• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۳۰۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۱
اجتماعی » جامعه و شهری
چخماقی گزارش می‌دهد

به برکت سادگی

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان: بعد از ۲۵ سال امسال شاهد افزایش ۵ درصدی در ازدواج‌های ثبت شده در کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در راسته فروش ملزومات عقد و عروسی از همان اولین ساعات بازگشایی مغازه‌ها می‌شود عروس و داماد‌های جوان را دید. زوج‌هایی که طبق آمار‌ها توانسته اند در هشت ماهه اول امسال یک رکورد بی سابقه را ثبت کنند.
محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان هم در گفت و گویی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این رکورد گفت: بعد از ۲۵ سال که آمار ازدواج در کشورمان تقریبا هر ساله یک شیب نزولی داشته، امسال در پایش ۸ ماهه اول سال شاهد افزایش ۵ درصدی در ازدواج‌های ثبت شده در کشور هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در سالی که به کرونا گذشت و کم شدن دورهمی ها، و در شرایطی که نه خبری از ارزانی اجناس است و نه خبری از کاهش قیمت مسکن، مطابق این آمار دختر و پسر‌های بیشتری نسبت به سال‌های گذشته موانع موجود بر سر راه ازدواجشان را کنار زدند. اتفاقی که از نگاه کارشناسان، ریشه در پیدا شدن سر و کله همین کرونا دارد.
به اعتقاد یک جمعیت شناس اتفاق خوبی که در دوران کرونا افتاد این بود که بعضی از موانع ازدواج به طور ناخودآگاه و مدیریت نشده برداشته شد.
صالح قاسمی توضیح می‌دهد: موانعی که آداب و سنن بخشی از آن است؛ و بخشی دیگر هزینه‌های سربار و اضافی که در پیش روی جوان‌ها وجود دارد؛ ولی بواسطه محدودیت‌های کرونایی و اینکه امکان برگزاری جشن‌های بزرگ و خرید‌های آنچنانی نیست، این محدودیت‌ها به حداقل رسید، و موانعی از جلوی پای جوان‌ها برداشته شد؛ که جوان‌ها از این فرصت استفاده کردند.
پول‌هایی که برای برگزاری مراسم عروسی کنار گذاشته شده بود حالا سرنوشت دیگری پیدا کرده و کمکی شده است برای شروع بهتر زندگی‌های نوپا. دختر و پسر‌های جوان تشکیل زندگی می‌دهند ساده‌تر و بی سر و صداتر از قبل و در نهایت احترام به اقوام و دوستان. برخلاف اصرار بعضی خانواده‌ها به برگزاری یک جشن تمام وکمال برای فرزندشان، عروس و داماد‌های زیادی هستند که نداشتن جشن نه حسرتی بر دلشان باقی می‌گذارد و نه خاطره‌ای از خاطرات خوبشان کم می‌کند.
حسرت بزرگ زمانی است که نیاز و اشتیاق جوان‌ها به شروع زندگی مشترک را قربانی باور‌های غلط و کلیشه‌ای کنیم.
محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان می‌گوید: برچیده شدن بساط ریخت و پاش‌های اضافه و رسم و رسوم دست و پاگیر در خراسان جنوبی رشد ۱۷ درصدی و در قم و بوشهر هم رشد ۱۶ درصدی ازدواج‌ها را موجب شده است.
پیوند‌های مشترکی که شروع خیلی هایشان هم متبرک به یک کار خیر شده است از کمک به آزادی افراد دربند تا دستگیری از محرومان.
صالح قاسمی پژوهشگر حوزه جمعیت آرزو می‌کند:‌ای کاش بعد از کرونا هم این اتفاق را استمرار بخشیم و‌ای کاش خانواده‌ها و بسیاری از سیاست گذاران درک کنند که کرونا شاهدی است بر اینکه اگر موانع ازدواج برداشته شود و اگر ازدواج تسهیل شود میل جوان‌ها به ازدواج افزایش پیدا خواهد کرد؛ امید داریم که این افزایش ازدواج در نرخ جمعیت ما تاثیر مثبتی بگذارد.
سادگی، هنوز هم جذابیت‌های خاص خودش را دارد. سبکی از زندگی که هر جا پیاده شده صفا و استحکام با هم بودن‌ها تقویت شده است.
شاید بد نباشد دست به کار شویم تا به جای کرونا خودمان گره‌های خودساخته سر راه خوشبختی مان را باز کنیم.
به امید روزی که خاطره خوب مشترکمان از این روز‌های سخت کرونایی سر و سامان گرفتن زندگی‌هایی باشد که در آن‌ها سادگی جایگزین تشریفات و بریز و بپاش‌های اضافه شده است.

زینب چخماقی
خبرنگار تحریریه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
پیش بینی کاهش دما در استان قزوین 
تغذیه صحیح در سحر های ماه مبارک رمضان
استقرار ۶۹اکیپ راهداری در گردنه‌ها و راهدارخانه‌های آذربایجان غربی
اردوی تیم‌های آب‌های آرام زیر ۲۳ سال و جوانان و پاراکانو در تهران
کاشت نهال با نام هر فرد در اطراف فرودگاه
۶۰۱ کودک تحت سرپرستی بهزیستی خراسان جنوبی
پایان مرحله دوم متمرکز لیگ برتر هندبال مردان
تعیین تکلیف سه و نیم همت مولدسازی املاک و شفاف‌سازی دارایی‌ها در کیش
خسارت ۱۶ همتی به کشاورزی آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی، سرما و سیل سه‌ضربه مهلک بر پیکره زراعت استان وارد کردند
محافظت از هفت گونه جانوری اردبیل تشدید شد
اجرای طرح بهسازی مسیر روستایی چم فرج مسجدسلیمان
سامانه بارنامه نوین با قابلیت‌های داده‌محور رونمایی شد
توزیع قرآن کریم بین مساجد استان قزوین
واژگونی وانت نیسان در جاده ابوالحیات –قائمیه یک کشته برجا گذاشت
برگزاری «جشن سحر خیزان کوچک» ویژه دختران مکلف در نیشابور
«صنم» به کتابفروشی‌ها رسید
اعلام اسامی داوران هفته ۲۵ لیگ برتر فوتسال
مهار شکستگی در خط انتقال روستایی شادگان
شناسایی گروه سه نفره سرقت خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
پزشکیان: به دنبال ناامنی و تنش در منطقه نیستیم
کاخ سفید: گزینه اول ترامپ برابر ایران همواره دیپلماسی است
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)