگلهای بلوط در شمال شهرستان دزفول بوده اند.
بیشتر بخوانید : پایش ۹ میلیون هکتار برای مقابله با ملخ صحرایی در کشور
گفتنی ست ؛ از ۲۳۰ هزار هکتار جنگلهای شهرستان دزفول، حدود ۴۰ هزار هکتار آن را از جنگلهای بلوط تشکیل میدهند.