• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۷۵۷۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۲
مرکزی » اقتصادی

صادرات انواع گل و گیاهان زینتی از استان مرکزی

۱۷ میلیون دلار انواع گل و گیاهان زینتی از استان مرکزی صادر شد.

صادرات انواع گل و گیاهان زینتی از استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۱۷ میلیون دلار انواع گل و گیاهان زینتی امسال از این استان به خارج از کشور صادر شد و این خطه به‌عنوان نخستین استان کشور در زمینه صادرات گل و گیاه مطرح است.

علی‌ اصغر زارعی افزود: مقصد این گیاهان زینتی و گل‌ها امسال به‌صورت غیر مستقیم از استان مرکزی به کشورهای عراق، افغانستان، قزاقستان، آذربایجان و روسیه و برخی از کشورهای اروپایی بوده است.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود با ارسال ۲۰ میلیون دلار صادرات انواع گل‌ و گیاه زینتی شاخص مذکور تاپایان سال جاری از مرز ۲۳ میلیون دلار عبور کند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یادآور شد: ۷۲ هزار هکتار از اراضی این استان را باغات تشکیل می‌دهد که ۸۴ هزار تن محصول در سال از آن حاصل می‌شود.

زارعی با بیان اینکه محصولات باغی استان مرکزی از جمله انار، پسته، کشمش و گل و گیاهان زینتی  نیز جنبه صادراتی دارند گفت:سالانه ۱۶ هزار تن پسته در این استان تولید می‌شود که حدود ۷۰ درصد آن صادراتی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: ۲۴ هزار تن کشمش نیز سالانه در استان مرکزی تولید می‌شود که  حدود  ۶ هزار تن آن صادر می‌شود.

زارعی افزود: ۱۵۰ هزار تن انار نیز سالانه در استان مرکزی تولید شده و ۶ هزار تن این محصول به صورت محموله‌های صادراتی در اختیار کشورهای دیگر قرار می‌گیرد.

وی گفت: علاوه بر صادرات انار کنسانتره این محصول از جمله رب انار نیز  از استان به خارج از کشور صادر می‌شود که صادرات آن مزیت مهم اقتصادی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری جایگاه استان مرکزی در برخی محصولات کشاورزی گفت: این استان در زمینه تولید محصول انار مقام دوم، در زمینه گل و گیاهان زینتی از نظر سطح و تولید مقام دوم، پسته مقام ششم، انگور مقام نهم کشور را به خود اختصاص داده‌ است.

زارعی حمایت و توسعه کشت گلخانه‌ای در استان مرکزی را از جمله برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه  ایران از جمله کشورهای کم آب است و حمایت و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای از جمله راهکارهای کاهش مصرف و افزایش بهره‌وری در آب کشاورزی است مصرف آب در اراضی گلخانه‌ای یک دهم اراضی باز بوده و تولید محصولات کشاورزی در این اراضی ۱۰ تا ۱۲ برابر اراضی باز است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: کشت محصولات کشاورزی در هر هکتار از اراضی گلخانه‌ای ۱۲ شغل دائمی در طول سال در استان مرکزی به همراه دارد در صورتی که اشتغال در اراضی باز به‌صورت فصلی و ۶ ماه در سال است.

زارعی با یادآوری کشت گل و گیاهان زینتی و سبزی و صیفی در اراضی گلخانه‌ای استان مرکزی افزود: ۴۹۰ هکتار از اراضی گلخانه‌ای استان زیر کشت گل و گیاهان زینتی قرار داشته و ۶۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی در اراضی باز استان نیز به کشت این محصولات اختصاص دارد.

وی گفت: ۶ هزار نفر در عرصه تولید گل و گیاهان زینتی در استان اشتغال دارند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یادآورشد:سالانه ۲۷۰ میلیون گل شاخه بریده  در استان مرکزی تولید و استان در تولید این محصولات رتبه دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌ است.

زارعی ادامه داد: ۵۲ میلیون گل های گلدانی، ۱۴۸ میلیون بوته گل فصلی و نشایی و ۸۸ میلیون اصله درختچه زینتی سالانه در استان مرکزی تولید شده و این استان در زمینه تولید گل‌های گلدانی و درختچه‌های زینتی مقام سوم و گل‌های بوته و نشایی مقام نخست را در کشور به خود اختصاص داده‌است.

وی،  مساحت گلخانه‌های سبزی و صیفی در استان را ۲۰۲ هکتار عنوان کرد و گفت: ۶۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی سالانه در این اراضی تولید می‌شود.

استان مرکزی دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل اورژانس زنجان برای نوروز و ماه رمضان
بهبود معیشت کارگران از اولویت های مجلس است
درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
اصلاح نظام اداری در زنجان وارد مرحله اجرا شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۵ اسفند ۱۴۰۴
مهر و موم ۲۰ واحد صنفی متخلف در اهر 
دعای هر روز و روز ششم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مهر و موم کلینیک زیبایی متخلف در صومعه‌سرا
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
برنامه‌ریزی برای استقرار نظام رتبه‌بندی کیفی مشاغل خانگی
افت فشار یا قطعی آب فردا سه شنبه ۵ اسفند در برخی مناطق قم
کشف گوشت‌های بدون مجوز در رودبار
بازگشت یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته
مهلت استفاده از کالابرگ الکترونيکي دی ماه تا پایان فروردین 1405
ورود سامانه بارشی به سمنان از فردا
عزم ملی برای بازسازی بازار سوخته رشت
تخصیص اعتبار بیش از ۷۰ درصد مصوبات استانی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۴ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
حضور ناوشکن دنا در مرحله آغازین رزمایش میلان ۲۰۲۶ هند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)